Kuka minä olen?

Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1800
   puuntakaa
   Keskustelija

   Päädyin tälle Hidasta elämää -sivulle, kun koitin hakea syventävää opasta, kun jäin otsikon mukaiseen alkukysmykseen jumiin. Hintsan kirjan Voittajan anatomia luettuani koitin lähteä innokkaasti toteuttamaan annettuja harjoituksia. Vaikka kuinka olen venytellyt, en ole löytänyt mitään sanottavaa itsestäni. Ainakaan nättiä. Sain kirjan lahjaksi, ja antaja on yhtä hämmentynyt kuin minäkin yllättävästä haasteesta. Tästä haasteesta on tullut itse itseään ruokkiva ongelma. Aina, kun on aikaa ajatella, kela lyö tyhjää, ja itkulle ei tahdo tulla loppua. En ole myöskään lähipiirini (perhe, kaverit) kanssa käydyistä keskusteluista saanut kuin… Työterveydessä kysyttiin, haluanko jotain lääkettä. En halunnut.
   Eli mitä kirjaa tai kurssia suosittelisitte tai miten tähän kävisi käsiksi? Käytössä on lähinnä kolikoita. Työni on motivoivaa, mutta erittäin henkisesti raskasta ja haastavaa, kotona on erittäin paljon erilaista, isonisoja ja osin mukavaakin tekemistä, mutta se jokin puuttuu.
   Koska tämä koronavuosi ja ihan kaikki ympärillä tarjoaa kasvavia, kasaantuvia haasteita, haluaisin kovasti löytää itseni itseni tueksi. Olipas itsekäs selitys. Monesti olen kyllä nähnyt lausahduksia, että toisen rakastamiseen/ auttamiseen pitää ensin rakastaa/pystyä auttamaan itseään.
   Matka itseen alkaa…?

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1814
   Samavain
   Keskustelija

   Voisin suositella Frantsilassa järjestettäviä kursseja

   Kurssit

   Nyt on heinäkuussa tulossa muutaman päivän Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti, jonka vetäjät Sanna-Kaisa ja Helena ovat ihania 💖
   Olin itse pari vuotta sitten heidän viiden päivän retriitillä ja tunsin olevani eri ihminen sen viikon jälkeen

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1815
   Samavain
   Keskustelija

   Tässä vielä linkki mainitsemaani kurssiin suoraan

   Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1824
   Tilta
   Keskustelija

   Hei puuntakaa! Itsellä oli samoja vaikeuksia jokin aika sitten. Edellämainittuja kursseja olisi kiva käydä, mutta ei ole varaa 🙁 Sain vinkin mielenterveystalo.fi:n ilmaisista kursseista. Ihan asiaa tuli ja paljon hyvää ajateltavaa! Kyseiset sivut ovat osa terveyskyla.fi:n ’taloja’. Kannattaa tutustua, siellä on myös nettiterapiaa, joihin voi osallistua, kunhan saa vaikka terveyskeskuslääkärin lähetteen.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1826
   Riksumi
   Keskustelija

   Hei vaan!

   Itse olen saman kysymyksen äärellä. Kysymys on vaikea ja olisi ihanaa, jos joku kertoisi vastaukset ja veisi pois kysymyksen luota. Tiedän, että se ei ole mahdollista ja jos niin tapahtuisi vastaus olisi väärä… se ei olisi minun vastaukseni, vaan sen toisen…

   Kysymys vaatii aikaa ja pysähtymistä, ehkä juuri se onkin niin pelottavaa? Ehkä löytää jotain mitä ei haluaisi? Pitänee aloittaa riittävän yksinkertaisista asioista. Siten minä ajattelin aloittaa. Luoda itselleni kehystä ja pikkuhiljaa sitä syventää.

   Voisin aloittaa sillä, että tykkään mennä ajoissa nukkumaan ja herätä uuteen aamuun varhain, virkeänä 🙂 Väsyneenä kaikki on hankalaa.. Sinänsä hassua, juuri nyt, kun tämä itsensä löytämisen kysymys on niin polttava, niin toimin juuri päinvastoin. Valvon ja käyn ”kierroksilla”.

   Iso muutos itsellä käynnissä, itsenäistyminen perheenäidin ja vaimon roolista. saan työterveydestä keskusteluapua, saisitko sinäkin? Jos tilanne on kovin hankala, harkitsisin lääkityksen aloittamista rinnalle, edes hetkeksi 🙂

   Voimia sinulle! Olemme ison kysymyksen äärellä, kun tähän löytyy vastaus, voimme olla onnellisempia kuin koskaan <3

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1828
   Mindi
   Keskustelija

   Hei,
   itselle tajunnanräjäyttävintä ja voimaantumista edistävintä ollut tähän mennessä, myös kamalien kriisien keskelläkin, Anna Taipaleen verkkokurssit ja aivan ihana kirja, jota itse toiseen kertaan jo luen: Sydänjuttu: Olet parasta mitä sinulle on tapahtunut❤️ Kirjan saa lainattua myös kirjastosta.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1833
   Tilta
   Keskustelija

   Hei Mindi
   Kiitos kirjavinkistä, löytyy nimittäin itseltäkin. Aikanaan kun sen hankin, totesin sen jotenkin ahdistavaksi silloiseen mielentilaani ja unohdin sen tuonne hyllyyn. Nykyisin on kyllä vaikeuksia keskittyä lukemiseen, mutta pitänee vaan yrittää. Näyttää olevan vielä tehtäväkirjakin kyseiseen opukseen, oletko Mindi sitä käyttänyt?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1834
   Mindi
   Keskustelija

   Hei Tilda,
   en ole Sydänjuttu tehtäväkirjaa edes nähnyt, mutta mulla meneillään vielä Sydänjuttu-verkkokurssi, joka sisältää myös tehtäviä. En niitä läheskään kaikkia ole tehnyt. Mutta minua auttaa paljon opetus siitä, että aina kun asiat menee pieleen tai ahdistus iskee tms. palaa aina itsesi rakastamiseen eli sisäiseen turvaan❤️ Läsnäolo, itsensä kuunteleminen ja kaiken hyväksyminen ja tunteiden kohtaaminen, itseltään vastaanottaminen on myös isoja opin paikkoja, mutta niin ettei itseään tarvitse parantaa tai korjata🥰

   Nyt on meneillään ilmainen verkkokurssi ”Elämän äärellä” , jossa tämän hetken suosituimpien hyvinvointialan ihmisten haastatteluita kuunneltavana. Mielenkiintoista asiaa. Käy ilmoittautumassa jos kiinnostaa? Ja kerro mielipiteesi keskusteluista😁

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.