Ahdistava mustasukkaisuus

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Ahdistava mustasukkaisuus

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1486
   Mel9
   Keskustelija

   Olen yli kolmekymppinen nainen, seurustellut nyt kaksi vuotta nykyisen mieheni kanssa. Aiemmissa suhteissa petetty, lytätty ja jätetty tosi ikävillä tavoilla ja nyt nämä vaikuttaa liikaa nykyiseen suhteeseen, pelkään että omalla epävarmuudellani saan toisen pettämään tai ajan hänet muuten vaan pois. Suurimmaksi osaksi yritän peittää nämä tuntemukset mutta ovat todella kokonaisvaltaisia, saan fyysisiä oireita kuten oksettaa ja vatsa menee sekaisin. Tuntuu että elän kokoajan varpaillani, yritän olla ihana ja hurmaava ja samaan aikaan pelkään että kohta toinen näkeekin jotain vielä ihanempaa. Suurin syy epävarmuuteen on varmasti myös se että puoliso empii elämää mun tai meidän kanssa koska mulla on lapsi ennestään eikä hän ole luonut tähän juuri tunnesidettä ja lapsen tuomat vastuut ahdistaa. Itsestä tuntuu että kaipaan niitä sanoja että toinen lupaa että olen se one and only, nyt tunnen odottavani kokoajan että koska jotain tapahtuu. Koen olevani suht järkevä ihminen mutta tässä asiassa olen jotenkin ihan hukassa, en jaksaisi elää tämän tunteen kanssa loputtomiin ja aina välillä mietin et voisiko olla toisin.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1487
   Late85
   Keskustelija

   Hei et ole ainut mulla juuri samat tuntemukset ja kamppailu luottamus pulasta monia vuosia. Entinen suhde on jäänyt kummittelemaan.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1497
   Tuula
   Keskustelija

   Onko sinulla itselläsi käsitystä siitä, mistä tuo epävarmuus tulee? Arvostatko ja hyväksytkö itse itsesi? Mitä ovat ne juurisyyt, jotka aiheuttavat tuon tunteen, jota kuvasit; pelon, epävarmuuden, luottamuksen puutteen, riittämättömyyden tunteen? Ne kun voisit avata itsellesi, voisi tilanne helpottua.

   Kuten itsekin totesit, se energia, mikä suhteessa nyt on, voi tarttua toiseen ihmiseen, eikä tilanne ainakaan parane. Epävarmuus ja teeskentely kun vievät niin paljon energiaa, jonka voisi käyttää positiivisesti suhteen kehittämiseen.

   Oletko keskustellut ongelmastasi ja tunteistasi kumppanisi kanssa? Onko sinulla mahdollisuus hankkia tarvittaessa ammattimaista keskusteluapua?

   Joskus jo oma avautuminen ja omista tunteista aidosti ja rehellisesti kertominen voi auttaa. Jos olisin sinun tilanteessa, lopettaisin tuon näyttelemisen ja avautuisin kumppanille.

   Toivon sinulle voimia ja parempaa tunnetilaa tulevaisuudessa!

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1498
   Samavain
   Keskustelija

   Kannattaa ehdottomasti käydä ammattilaisen puheilla. Tästä ei kauan ole, kun käytiin puolisoni kanssa keskustelemassa suhdetta hiertävästä asiasta kaupungin parisuhdeammattilaisella terveyskeskuksessa. Vaikka asioiden läpikäyminen on raskasta, niin se raskaus kestää vain hetken ja kun asioissa pääsee eteenpäin, myös menneisyys alkaa keventyä. Näitä parisuhdeneuvojia tai muuten mielenterveyshoitajia löytyy nykyään monista kaupungeista ihan matalankynnyksen paikkoina, jotain apua tarjoavat myös seurakunnat. Voisit vaikka hakea ensin itsellesi juttutuokiota jonkun kanssa ja myöhemmin puhua mahdollisesti tuon miehesi kanssa.

   Ehkä tuon miehesi olisi jo aika myös miettiä mihin suuntaan hän haluaa jatkaa. Puoliksi suhteessa roikkuminen ei ole oikein kenellekään teistä. Jos hänestä ei ole käymään esimerkiksi parisuhdeneuvojalla kanssasi, kannattaa ainakin miettiä kuinka vakavasti hän kanssasi haluaa elää.

   Kokemuksesta voin sanoa, ettei tuo tilanteesi kuutakuin kuluta energiaasi, eikä se ole sen arvoista. Toivottavasti pääset eteenpäin, olet varmasti sen arvoinen <3

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.