Irti päästäminen entisestä suhteesta itsensä arvostuksen lisäämisen kautta

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Irti päästäminen entisestä suhteesta itsensä arvostuksen lisäämisen kautta

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1304
   Tanja Kaarina
   Keskustelija

   Hei,

   Haluaisin jakaa tarinani kanssanne. Seurustelin itselleni sopimattoman henkilön kanssa puolentoista vuoden ajan, erosta on nyt kulunut vajaa kaksi vuotta. Suhdetta leimasi entisen kumppanini narsistinen itsensä nostaminen minun kauttani, ja yritin kokoajan kiivaasti hakea hänen hyväksyntäänsä, olinhan häneen umpihurmioitunut. En koskaan tuntenut sitä tarpeeksi osakseni saavani, en tuntenut olevani riittävä hänelle.

   Lopulta hänen jättäessään minut pakka levisi totaalisesti, olin kuolla raastavaan riittämättömyyden tunteeseen. Minusta tuntui kuin minut olisi hyljätty yksin myrskyiselle ja kylmälle kallionkielekkeelle. Minulla ei ollut tuolloin ymmärrystä siitä, miten eron voisi käsitellä siten, että siitä pääsisi ylitse, olin tietynlaisessa shokkitilassa.

   Jokin minussa – luultavasti alitajuinen itsesuojeluvaistoni kuitenkin sai minut liikkeelle. Aloin tekemään asioita, jotka saivat minut paremmalle mielelle, halusin pois entisen kumppanini haitallisesta vaikutuspiiristä. Lähdin karkumatkalle. Alkoi itseasiassa todella hauska elämänvaihe, loistin työelämässä, nautin ihmissuhteista ja noh, pidin yksinkertaisesti hauskaa. Elämänhallinnasta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, ja noin vuoden kestänyt karkumatkani päättyi jouluna 2017 uupumukseen. Tuolloin ymmärsin, etten voinut jatkaa samalla tavalla, ja halusin alkaa käsittelemään eroa.

   Nelisen kuukautta olin intensiivisesti asian äärellä, jonka aikana tutkin menneisyyttäni ja aloin kulkemaan kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Huhtikuun tienoilla kuitenkin koin, että tarvitsen tauon mietinnöistäni, siinä vaiheessa ”omaterapiani” muoto vaihtui arjen ja harrastuksieni parissa puuhasteluun.

   Toukokuu – syvä yksinäisyyden tunne

   Aloin tuntemaan syvää yksinäisyyttä. Huomasin, että olinkin itse kivunnut sinne kuuluisaan norsunluutorniin, kun en enää osannut päästää ketään lähelleni. Ymmärsin, että minun tulee päästä peloistani yli, jos joskus haluan kokea yhteyttä toiseen ihmiseen. Sainkin kohdattua pelkoni ja löysin rinnalleni upean kumppanin muutamam kuukauden kuluttua.

   Elokuu – alakuloisuus

   Olemme seurustelleen noin kuukauden ja olen muuttamassa uuden kumppanini luokse, kunnes yhtäkkiä huomaan alakuloisuuden hiipivän mieleeni. Tuntuu kuin raahaisin edelleen jotain painolastia mukanani menneisyydestä. Tiedän sen painolastin olevan irti päästäminen edellisestä suhteesta.

   Nykytilanne

   En koskaan sydämmestäni halunnut tarpeesti voimakkaasti päästää entisestä kumppanistani irti. Alitajuntani, järkeni ja loppujen lopulta myös sydämeni sitä halajaa, mutten tiedä miten sen teen. Tuntuu kuin yrittäisin päästä ovelle, jonka haluan sulkea, mutta edessäni on näkymätön este, enkä pääse sinne.

   Tiedän kyllä, että kaikesta voi päästä ylitse, ja olen sinut sen kanssa, etten vielä tiedä kaikkea, en ole vielä päässyt sisäisen viisauteni ytimeen eroprosessin suhteen. Itsensä arvostuksen lisäämisessä näen keinon päästä eteenpäin, mutta koen arvostavani itseäni nykypäivän tilanteissa hyvin, joten sitä on hankalaa lisätä, kun ei ole kovin konkreettista ongelmaa lukuunottamatta jo vuoden vaivannutta energian puutetta. Olen siis hyvinkin salliva levon tarpeeni suhteen. Fyysisesti kaikki kunnossa, joten väsymys on henkisellä puolella. Onko kenelläkään samanlaisia kokemuksia?

   T. Eroprosessissa

   • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 5 kuukautta sitten Tanja Kaarina.
   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #1308
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Hei Tanja Kaarina, kiitos kun jaoit tarinasi <3 Oletko lukenut sivustoltammme Marika Rosenborgin tai Keiju Vihreäsalon tekstejä? Niistä voisi löytyä ajatuksia, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1316
   Jesputin
   Keskustelija

   Hei,
   Minulla on samankaltainen kokemus. Murruin täysin, kun suhteeni narsistiseen eksääni loppui. Olen itse mennyt aika samanlaisilla askeleilla, itse olen tuossa yksinäisyyden askelmalla. Toivoa onneksi on ja on ihanaa tietää ettei ole yksin näiden mietteiden kanssa. Toivon sinulle, että pystyt päästämään irti menneisyydestä <3 Itse olen vastikään tajunnut että myös minä alitajuntaisesti pidän kiinni edellisestä suhteesta, vaikkei kyseinen ihminen ole enään osa elämääni. Ja tuntuu että kaikkeni olen tehnyt ja päässytkin eteenpäin.. Itse meditoin ja teen aikaa itselleni ja mietteilleni, se useimmiten auttaakin oloa ja tekee olosta turvallisen ja varman, että kaikki tulee olemaan hyvin. Uskon että kaikki palaset loksahtavat paikalleen aikanaan. Täytyy vain pitää uskoa yllä ja olla miettimättä liikaa mitä täytyy konkreettisesti tehdä. Nauti ja ole kiitollinen jokaisesta hetkestä<3

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.