Jumissa – turhautuminen ja ahdistuminen

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Jumissa – turhautuminen ja ahdistuminen

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1337
   Pin79
   Keskustelija

   Miten puratte turhautumista ja ahdistusta, kun tuntuu, että on jotenkin jumissa elämässä ja mitään nopeaa ratkaisua asiaan ei ole? Tekisi mieli ottaa etäisyyttä elämäänsä ja lähteä pariksi viikoksi jonnekin kauas, mutta elämäntilanne on sellainen, että ei ole mahdollista. Tuntuu, että kaikki tapahtuu liian hitaasti ja kaikki on liian epävarmaa. En osaa nauttia tästä hetkestä, kun koko ajan jäytää tunne, että täytyisi olla edistämässä asioita, tekemässä jotain asioiden eteen ja halu olla jossain muualla. Elämäntilanne nyt sellainen, että ei vaan ole mahdollista eikä oikein edes tiedä mitä tekisi. Jotain suunnitelmia on, mutta välillä nekin tuntuvat vääriltä. Lisäksi päälle vielä syyllisyys siitä, että ei osaa nauttia hetkestä ja vain onnellisesti keskittyä lastensa kanssa olemiseen.

   Toivottavasti tästä sai nyt jotain selvää.

   4
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1406
   Maria80
   Keskustelija

   Tiedän tarkalleen mitä tarkoitat. Niinkuin itse olisin tekstin kirjoittanut.. Ei minullakaan ole täysin vastausta tuohon muuta kuin oman ajan ja tilan ottaminen ja itsensä kuuntelemiseen rauhoittuminen.. Oma jumitilanne kestänyt kauan ja nyt hieman näkyy valos tunnelin päässä. Omat syyllisyydentunteet kuitenkin välillä tosi suuria, kaikki tuntuu niin itsekkäältä vaikka ei sitä oikeasti olisikaan.. Tai on nimenomaan sitä tervettä itsekkyyttä.

   1
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1477
   Satsal
   Keskustelija

   Ahdistus on joka päiväinen kaveri. Syön lääkettä mutta se ei auta täysin tilanteeseen. Minua rauhoittaa harrastukset kuten vesijumppa ja askartelu. Äänikirjoja kuuntelen myös ja näin saan ajatukset muualle ahdistuskierteestä. Olisin todella iloinen jos ahdistus helpottaisi ja voisin elää rauhallista arkea.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1500
   Pin79
   Keskustelija

   Kiitos vastauksista! <3 Mulla meni tuolloin kun aloituksen kirjoitin tilanne sen verran huonoksi, en saanut nukuttua juuri lainkaan, enkä jaksanut unenpuutteessa hoitaa enää paljoa mitään – että aloitettiin mielialalääkitys ja unilääkitys. Olen syönyt mielialalääkkeitä ennenkin synnytysmasennukseen, enkä pitänyt niistä, mutta nyt kokeiltiin eri lääkettä ja olen ollut tyytyväinen. Ja lisäksi kun sain lopulta nukuttua niin alkoi pikku hiljaa näyttää taas elämä valoisammalta. Mihinkään en ole lähtenyt taikka mikään ole itse arjessa muuttunut, mutta nyt osaan nauttia ihan tästä tavallisesta arjesta taas. Olen saanut erinäisiä asioita hoidettua mikä on helpottanut oloa. Myös se, että tajusin, että en jaksa hakea eräälle alalle vaan lähes varman työllistymisen takia, vieritti taakkaa harteilta ja nyt olen hakenut alalle, jota oikeasti voisin kuvitella tekeväni eläkkeelle saakka. En vielä tiedä pääsenkö, mutta toivon näin. Jotenkin on kuitenkin ihan eri fiilikset kun viime marraskuussa.

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.