Ahdistavan olotilan saaminen pois

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Ahdistavan olotilan saaminen pois

Luet parhaimillaan 11 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #172
   Jarkko
   Keskustelija

   Minulla on ahdistava olo tällä hetkellä.En tiedä miten saisin oloni paremmaksi.Elämä tuntuu niin tyhjältä ja kaikki asiat menevät pieleen.Elämäni on muuten ok.mutta minulla
   on talousvaikeuksia ja yksinäisyys kalvaa sielua.Fyysisesti olen hyvässä kunnossa ja liikun joten se puoli on hoidossa.Mutta henkinen puoli on sekavanoloinen tällä hetkellä.
   Elämä tuntuu raskaalta kun ei rahat riitä,ei ole kokenut rakkautta,syyllisyys kalvaa mieltä ja tulevaisuus pelottaa.Olen lukenut teidän sivuilta ohjeita miten saisi hyvää
   iloa ja ne ovat hyviä.Olen saanut niistä apua elämääni.Ajattelin kirjoittaa omista tunteistani tänne kun oli pakko purkaa olotilaansa jonnekin kun ahdistaa sen verran nyt.

   0
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #248
   Sirleena
   Keskustelija

   Puhuminen ja kirjoittaminen ovat hyvä tapa aloittaa ahdistavan olotilan purkamista. Kirjoittamalla saat ilmeisesti hieman apua, mutta puhumalla ongelmistasi voisit saada konkreettista apua. Oletko ajatellut, kenelle voisit kertoa ongelmistasi? Mene aluksi vaikka johonkin ryhmään, jossa tapaat toisia. Samalla voit kuulla apua tarjoavista tahoista. Ongelmatilanne on ehkä sinulle itsellesi vuorenkorkuinen, mutta jollekin ammattiauttajalle ihan tavallista. Monella on vaikeuksia, mutta apua hakemalla tilanne voi helpottua. Suosittelen kokeilemaan!

   2
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #249
   Marjatta
   Keskustelija

   Hei, minä olen myös hyvin ahdistunut aika usein oikeastaan olen ollut hyvin ahdistunut 50v asti, nyt vasta olo vähän helpottunut kun hyväksyn itseni että olen pohdiskeleva ihminen inhoan meteliä ympärillä.Se surettaa että työkaverit ovat useimmat extrovertteja he eivät ymmärrä introvertteja ja pitävät minua tylsänä.Töissä he kohtelevat hyvin mutta työajan ulkopuolella eivät pyydä iltaa istumaan tai ulos syömään.Yksinäisyys surettaa ja ahdistaa aika ajoin.En oikein perusta keskusteluryhmistä.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   3
   sad
   0
   angry
  • #256
   Manta
   Keskustelija

   Hei!
   Omalla paikkakunnallani pääsee Matalan kynnyksen keskusteluun psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa varaamalla ajan. Itse olen menossa sinne tässä kuussa. Olin terveyskeskuksessa jatkuvien vatsavaivojen ja ahdistuneisuuden takia ja lääkäri arveli minun olevan masentunut.Lääkäriltä sain puhelinnumeron, mutta ajan voi varata ilman lääkärikäyntiäkin ja keskustelu ei meillä maksa mitään. Lääketieteelliset tutkimukset ovat myös käynnissä tiettyjen elimellisten sairauksien poissulkemiseksi.
   Hyvää itsenäisyyspäivää!

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #258
   Tilta
   Keskustelija

   Hei,
   olen käynyt paikkakuntamme ilmaisella mielenterveyshoitajalla, hän osasi kertoa, mistä saan apua. Olen jo liki 60v ja lapsesta asti kärsinyt näköjään ahdistuksesta. Sitä ei vaan ole kukaan minulle osannut kertoa. Hoitajan neuvosta etsin itselleni terapeutin, jonka kanssa olen käynyt elämääni läpi ja ’monta solmua olen saanut avattua’. Keväällä jo törmäsin netissä tunnelukkoihin, mutta yksin en niitä pystynyt työstämään!
   Olen elämäni aikana huomannut, että vaistoan tosi herkästi, kenen kanssa tulen toimeen ja kenen kanssa taas voi tulla ’yhteenottoja’. Vuosien aikana on tullut vastaan lääkäreitä ja muita, jotka eivät ole kuunnelleet, mitä olen puhunut. Liian nopeasti tulee, että menet vaan eteenpäin, se on elämää, … ahdistukset kuuluvat elämään’. Ihan niin helppoa se ei todellakaan kaikille ole! Tämä terapeuttini on ensimmäinen ihminen, joka ei tuijota oppikirjoja ja hae mahdollisia diagnooseja! Diagnoosit eivät ihmistä paranna, mutta joskus helpottaa avun saamisessa. Kelan tukemaa terapiaa kun ei ainakaan saa, jos ei ole mustaa valkoisella.
   Avun hakeminen kannattaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ei tarvitse hakata päätä seinään vuosien ajan ja miettiä, mikä itsessä on vikana. Olisinpa saanut apua jo murrosiässä, niin olisin varmasti monelta asialta välttynyt. Omille lapsillenikaan en ole osannut kertoa, ennenkuin vasta nyt, mitä voisi tehdä, kun alkaa alhdistaa!
   Rentouttavaa itsenäisyyspäivää!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #259
   Marjatta
   Keskustelija

   Tilta, olen samaa mieltä et olisi jo lapsena pitänyt saada apua MUTTA kun olin nuori ei silloin masennuksesta tai ahdistuksesta puhuttu ei edes ymmärretty. Olen myös lukenu5 tunnelukko kirjaa silloin vasta tajusin mistä on kyse.

   1
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #261
   Tilta
   Keskustelija

   Ahdistuksesta ei vieläkään saa puhua avoimesti, ainakin tuntuu siltä välillä. Oma äitini ei myönnä vieläkään, että lapsuudella voi olla vaikutusta koko elämän ajalle. Aikoinaan on ollut häpeäksi, jos on ollut jotenkin erilainen ’kuin muut kyläläiset’. ’Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään!’ olen saanut vähän väliä kuulla. Todella raskasta ja ahdistavaa, kun haluaisi selvittää aisoita. Onneksi on mahdollisuus saada apua, kun jaksaa hakea 🙂 Omilla vanhemmillani on varmasti omat mörkönsä, jotka pitäisi selvittää, vaan eivät myönnä mitään ja kierre jatkuu?
   Kirjoista, joissa kerrotaan itsensä hyväksymisestä, irti päästämisestä, tunnelukoista jne, olen saanut paljon hyviä ajatuksia, lukeminen kannattaa, kun vaan jaksaa ja pystyy keskittymään!

   3
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #264
   Marjatta
   Keskustelija

   Hei Tilta!
   Kun luin kirjoittamasi on se kuin omasta elämästäni, lapsena koettu hylkääminen ja kaltoin kohtelu.Olen kylä ajatellut että pitäisi päästä puhumaan menneestä vanhempieni kanssa ei kannata puhua he eivät halua käsitellä vaikeita asioita, pääsee helpommalla. Kaikkea hyvää sinulle !

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #273
   Hemuli
   Keskustelija

   Kun minua alkaa ahdistaa, olen tässä vuosien varrella alkanut pitää päiväkirjaa, johon se ahdistus usein purkautuu runomuodossa. Saatan myös ottaa väritussit ja alkaa niillä tehdä kuvioita mitä syntyy.Värejä tunteiden mukaan. Joskus mustinta mustaa ja kovaa painaen, tunteella. Joskus siihen mustuuden rinnalle syttyy keltainen tähti tai kynttilän liekki,jotka näkyvät mustaa taustaa vasten. Ja niitä tähtiä alkaa syttyä lisää ja sytytän paljon kynttilöitä. Joskus ankaran kaipauksen keskellä alkaa punainen rakkauden tuli roihuta ja saatan lähettää sen kuvan kaipauksen kohteelle.
   Ehkä tähän voisin siteerata runokirjani nimirunoa: ”Runot ja laulut, maalatut taulut tuskista syntyy, riemusta joskus./ Kivi simpukkaa hiertää, tuska ihmistä kiertää, siitä helmen hioo, runon,laulun tai taulun, mikä kussakin itää./
   Anna tuskien tulla, paljon helmiä sulla, joita itse et nää. Sinä tunnet vain murut ja sielusi surut. HELMET TOISILLE JÄÄ. Olen minä toki käynyt paljon terapioissa työstääkseni ankaran uskonnollisen äidin ja opettajien aiheuttamat auktoritettipelot. Paljon on voitettu, mutta ylempieni kanssa jäykistelen vieläkin yli 80-vuotiaana.

   1
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #285
   Tilta
   Keskustelija

   Värit on ihania, missä muodossa tahansa. Löysin pari vuotta sitten aikuisten värityskirjat, ja kun nykyisin ei tuo kuvioiden piirtäminen jostain syystä onnistu, saan kuvien värittämisestä hyvää oloa. Kun selaa näitä valmiiksi väritettyjä kirjoja, huomaa käytetyistä väreistä, mikä on ollut olotila. Moneen kuvaan olen lisännyt päiväyksen, ehkä siitä syystä pystyn palauttamaan mieleen kulloisenkin tunteen. Ja näkee, että synkistä väreistä siirtyy vähitellen käyttämään kirkkaampia!

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1776
   romantikko83
   Keskustelija

   Minäkin rakastan Aikuisten Värityskirjoja ne lievittävät Stressiä hyvin ja rentouttavat myös lukeminen on minulle rakas harrastus.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1781
   Samavain
   Keskustelija

   Olen samaa mieltä muiden kanssa, että keskusteluapu on tärkeää. Monesti ongelmien syyt ovat jossain paljon syvemmällä ja kauempana kuin kuvittelemmekaan, omat vanhempani eivät osanneet (tai osaa edelleenkään) käsitellä vaikeita tunteita ja olen itse joutunut ammattilaisten kanssa ja yksin opettelemaan niiden kohtaamista ja käsittelyä. Vaikeinta se on sillon kun ahdistus on päällä.
   Muista kuitenkin käydä ulkona joka päivä vaikka ahdistaisi, tätä painotettiin paljon kun kärsin työuupumuksesta. Voit tehdä pienen lenkin, mutta sen ei tarvitse olla mitään tavoitteellista hikilenkkiä. Itse olen saanut myös apua rentoutumisharjoituksista, niitä löytyy hyviä esim. Youtubesta, itse seuraan siellä Kuparikettua.
   raha-asioihin voit saada apua esirkiksi kunnan velkaneuvojalta. Koska heille on yleensä järkyttävän pitkät jonot, voisiko ihan internetistä löytyä apua? Parempi on yrittää etsiä apua ja tietoa, jotta et jää toivottomuuden tilaan sen asian kanssa.
   ja muista ettei ahdistuksen kanssa ole pakko elää. Tunteet krtovat titysti aina jostain, mutta niillä on myös tapana jäädä päälle vaikka niiden alkuperäinen tarkoitus olisi jo poistunut. Hyvä apu voisi olla tällaisten tutkimiseen hyvinkin suosittu Tunne lukkosi -kirja.
   Voimia sinulle ja toivottavasti pääset eteenpäin. Nauti varsinkin pienistä onnistumisista, saat niitä kyllä <3

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 11 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.