Elämäntavat ja terveys

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Elämäntavat ja terveys

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #498
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Millä tavoin sinun mielestäsi elämäntavat ja se mitä syö, vaikuttavat terveyteen? Entä stressin vaikutus? Millaisia kokemuksia sinulla on näistä asioista?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #499
   Jarkko
   Keskustelija

   Olen ollut terve aika kauan aikaa. Minulla ei ole ollut mitään sairauksia ja flunssat
   ei ole iskenyt.Koen että se mitä syöt vaikuttaa terveyteen .En myöskään tupakoi ja harrastan liikuntaa. Saan liikuntaa jo työssäni mutta liikun myös vapaa-aikana.
   Yritän syödä aika terveellisesti mutta en noudata mitään tiettyä ruokavaliota.
   Alkoholia käytän aika vähän kaiken kaikkiaan.Kyllä liikkuminen tuo hyvää oloa ja se
   poistaa stressiä.Minulla on ollut aika stressaavaa viime aikoina kun asiat painavat
   mieltä ja tulevaisuus on mietteistä koko ajan.Olen saanut painoa pois kun olen viime
   aikoina katsonut vähän enemmän mitä syön.Mutta kyllä sitä tulee välillä herkkuja otetuksi
   Se kuuluu elämään että pystyy nauttimaan aina silloin tällöin vähän enemmän.Elämään kuuluu
   ilot ja surut eikä tarvitse olla niin tiukkapipo ettei voisi joskus ottaa ilon irti.
   Jarkko

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #588
   Johanna Mäkiniitty
   Keskustelija

   Olen pari kuukautta ollut terveemmillä ravintotottumuksilla ja vedenjuomisen lisännyt myös. Sain lopetettua unen ja ravinnon tasapainotuttua sekä aloitettuani omegat ja magnesiumit ym.melkein kymmenen v käytössä olleet psyykenlääkkeeni. Voin kyllä sanoa että ei ole aikoihin ollut näin selkeästi ajatteleva ja energinen olo. Painoakin on tippunut viiteen kiloa tähän mennessä. Jaksan taas onnistua asioista ja olla kiinnostunut omasta terveydestäni enkä voisi kuvitellakaan että palaisin siihen aikaan kun käytin vielä jonkin verran vaikkakin kohtuudella, alkoholia. Olen oppinut arvostamaan elämää. Johanna

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #590
   Anneli
   Keskustelija

   Kaikkein eniten terveelliseen elämään vaikuttaa ihmisen elämäntilanne. Kun joutuu puntaroimaan vaikka omaisen ja oman elämän välillä, käy usein niin että oma terveys ja siihen vaikuttaminen unohtuu. Itselle kävi juuri näin, kun oma poika sairastui psyykkisesti, silloin joutui myös oma terveys vaakalaudalle. Nyt tilanne on jonkin verran selkeytynyt, omat elämäntavat ja terveys taas noussut ensisijaiseksi. Luonto, ulkoilu säällä kun säällä auttaa, tottakai myös terveellinen ravinto on tärkeä. Yritän syödä mahdollisimman puhdasta ravintoa, yritän myös välttää kaikenlaisia lisäaineita, vaikka se on tosi vaikeaa. Olisi ihanaa jos pystyisi itse kasvattamaan ravintonsa! Anneli

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #600
   Laventelinkukka
   Keskustelija

   Terveys on henkisyyden lisäksi yksi tärkeimmistä asioista elämässä. Kokonaisvaltainen hyvinvointi, jota olen nyt jokusen vuoden harjoittanut. En käytä alkoholia, en tupakoi, liikun ja urheilen, olen luonnossa päivittäin, minulle on tärkeää se mitä suustani alas pistän, sopiva ja säännöllinen rytmi elämässä, teen paljon asioita mitä rakastan. Olen kokenut elämänlaatuni parantuneen paljon. Nukun paremmin, jaksan paremmin, olen iloisempi, energisempi ja suolistoni voi todella hyvin, ihosta puhumattakaan. Olen ennen juonut alkoholia, poltellutkin, syönyt vähän niin ja näin enkä liikkunut ja ulkoillut riittävästi levosta puhumattakaan (ja stressistä jota olen kokenut aika intensiivisesti päivittäin…), ero tuohon entiseen elämään on päivän selvä. Ennen kaikkea varmasti myös se että olen enemmän oma itseni nyt, kuin tuolloin muinoin.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #606
   pyhienystava
   Keskustelija

   Suurella viikolla, pääsiäisen ilon lähestyessä tuntuu oikealta toivottaa terveyttä etsivät tervetulleiksi kirkkoon. Koen voimaantuvani ortodoksisen kirkon lämminhenkisissä, nöyryyttä ja aitoutta jakavissa palveluksissa. Kirkko toivottaa kaikki tervetulleiksi palveluksiin, jäsenyydestä riippumatta. Ystäväni, monenmoista sairautta kokenut, kertoi saaneensa apua sairauksiinsa ja jaksavansa aina paremmin kirkon jälkeen. Viisas piispa Arseni sanoi kerran rukousten olevan energiaa. Tervetuloa energisoitumaan!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.