Katkeruus ja kateus

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Henkisyys Katkeruus ja kateus

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1738
   H
   Keskustelija

   Hei! Olen katkera mieheni veljelle ja hänen puolisolleen koska he saavat vauvan. Kuultuamme iloiset uutiset tunsin kuitenkin järjetöntä kateutta ja vihaa. Olo siitä että joku toinen tuttavista on raskaana sattuu minua vaikka tiedän että minulla on sama onni sitten joskus myöhemmin. Miehen kanssa keskustelu asiasta on helpottanut hetkellisesti oloani mutta sitten taas myöhemmin tulee tunteet pintaan. Olen yrittänyt suunnata omia ajatuksia muualle mm. Lukemalla palstoja jossa muut kertoo omista kateuden tunteistaan, hetkellisesti helpotti oloani. Olen myös miettinyt omia hyviä asioita elämässä jotka tällä hetkellä on hyvin ja mitä kaikkea voin tehdä kun ei vielä ole lasta, mutta sitten taas myöhemmin kateus iskee päälle. Miten voisin päästä tästä kierteestä pois?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1758
   Samavain
   Keskustelija

   Onko sinun mahdollista päästä keskustelemaan esimerkiksi psykologin kanssa?Nykyään kunnilla on monesti matalan kynnyksen paikkoja ja tietysti olisi hyvä selvittää asia jos sillä on suuremmat juuret kuin miltä alunperin vaikuttaa. Onko katkeruutta muissa asioissa? Se saattaa tietysti eri elämäntilanteissa nostaa päätään, mutta ihanne tilanteessa sitä ei ole. Tietysti on hyvä ettei se kuluttaisi sinua itsesi tai vaikuttaisi ihmissuhteisiisi.

   Itse olen aiemmin vuosia sitten tuntenut samoin. Nyt onneksi pystyn olemaan muiden puolesta onnellinen vaikka omaa lasta ei kuulu. Olen sisäistänyt etteivät ne ole minun lapsiani.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1819
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   En uskonut sitä itsekään, mutta eräänä päivänä tajusin,

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.