Kysy fytonomilta Ashwagandhasta

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Kysy fytonomilta Ashwagandhasta

Avainsanat: 

Luet parhaimillaan 56 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1686
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Mitä sinä haluaisit kysyä Hidasta elämää -ashwagandhasta? Mikä sinua askarruttaa sen käytössä? Mietityttääkö, sopiiko ashwagandha sinulle?
   Fytonomi Outi Häkkinen vastaa kysymyksiin ashwagandhasta tässä ketjussa.

   Ashwagandha on tunnettu rohto stressiin, ahdistukseen ja unettomuuteen, mutta se toimii myös liehittelevänä lemmenrohtona lisäten libidoa. Kasvia kutsutaan myös Intian ginsengjuureksi, joka kertoo sen koko kehoa virkistävistä vaikutuksista. Sillä uskotaan olevan rauhoittavia, nuorentavia, oppimista ja muistia parantavia sekä pitkän iän takaavia vaikutuksia.

   Hidasta Elämää Shoden Ashwagandha -uute on valmistettu huolellisesti valitusta ashwagandhasta käyttäen sekä kasvin juurta että lehtiä.

   6
   like
   0
   love
   0
   haha
   2
   wow
   0
   sad
   1
   angry
  • #1690
   Samavain
   Keskustelija

   Sopiiko ashwagandha kaikkien lääkkeiden kanssa? Joudun käyttämään nyt kovia kipulääkkeitä ja mahdollisesti jatkossa jonkin aikaa vielä muutakin

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   3
   angry
  • #1693
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei,
   ashwagandha tukee elimistön palautumista stressireaktiosta, jota kipu mitä suurimmassa määrin on.

   Sen ominaisuuksilla normalisoida hormonitoimintaa, kuten mielihyvähormonit, unihormoni, kasvuhormoni, sukuhormonit, voi olla vaikutusta hormonitoimintaa säätelevien tai korvaavien lääkitysten tarpeeseen. Ashwagandha ei kuitenkaan pakota tai estä kehoa tuottamaan mitään, mille ei ole luontaista tarvetta.

   Ashwagandhan turvallisuudesta on paljon sekä tutkittua että dokumentoitua kliinistä aineistoa.

   Mainitsit ainoastaan kipulääkkeet yleisellä tasolla. Niiden suhteen ei yleisesti ottaen ole mitään varoituksia. Muistakaan lääkkeistä, elleivät ne kohdistu hormonisäätelyyn, ei ole tiedossa ehdottomia käytönesteitä.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1694
   Katiska
   Keskustelija

   Hei.

   Minulla on jatkuvassa käytössä escitalopram masennuksen ehkäisyyn ja paniikkihäiriön hoitoon, sekä verenpainelääkkeitä.
   Sopiiko tuote noiden lääkkein kanssa?
   Sen tiedän, että escitalopramin kanssa ei saa mäkikuismaa käyttää.

   Kiitoksia jo etukäteen.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   1
   angry
  • #1695
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei,
   Hidasta elämää -ashwagandhauute ei suoraan vaikuta serotoniinin määrään elimistössä. Se ei myöskään pakota kehoa muodostamaan tryptofaanista serotoniina. On kuitenkin mahdollista, että oma serotoniin tuotantosi aktivoituu valmisteen käytön myötä ja silloin voi olla tarpeen tarkistaa SSRI-lääkkeen annostusta.

   On myös varsin yleisesti tunnustettu, että stressi nostaa verenpainetta. Hidasta elämää -ashwagandhauute tehostaa stressistä palautumista, jolloin usein on seurauksena verenpaineen luonnollinen tasoittuminen ja lääkeannoksen tarkistamisen tarve. Verenpainetta on kuitenkin helppo seurata kotona.

   Hidasta elämää -ashwagandhauute on helpompi yhteensovittaa lääkkeiden kanssa, koska sen vaikuttavat aineet (witanolidit) on vakioitu valmisteeseen, kuin esimerkiksi elintarvikkeena myytävä ashwagandhajauhe.

   3
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1696
   Turpaterapia
   Keskustelija

   Hei!
   Onko tässä mitään haittavaikutuksia?

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   1
   angry
  • #1697
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei,
   mikään valmiste tai edes ruoka ei sovi aina ja kaikille. Ashwagandhasta eri muodoissa on paljon sekä kliinistä dokumentaatiota että turvallisuustutkimuksia. Kaikkien näiden valossa se on oletusarvoisesti hyvin turvallinen rohtokasvi.

   Ravintolisillä ei lainsäädännön mukaan saa olla mitään haitalliseksi luokiteltuja vaikutuksia kuten lääkkeillä. Siitä huolimatta käyttäjä voi joskus kokea saamansa vaikutuksen itselleen hankalaksi tai haitalliseksi. Esimerkiksi joidenkin ashwagandhaa kokeilleiden unimaailma on vilkastunut merkittävästi, jotkut ovat kokeneet sen haitallisena, vaikka itseasiassa se on hyödyllistä.

   Ashwagandha on yleensä hyvin siedetty ja uuttoprosessissa raaka-aineesta on poistettu allergisoivia komponentteja. Mahdollinen yliherkkyys ilmenee tyypillisimmin nokkosrokkona.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1700
   Minttu64
   Keskustelija

   Voiko tätä tuotetta käyttää hormonikorvaushoidon kanssa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1701
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Ashwagandhaa käytetään tyypillisesti kortisolitason normalisoimiseen ja hermoston vahvistamiseen. Palautuminen seuraa kortisolin normalisoitumisesta. Kortosoli on ikäänkuin katkaisija, joka sammuttaa tai vapauttaa erilaisia toimintoja kehossa. Yksi niistä toiminnoista on sukuhormonien tuotanto. Muita ovat mm. uni- ja mielihyvähormonit.

   Se, että kortisoli ei estä sukuhormonien tuotantoa, on luonnollisesti hyvin merkittävä tekijä hormonitasapainon muodostumisessa. Se ei kuitenkaan yksinään riitä. Moni asia ravitsemuksessa ja aineenvaihdunnassa pitää vielä osua kohdalleen, että keho tuottaa sukuhormoneja.

   Ashwagandha ei ole minkään sukuhormonin esiaste, eikä se pakota kehoa tuottamaan sukuhormoneja. Ashwagandhan yhteys sukuhormonien tuotantoon tulee sen vaikutuksesta kortisolin määrään. Näin ollen ashwagandhalla ei ole suoraa vaikutusta suun kautta nautittuihin hormoneihin. Sen lisäksi keho pyrkii aina tasapainoon, ja jos sukuhomonitasot ovat pillereiden vuoksi jo optimaaliset, niin keho suuntaa palautumistoiminnot toisaalle.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1702
   Samavain
   Keskustelija

   Minulla on paha hermosärky, syön siihen Vimovoa ja tarvittaessa parasetamolia. Vaiva itsessään aiheuttaa paljon muutakin kuin kipua, kuten huomaimausta, tinnitystä, puutumista jne. Miten ashwagandha voisi auttaa tällaisessa tilanteessa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
   • #1704
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Samavain,
    sinulla on käytössäsi paljon erilaisia lääkkeitä ja viesteistäsi päätellen kiputilasi on kroonistunut. Turvallisinta ja todennäköisesti myös tehokkainta olisi, että hakeutuisit asiakassuhteeseen joko lääkärin tai lääkärin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevän terapeutin kanssa, joka osaa yhdistää lääkkeet ja ravintolisät keskenään. Vain lääkäri voi tarvittaessa muuttaa lääkityksiäsi, joiden tarpeeseen ashwagandhan käyttö usein tekee muutoksia.

    Vasta kun vaivojesi taustat ja eteneminen sekä nykyinen lääke- ja ravintolisäkoktailisi on selvitetty, voidaan arvioida, sopiiko ashwagandha tällä hetkellä edistämään hyvinvointiasi vai ei ja jos sopii, niin millaisella annoksella ja missä valmistemuodossa.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    2
    angry
  • #1703
   Toivoaon
   Keskustelija

   Hei, fytonomille muutama kysymys.
   Miten tuote sopii Thyroxinin kanssa? Kilpirauhashormoni taas piiskaa muita kehon hormoneja.
   Mihin perustuu suurpiirteinen annostussuositus 1-2kaps/vrk?? Jos aloittaa varovasti yhdellä kpl, onko vaikutus riittävä? Uutehan on todella kallis (vrt. vastaavat tuotteet esim. Ruohonjuuressa), 30€ kuussa jos ottaa kaksi kpl!
   Uutteen alkuperää ei ole kerrottu missään. Missä on tuotteen alkuperä? Onko se tuotettu kestävän kehityksen periaattein.
   Mitä tapahtuu sitten kun lopettaa tuotteen käytön?
   Kiitos vast etukäteen.

   1
   like
   0
   love
   1
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
   • #1706
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Miten tuote sopii Thyroxinin kanssa? Kilpirauhashormoni taas piiskaa muita kehon hormoneja.
    Ashwagandhalla on todettu olevan TSH-hormonia normalisoiva vaikutus. Koholla ollessaan se hidastaa tai sammuttaa T3 ja T4 tuotantoa. Tasojen ollessa normaaleja, T3 ja T4 pääsevät muodostumaan ja toimimaan tarpeen mukaan. Alhainen TSH-hormonin määrä piiskaa kilpirauhashormonituotantoa.

    Normalisoiva vaikutus saattaa johtaa lääkkeen tarpeen vähenemiseen, jos elimistön oma hormonitoiminta pääsee taas vauhtiin. Ashwagandha ei ole minkään hormonin esiaste eikä se pakota (piiskaa) kehoa tuottamaan mitään. Sen vaikutukset eivät kohdistu pelkästään kilpirauhaseen vaan ensisijaisesti kortisolin määrän normalisoitumiseen.

    Mihin perustuu suurpiirteinen annostussuositus 1-2kaps/vrk?? Jos aloittaa varovasti yhdellä kpl, onko vaikutus riittävä?
    Lakisääteisesti ravintolisäpakkauksen kyljessä olevan ohjeen tulee olla normaalikokoiselle ja perusterveelle aikuiselle turvallinen käyttää.

    1 kapseli päivässä on tavallisesti riittävä annos. Tarvittaessa 2 kapselia vuorokaudessa on turvallinen.

    Uutehan on todella kallis (vrt. vastaavat tuotteet esim. Ruohonjuuressa), 30€ kuussa jos ottaa kaksi kpl!
    Ashwagandhaa myydään juurijauheena, jossa tehoainepitoisuus parhaimmillaan on noin 2%. Markkinoilla on useampia uutteita, joiden tehoainepitoisuuksia ei ole ilmoitettu. Hidasta elämää ashvagandhauutteessa on tehoaineet vakioitu 35% ja sen lisäksi uute on mikrokapseloitu. Ainakin näillä ominaisuuksilla on vaikutusta hintaan. Hidasta elämää ashwagandhauute on pakattu 60 kapselin purkkeihin ja normaalikäytössä se riittää kahden kuukauden kuuriin.

    Uutteen alkuperää ei ole kerrottu missään. Missä on tuotteen alkuperä? Onko se tuotettu kestävän kehityksen periaattein.
    Hidasta elämää ashwagandhauute tulee Intiasta samalta tehtaalta kuin Biomedin Vahva Kurkumiini. Arjuna Natural Ltd ostaa Shoden® ashwagandhauutteen raaka-aineen sopimusviljelijöiltään pohjois-intiasta. Yrityksen eräs keskeinen tavoite on jatkuvasti edistää kestävää kehitystä. Täältä voit lukea lisää tuotteen valmistajasta.

    Certifications & Quality Assurance:
    • Clinically-Studied
    • Non-GMO (Non-GMO Project Verified)
    • Kosher
    • Halal
    • Vegan
    • Gluten-Free
    • Allergen-Free
    • WADA Compliant

    Mitä tapahtuu sitten kun lopettaa tuotteen käytön?
    Riippuu siitä, mihin tarkoitukseen tuotteen alun perin valitsit, millaista apua siitä koit saavasi ja miten olet tuotteen käytön aikana onnistunut muuttamaan tilannetta, joka johti alkuperäiseen tarpeeseen.

    • Tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten OutiH. Syy: linkki lisätty
    0
    like
    0
    love
    1
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1705
   kissankello
   Keskustelija

   Voiko tuotetta käyttää turvallisesti hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden kanssa vai saattaako ehkäisyteho heikentyä? Minulla on ehkäisykapseli (sis. vain keltarauhashormonia).

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   1
   angry
   • #1708
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Ashwagandhauutteilla ei tunneta mitään mekanismia, jolla ne heikentäisivät ehkäisyvalmisteiden tehoa.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1709
   MariaJohanna
   Keskustelija

   Voiko Marevan lääkityksen kanssa käyttää tätä tuotetta turvallisesti?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1710
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hidasta elämää ashwagandhauute ei vaikuta veren hyytymiseen. Sillä ei ole samaa tai vastakkaista vaikutusmekanismia kuin verenohennuslääkkeillä. Siksi ashwagandhaa pidetään turvallisena myös Marevanin rinnalla käytettäessä.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1711
   AnnaManna
   Keskustelija

   Hei!

   Onko Ashwagandha turvallinen tuote ahdistuksen hoitoon? Ahdistus on syntynyt vuosia kestäneestä sressaavasta elämäntilanteesta ja sitä hoidetaan terapialla. Kaipaisin kuitenkin jotain tukihoitoa kierroksilla käyvän kropan rauhoittamiseen. Ja siihen että pystyisin rentoutumaan. Nyt elämässä on nyt kaikki hyvin mutta stressi ja ahdistus on kroonistunut niin että en pääse palautumaan. Ssri lääkettä on kokeiltu mutta se nosti sykkeen ja verenpaineen niin korkealle että sen käyttö ei sopinut.
   Nyt olen alkanut tutkia luonnollisia vaihtoehtoja. Otetaanko muuten Ashwagandha aamulla vai illalla? Onko se enemmän piristävä vai rauhoittava?
   Kiitos!

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1712
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei AnnaManna,
    ashwagandhaa käytetään hyvin yleisesti helpottamaan ahdistusta. Viestistäsi sain sen kuvan, että sinulla ei ole mitään säännöllisiä lääkityksiä käytössäsi. Ravintolisistä et maininnut mitään. Jos sinulla on käytössä joku stimulantti, kuten ruusujuuri tai maca ja haluaisit kokeilla ashwagandhaa, niin jätä edellämainitut tauolle kokeilun ajaksi. Vitamiini- ja kivennäislisät tai rasvahapot eivät ole esteenä kokeilulle.

    Ashwagandhan voi ottaa periaatteessa mihin aikaan päivästä tahansa. Sen voimaannuttava vaikutus tulee palautumisen kautta eli se toimii ennemminkin jarruna kuin kaasuna. Joskus itselle paras aika löytyy vain kokeilemalla. Koska esitit kysymyksesi ahdistus, eikä esim. unettomuus, edellä, niin kehoitan aloittamaan Hidasta elämää valmisteen kokeilun yhdellä kapselilla aamuisin.

    Superherkät kertovat saavansa vaikutuksia jo ensimmäisestä kapselista lähtien, mutta tavallisesti tasapainottuminen vaatii vähän enemmän aikaa, erityisesti kun puhutaan kroonistuneen tilan palauttelemisesta.

    1
    like
    1
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1714
   AnnaManna
   Keskustelija

   Kiitos vastauksesta! Ehdottomasti aion kokeilla. Sitä vielä jäin pohtimaan että kuinka kauan tuotetta voi käyttää? Yleensähän yrttituotteille suositellaan 3 viikon yhtäjaksoista käyttöä mutta epäilen että vuosia jatkunut tilani tuskin 3 viikossa normalisoituu.. Tai ainakaan jää pysyvästi tasapainoon noin lyhyellä käytöllä. Onko siis joku maksimiaika kuinka kauan tuotetta voi käyttää?
   Kiitos jälleen!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1715
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Lähtisin ajatuksesta, että purkillinen (1 kapseli päivässä = 2 kk) on kuuri, jonka jälkeen kuulostelet oloasi viikon tai pidempään ja tarvittaessa sitten uusit kuurin.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1716
   Elena80
   Keskustelija

   Hei!

   Millaista tieteellistä tutkimusta Ashwagandhasta on tehty?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1717
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Ashwagandhasta on tehty varsin paljon tieteellistä tutkimusta. PubMed tietokanta antaa 1135 osumaa hakusanalla ashwagandha.

    Näistä markkinoilla olevista uutteista on ainakin niiden valmistajat tehneet tai teettäneet julkaistuja tutkimuksia Shoden® ja KSM66®.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1719
   Filippa
   Keskustelija

   Hei,

   olet jo monta kertaa vastannut kysymyksiin, jotka liittyvät psyykelääkkeisiin, mutta uskallanpa vieläkin kysyä:

   läheiseni käyttää ahdistuksen/masennuksen hoitoon Brintellix 5 mg ja on aloittanut myös psykoterapian.
   Uskallanko puhua tästä aineesta?

   Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1722
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Filippa,
    hyvä, että kysyit. Vaikka ashwagandhalla ei ole suoraa vaikutusta serotoniinin määrään kehossa, niin sen välillinen vaikutus yhdistettynä Brintellixin vaikutusmekanismiin on ehdottomasti lääkärin seurataa vaativa yhdistelmä. Parhaassa tapauksessa lääkkeen tarve voisi pienentyä tai poistua, psykoterapia + ashwagandha yhdistelmällä, mutta en suosittele tämän kokeilemista itselääkintänä.

    2
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    1
    sad
    1
    angry
  • #1721
   Kata
   Keskustelija

   Hidasta elämää sivustolla on paljon hyvää, mutta tämmöinen huuhaan kauppaaminen saa itseni epäilemään sivuston pohjimmaista tarkoitusta. Taitaa kuitenkin olla päätarkoitus rahastaa hyväuskoisilla ihmisillä, jotka hakevat nopeaa helpotusta ongelmiinsa…

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   2
   angry
   • #1726
    HE-toimitus
    Ylläpitäjä

    Kata kirjoitit omassa viestissäsi: ”Hidasta elämää sivustolla on paljon hyvää, mutta tämmöinen huuhaan kauppaaminen saa itseni epäilemään sivuston pohjimmaista tarkoitusta. Taitaa kuitenkin olla päätarkoitus rahastaa hyväuskoisilla ihmisillä, jotka hakevat nopeaa helpotusta ongelmiinsa…”

    Koko Hidasta elämää -sivusto, kirjat, kortit ja muut tuotteet ovat syntyneet koska olen elossa. Kun sain toisen kerran elämäni aikana syöpädiagnoosin vuonna 2011, tiesin etten selviä siitä ilman kokonaisvaltaista lähestymistä sairauteen. Tähän kuului erilaisten täydentävien hoitomuotojen lisäksi laajamittainen ravitsemushoito, jolla tuetaan kehoa ja mieltä selviytymään rankoista syöpähoidoista. Tällaisen ravitsemushoidon osana ovat tuttujen vitamiinien, hivenaineiden, mineraalien ja öljyjen lisäksi ashwagandhan kaltaiset rohdokset, joilla on tuhansien vuosien käyttöhistoria Intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä. Itseäni on aina kiehtonut kasvilääkintä ja uskon sillä olevan osansa siihen että esim. Intiassa syöpää sairastetaan paljon vähemmän (tiettyjen syöpätyyppien kohdalla sairastuvuus on jopa 10x vähemmän) kuin länsimaissa.

    Halusimme antaa sivuston nimen uudelle ashwgandha-valmisteelle koska maailmalta löytyi poikkeuksellisen laadukas tuote. Se on moninverroin tehokkaampi kuin muut markkinoilla olevat ashwagandhat. Tämä ayurvedinen rohdos on herättänyt paljon kiinnostusta viime vuosina ja se on noussut Suomen myydyimmäksi ravintolisäksi. Tämä ei varmasti olisi mahdollista elleivät ihmiset oikeasti koe saavansa tuotteesta hyötyä. Hidasta elämää -ashwagandhan maahantuoja on Biomed, joka on suomalainen ravitsemuslisien ja ravitsemushoitoihin liittyvien erikoisvalmisteiden erityisosaaja. Biomedin tuotteet ovat laajalti ravitsemushoitoa tekevien lääkäreiden käytössä.

    Ashwagandhaa on tutkittu todella paljon tieteellisesti ja sillä on seuraavat EFSAN (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) sallimat terveysväittämät:

     Helpottaa stressiä
     Auttaa ylläpitämään psyykkistä ja fyysistä suorituskykyä
     Edistää emotionaalista tasapainoa
     Tukee nukahtamista
     Edistää rentoutumista
     Tukee palautumista
     Tukee jaksamista
     Tukee seksuaalienergiaa ja –toimintoja
     Tukee lihasmassan kasvua

    Kiitän sinua Kata viestistäsi ja pahoittelen jos olet saanut kuvan huuhaan kauppaamisesta. Toivon sinulle hyvää talven jatkoa. Olethan yhteydessä jos jokin asia vielä sinua painaa ashwagandhaan tai Hidasta elämää -sivustoon liittyen.

    Lämpimin terveisin,

    Pequ Nieminen
    Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja

    • tätä vastausta muokkasi 11 kuukautta, 1 viikko sitten HE-toimitus.
    14
    like
    3
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1723
   Filippa
   Keskustelija

   Filippa kiittää 🙂

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1724
   Mari12
   Keskustelija

   Olen käyttänyt ashwagandha pillereitä nyt säännöllisesti noin kuukauden ajan. Minulla on aina ollut hyvin säännölliset kuukautiset. Nyt ne ovat jo yli viikon myöhässä, mutta kivut maha- ja selkäkivut sekä rintojen turvotus ovat normaalia huomattavasti pahemmat. Voiko pillereillä olla vaikutusta tähän? Muita syitä en ole asialle löytänyt.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1725
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Kyllä niillä voi olla yhteyttä toisiinsa. Ashwagandhalla on välillinen vaikutus sukuhormonien tuotantoon. Yhtäällä ashwagandhaa on tutkittu hyvällä menestyksellä PMS- ja vaihdevuosioireiden lievittäjänä, mutta toisaalta olemme kaikki yksilöitä ja jokaisen oma kokemus on todellinen.

    Et mainitse, miksi olet valinnut käyttää ashwagandhaa tai oletko saanut toivomaasi vaikutusta.

    Mainitsit käyttäväsi ashwagandhapillereitä. Se viittaa siihen, että käyttämäsi valmiste on mahdollisesti uute eli valmistusmenetelmällä tiivistetty juurijauhetta voimakkaammaksi tuotteeksi. Erityisesti siinä tapauksessa sinun olisi hyvä käyttää valmistetta kuuriluonteisesti tai ainakin pienentää annosta.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1728
   Tinkeli
   Keskustelija

   Hei!
   Sopiiko Ashwagandha tupakoitsijalle? Netistä löytyy pari kommenttia, jossa tästä varoitellaan. Kuitenkin löysin myös tekstejä, joissa kerrotaan tämän voivan auttaa tupakoinnin lopettamisessa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1729
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    missään koulutuksessa tai asiakaskokemuksessa ei ole tullut vastaan varoitusta tupakoinnin ja ashwagandhan välisistä yhteyksistä, enkä niitä tähän hätään osaa mistään johtaa. Sen sijaan, kuten itsekin mainitsit, niin ashwagandhaa on käytetty apuna riippuvuuksista vieroittaumisessa.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    1
    sad
    0
    angry
  • #1732
   Lissulii
   Keskustelija

   Hei! Onko Nuvaring-ehkäisyrenkaalla ja Ashwagandhalla yhteisvaikutuksia? Entä Somac:lla?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1733
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Ashwagandha ei pakota kehoa tuottamaan mitään eli lääkkeenä annetulla hormonihoidolla on voimakkaampi vaikutus kuin elimistön omalla toiminnalla. Ashwagandhalla ei tunneta ehkäisyvalmisteiden tehoa vaimentavia ominaisuuksia.

    Ashwagandhan vaikutus kohdistuu kudoksiin, hermostoon ja hormonitoimintaan, jos sen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään verenkiertoon. Koska Somac heikentää ruuansulatusta, niin se vaikuttaa kaikkeen imeytymiseen, niin ruuan ravinteisiin kuin lääkkeisiinkin.

    Kumpikaan mainitsemasi valmiste ei ole oletusarvoisesti haitallinen yhteiskäytössä ashwagandhan kanssa, mutta Somacin tarpeesi saa minut pohtimaan sen soveltuvuutta sinulle tässä hetkessä. Kokeile siis maltillisella annoksella ja ellet koe saavasi toivomaasi hyötyä muutaman viikon käytön jälkeen, niin hakeudu keskustelemaan jonkun ravintolisiin perehtyneen kanssa, vastaisiko jokin muu rohto tarvettasi paremmin.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1734
   RikuJ
   Keskustelija

   Hei!

   Ystäväni käyttää Voxra 150mg lääkettä. Onko ashwagandhaa turvallista käyttää tämän kanssa yhdessä?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1735
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Voxran katsotaan vaikuttavan kahteen aivojen kemikaaliin, noradrenaliiniin ja dopamiiniin, joilla on yhteys masennukseen. Lääkkeen pakkausseloste ei kuitenkaan kerro vaikutusmekanismista. Vaikka ashwagandha ei suoraan lisää tai vähennä noradrenaliinin ja dopaniimin tuotantoa, voi sillä silti olla välillinen vaikutus ainakin dopamiinin tuotanoon.

    Ehdotan, jos ystäväsi haluaa kokeilla ashwagandhan vaikutusta mielialaansa, että hän tekisi sen vakioidulla valmisteella ja yhteistyössä hoitavan lääkärinsä kanssa. Suositan yhteistyötä lääkärin kanssa, koska ainoastaan hän voi tarvittaessa muuttaa lääkkeen annostelua.

    Koska lääke ohjeistetaan otettavaksi aamulla, niin ystövösi tapauksessaan ashwagandhan nauttiminen tulee ajoittaa iltaan.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1740
   Henkka
   Keskustelija

   Hei,
   olen käyttänyt tuotetta nyt n.kuukauden ja huomasin piankin helpotuksen ahdistukseen. Ahdistavien tilanteiden käsittely on helpompaa ja pysyn rauhallisempana. Olen myös energisempi ja pahin väsymys on väistynyt, uskon siis tuotteen kohdallani toimivan!
   Minulla on todettu vakava työuupumus ja olin loppuvuodesta sairaslomalla siitä aiheutuneiden fyysisten oireiden vuoksi.
   Aloitin tuotteen siis silloin ja annostuksena 1 kapseli aamuisin.
   Nyt olen palannut töihin ja edelleen otan 1 kapselin aamuisin.
   Stressaavia tilanteita on enemmän ja huomaan ahdistuksen nostavan taas päätään.
   Voiko tätä ottaa aamuin/illoin vai miten suosittelit jatkamaan? Nukun öisin kyllä pääsääntöisesti hyvin. Mitä eroa on jos ottaa kapselin aamulla/illalla?
   Ja kuinka kauan tuotetta voi käyttää yhtäjaksoisesti?

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   1
   sad
   0
   angry
   • #1741
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Henkka,
    voimakkaita rohtovalmisteita ei pitäisi käyttää kovin pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti. Se, että koet nykyisen annostelun riittämättömänä, vaikka se aiemmin on toiminut hyvin, kertoo tauottamisen tarpeesta.

    Ottaisin Hidasta elämää ashwagandhan rinnalle joko Tyyni-juomajauheen tai l-teaniinia tai molemmat. Näiden avulla sinulla pitäisi pystyä vähän tauottamaan ashwagandhaa esim. niin, että ottaisit sitä vain arkiaamuisin Tyynin kanssa ja pitäisit viikonlopun taukoa. Ashwagandha normalisoi kortisolin määrää, jolloin Tyynin sisältämä tryptofaani aminohappo pääsee muodostamaan päivällä valoisassa mielihyvähormoneja, jotka tasoittavat oloa päivällä. Tyyniä voit ottaa aluksi myös illalla, jos tuntuu, että tarvitset unelle tukea. Illalla Tyyni lämpimän kasvimaidon ja muskottipähkinäripauksen kera edistää nukahtamista ja pimeässä sen tryptofaanista muodostuu melatoniinia tarpeesi mukaan, jolloin lepo on virkistävää.

    L-teaniinia voit käyttää mihin tahansa vuorokauden aikaan tiukoissa paikoissa tai sitten ottaa tavaksi ottaa imeskelytabletin aina kotimatkalla, jotta saisit jätettyä työt työpaikalle ja pääsisit kotona palautumaan päivästä.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1749
   Pete2020
   Keskustelija

   Hei

   Aloitin Hidasra Elämää ashwagandhan ottamisen joulukuun 2019 alussa. Yksi kapseli aamuisin. Tavoitteena oli vähentää lievää ahdistusta sekä jännittyneisyyttä kehossa ja parantaa heikkoa nukahtamista.

   Tuote toimi hyvin, kunnes nyt tammi-helmikuun vaihteessa tunsin monta päivää pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta. Keskeytettyäni tämän ashwagandha kapselien ottamisen olotila palautui vuorokaudessa normaaliksi, kunnes taas yhden kapselin jälkeen koin pahoinvointia.

   Kuinka todennäköistä on, että tämä pahoinvointi kahden kuukauden kuurin jälkeen aiheuttaisi tätä pahoinvointia?

   Tuote on toiminut itselläni ja jännittyneisyys kehossa on vähentynyt. Olisi todella harmillista, jos en voisi jatkaa tuotteen käyttöä. Osaatko antaa ohjetta jatkoon ja voisinko kenties löytää jostain muutsta tuotteesta apua?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1750
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    kaikkien rohtovalmisteiden kanssa suositellaan kuuriluonteista käyttöä. Kuurin pituus vaihtelee rohdosta, valmisteesta ja käyttäjästä riippuen. Itse olen suositellut, että Hidasta elämää -ashwagandhauutetta käytetään perusajatuksella 1 purkillinen = 1 kuuri ja sitten pidetään taukoa. Tauon pituuskin sitten vaihtelee tilanteen mukaan.

    Mitä tahansa valmistetta käytettäessä, olipa se sitten ruoka, ravintolisä tai lääke, kannattaa seurata siitä saamaansa vastetta. Kun aiemmin sopivalta tuntunut annos ei enää anna toivottua lopputulosta, niin silloin on aika pitää tauko tai vaihtaa valmiste.

    Jos et ole tämän kahden kuukauden aikana voinut vaikuttaa niihin olosuhteisiin, joiden vuoksi olet tuotetta käyttänyt, niin tauon aikana voisit kokeilla, antaako Tyyni-juomajauheen käyttö aamuisin (ja tarvittaessa myös iltaisin) samankaltaista mielenrauhaa kuin ashwagandhalla olet nyt saanut.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1752
   Ninnam
   Keskustelija

   Hei, minulla on lamictal 50mg 1+2 epilepsian hoitoon. Kohtauksettomana olen kuitenkin ollut 10 vuotta. Onko siis estettä käyttää ashwagandhaa sen osalta? Koen, että minulla on lisäksi stressiperäistä ahdistusta, joka pahenee, jos ei saa riittävästi unta, myös ferritiini on viiterajojen alapäässä, siihen syön joka toinen pv 200-300mg rautaa, jotta varannot täydentyisivät ja olo kohenisi. Jos ei ole estettä käytölle, niin hyvä aloittaa 1 tabl aamuisin?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1754
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Ninnam,
    sinulle suosittelisin käyntiä kokeneen Ayurveda-konsultin tai -lääkärin vastaanotolla ennen Ashwagandhan kokeilemista.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1753
   piirasvesa
   Keskustelija

   Mitenkäs tuo Ketipinor vaikuttaa tämän kanssa? Olen pikkuhiljaa lopettelemassa ketipinoria, syön noin 1/4 tabletin illalla (ketipinor 25mg). Mietin voisiko tuon ashwagandhan ottaa siihen kylkeen. Ketipinorilla hoidettii ahdistuneisuutta ja unettomuutta. Entäpä CBD? Mitenkä cbd ja tämä tuote toimivat keskenään?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1755
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Piirasvesa,
    lääkityksesi vaikuttaa välittäjäaineiden vastaanottajiin ja ashwagandha saattaa lisätä välittäjäaineiden tuotantoa. Tämä on mielestäni vähän vaarallinen yhdistelmä itsehoitona, mutta lääkärin valvonnassa se saattaisi tukea lääkityksen lopettamista.

    Yhteinen nimittäjä CBDlle ja Ashwagandhalle on serotoniini. Näiden yhteiskäytöstä tai vaikutuksista ei tietääkseni ole käytettävissä mitään tutkimusta tai dataa. Siksi en suosittele kokeilemaan omin päin, erityisesti kun lisänä on vielä kemiallinen lääkitys.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1756
   Pete2020
   Keskustelija

   …liittyen aikaisempaan kysymykseeni sekä edelliseen vastaukseen piirasvesalle ashwagandhan käytöstä Ketipinorin kanssa;

   Olen käyttänyt Ketipinoria piirasvesan kanssa samoihin vaivoihin ( ahdistuneisuus ja unoettomuus ) ja ilta-annokseni on 1 x 25 mg. Käytin ashwagandhaa pari kuukautta joulukuun alusta tammi-helmikuun vaihteeseen ja allekirjoittaneelle yhdistelmä toimi.

   Ainut negatiivinen oire oli parin kuukauden käytön jälkeen tullut lievä pahoinvointi

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1757
   Samavain
   Keskustelija

   Olen tässä ketjussa jo pariin otteeseen kysellyt, mutta jatketaan koska tilanne on muuttunut. Myöskin unohdin koko tuotteen, enkä siis ole sitä käyttänyt, mutta ehkä nyt voisi olla hyvä aika.
   Minulla siis alkoi syksyllä kiputilat hermovauriosta, ne ovat korjaantuneet jo. Olen saanut myös hyvin voimakkaita vatsaoireita todennäköisesti pitkän kipulääkekuurin vuoksi, niihin ei löytynyt fyysistä syytä ja onneksi vatsakivut ovat pääosin hellittäneet. Kipuni on kroonistunut ja kärsin aistiherkkyydestä, myös lihasjännityksistä ja lievästä pahoinvoinnista joka johtuu erityisesti lihasten jännittymisestä. Myöskin keskittymiskykyni on olematon. Pystyn nukkumaan ihan hyvin, mutta olen todella väsynyt ja kaikki tekeminen uuvuttaa. En enää syö mitään lääkkeitä ja lääkärit ovat toipumiseeni tyytyväisiä vaikka ihan maalilinjalla ei hetkeen vielä olla. Olen huolissani kehon stressistä, sitä pitäisi purkaa tehokkaasti. Itse hoitona nyt tehdään esim. rentoutuksia, kävelyä ja voimavarojen mukaan mukavaa tekemistä.
   Olisiko nyt aika ashwagandhakuurille? Voiko siitä tulla jotain sivuvaikutuksia, esim. voimistaa nyt olevia oireita? Onkojotain muuta mitä olisi hyvä huomioida?
   Ravintolisinä käytän tällä hetkellä magnesiumia ja maitohappobakteereja.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1759
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Paljon onnea ja luottamusta toipumisen tielle!

    Nyt voisi olla se hetki, että kokeilet, sopiiko ashwagandha sinulle. Hidasta elämää -ashwagandhauute on niin tiivistetty valmiste, että alottaisin se kokeilemisen hyvin varovaisesti, koska mainitsit myös aistiherkkyyden. Aloita joko puolikkaalla kapselin sisällöllä aamuisin tai ota ensin yksi kapseli vain joka toinen päivä ja kun huomaat vaikutuksia, niin säädä annostelua vointisi mukaan. Kuuntele herkällä korvalla kehosi viestejä myös kuurin kestosta. Käytä enintään purkillinen kuurina ja pidä sen jälkeen ainakin viikon tauko.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1760
   Nettu1
   Keskustelija

   Hei! Käytän mäkikuismaa ja e-epaa masennuksen hoitoon. Voisiko tästä tuotteesta olla minulle apua? Voinko kokeillaan tätä tai muuta jo käytössä olevien ravintolisien kanssa. Vai onko syytä lopettaa ne ja vaihtaa muihin? En osaa varmaksi sanoa että onko käyttämistäni tuotteista ollut apua, vai onko olo kohentunut muuten. Olen nyt käyttänyt näitä 2 kk koska en halunnut masennuslääkitystä. Olo on parempi, mutta en ole täysin kunnossa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   2
   angry
   • #1761
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Nettu1,
    anteeksi, että olet joutunut odottamaan vastaustasi. Olen ollut lomalla ja sairaana.

    Rohtokasveja on hyvä käyttää kuureina. Voit jatkaa vielä pari viikkoa tuolla aloittamallasi yhdistelmällä ja sen jälkeen vaihtaa mäkikuisman toiseen mielialarohtoon. Koska olet kokenut tuon yhdistelmän hyväksi, niin ehdotan, että kokeilet jatkoksi sahramiuutetta, l-teaniinia ja tryptofaania. Kaikkia kolmea aamulla ja tarvittaessa teaniini ja tryptofaani myös illalla. Ainakin Aito-kaupojen valikoimassa on hyvät tuotteet tähän kokeiluun.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1762
   Nainen
   Keskustelija

   Hei,

   Minulla on ollut säännöllinen 31 päivän kierto ja kuukautiset kestää vain 3-4 päivää ja ovat melko niukat yleensä.

   Aloitin KSM66:n kierron alussa, ehkä ihan kiertopäivä 1:senä. Otin 2 päivässä ekan viikon (parina päivänä 2 aamulla ja yhden illalla) ja toisen viikon yhden vain aamulla.

   Minulla alkoi tiputteluvuoto kierron puolivälissä juuri ovulaation aikoihin, sekä kivuliaat krampit kohdussa. Lopetin ksm66:n nauttimisen siihen paikkaan. Tästä on nyt 1,5 viikkoa ja joka päivä olen vuotanut verta ja lisäksi on ollut kramppeja ja yhtenä päivänä todella kivulias kramppikohtaus joka meni 800mg buranalla ohi noin kahdessa tunnissa.

   Löysin muutaman keskustelupalsta kirjoituksen, jossa ksm66 tai ashwagandha muussa muodossa on juuri tällaista aiheuttanut. Mistä tämä johtuu että joillekin aiheuttaa tällaista? Eikö vain sovi jos on jo entuudestaan säännöllinen kierto?

   Join inkivääristä haudutettua vettä koko edellisen viikon, koska luulin sen ehkäisevän näitä kuukautiskramppeja, mutta onkin käynyt melkein päinvastoin. Eilen oli jo melkein vuodoton päivä, mutta sitten iltapäivästä otin inkivääriteetä niin rupesi ikäänkuin taas tiputtelemaan ja vääntämään vatsaa.

   Luin sitten että inkivääri voi voimistaa ashwagandhan imeytymistä tms? En ole nyt 1,5 viikkoon ottanut ksm66 kapselia.. kauankohan menee vielä että vuoto loppuu.

   Osaisitko selittää tätä ilmiötä jotenkin? Olisin tosi kiitollinen. Mietin jo menemistä gynegologille, mutta kävin juuri muutama kuukausi sitten ultrattavana ja kaikki oli kunnossa. (Silloin siis kävin vaan katsastamassa muuten vaan että kaikki on kunnossa) Pelkään että gynegologi ei edes tiedä koko ksm66 tuotetta niin siksi kysyn täällä.

   • tätä vastausta muokkasi 6 kuukautta, 4 viikkoa sitten Nainen.
   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1765
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Nainen,
    Ashwagandhalla tiedetään olevan vaikutusta hormonitoimintaan. On vaikeaa lähteä arvailemaan, mistä sinun oireesi kertovat, muun muassa siksi, että jätit kertomatta yhden aivan keskeisen tiedon eli käytätkö jotain hormonivalmistetta esimerkiksi ehkäisytarkoituksessa? Jos käytät, niin syy on mahdollisesti yhteisvaikutuksessa.

    Rohtokasveilla on aina useita vaikutusmekanismeja, eivätkä ne koskaan vaikuta vain siihen asiaan, jonka vuoksi ne on otettu käyttöön. Olet toiminut aivan oikein lopettaessasi valmisteen käytön, kun kokemuksesi valmisteesta ei ole vastannut kehosi tarpeeseen.

    Kamomillalla on sileitä lihaksia rentouttava vaikutus eli sillä voit koettaa helpottaa kuukautiskramppejasi. Jos yrttien sisäinen käyttö on alkanut hirvittää, niin kamomillaa voit käyttää myös ulkoisesti. Tee lämmin kääre joko kamomillauutteesta tai -teestä. Käy selinmakuulle ja nosta polvet koukkuun. Levitä lämmin kamomilla kääre vatsallesi ja kuuntele hengitystäsi tai jotain mieluisaa rentoutusnauhoitetta n. 20 min.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    1
    sad
    0
    angry
  • #1764
   Samavain
   Keskustelija

   Saako kortisonivodetta käyttää, jos käyttää ashwagandhaa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1766
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Samavain,
    kortisonia käytetään yleensä tulehduksen sammuttamiseen.

    Jos sinulla on kortisonia vaativa tulehdus, niin suosittelen jättämään ashwagandhan tauolle, kunnes tulehdus on sammutettu. Sen jälkeen voit arvioida uudelleen ashwagandhan tarpeesi. Jos olet tuolta helmikuun lopulta lähtien käyttänyt ashwagandhaa säännöllisesti, niin nyt alkaa olla muutenkin aika kuulostella, miltä olo tuntuu ilman sitä. Oletko saanut tehtyä muutoksia, jotka tukevat tasapainoasi ilman ashwagandhaa?

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1767
   Nainen
   Keskustelija

   Hei,
   En käytä mitään hormonivalmistetta.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
   • #1768
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Siinä tapauksessa yhteisvaikutus on saattanut syntyä jonkin muun sinulla säännöllisesti olevan ruoka-aineen tai valmisteen kanssa tai sitten ashwagandha on sinun tämän hetkiseen tilanteeseesi sopimaton rohto. Ilman syvempää haastattelua en uskalla lähteä arpomaan suuntaan taikka toiseen.

    Parhaan avun ja selvityksen tilanteellesi ja reaktiollesi saisit ayurvedalääkärin tai -konsultin vastaanotolta. Voin lämpimästi suositella Bhawna Sharmaa tai Lana Lavaninaa.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    1
    sad
    0
    angry
  • #1769
   mimosa
   Keskustelija

   Hei. Aloitin n. kuukausi sitten Ashwagandhan. Otan sitä vain yhden kapselin päivällä. Lisäksi minulla menee 15 mg Cipralex ja 12,5 g (puolikas) Ketipinor. Olen ollut mielestäni energisempi Ashwagandhan käytön aloittamisen jälkeen, mutta myös sydämeni syke on noussut ja on tullut vähän rytmihäiriöitä välillä. En tiedä, johtuuko tämä Ashwagandhasta vai siitä, että olen kova jännittäjä muutenkin, mutta aiemmin leposykkeeni on sentään ollut alhaisempi. Nyt se on ollut jotain 100, kun se oli ennen ehkä 70. Kannattaako minun jatkaa tämän luontaistuotteen käyttöä?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1770
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    sinulla on käytössäsi sellainen lääkitys, jonka rinnalla ashwagandhan käyttöön suositellaan aina lääkärin seurantaa.

    Yhteiskäyttö on mahdollista, mutta koska ashwagandha mm. normalisoi kortisolin tuotantoa, joka puolestaan ohjaa serotoniinin tuotantoa, niin on mahdollista, että lääkeannoksen määrää on tarve muuttaa elimistön toimintojen muuttuessa. On olemassa riski, että lääkkeiden ja ashwagandhan yhteiskäytöllä elimistösi serotoniinitasot nousevat liian korkeiksi.

    Ashwagandha on varsin voimakas rohtokasvi. Riippuen valmisteen valmistustavasta se soveltuu eri pituisina kuureina käytettäväksi. Sinun kannattaa harventaa valmisteen käyttöä tai pitää siitä taukoa ja tarkkailla, miten vointisi muuttuu. Ashwagandhasta saattaa olla merkittävää apua esim. lääkkeestä vieroittautumisen tukena, kun se tehdään yhteistyössä hoitavan lääkärisi kanssa.

    1
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1772
   Laurau
   Keskustelija

   Hei,

   olen käyttänyt n. 6 vuotta sitalopraamia, ja nyt olen kiinnostunut lopettamaan pikkuhiljaa
   kyseisen lääkkeen käytön ja siirtymään luontaistuotteisiin.
   Kysymys kuuluukin, onko sitalopraamilla ja tällä yhteisvaikutuksia?
   Keskustelen tästä kyllä vielä lääkärin kanssa, mutta onko tästä tutkittua tietoa/kokemuksia,
   onko näillä yhteisvaikutuksia?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1773
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    hienoa, että sinulla on sellainen hoitosuhde lääkärisi kanssa, että voitte yhdessä suunnitella hoitoasi.

    Ashwagandha ei ole välittäjäaineiden lähtöaine, eikä se pakota elimistöä muodostamaan välittäjäaineita, mutta normalisoidessaan kortisolin määrää se luo edellytykset mm. omalle serotoniinin tuotannolle. Rinnakkaiskäyttö on siis mahdollinen, mutta SSRI-lääkityksen yhteydessä suositus on aina lääkärin kanssa yhteistyössä.

    Hidasta elämää -Ashwagandhauute on yksi mahdollinen tukivalmiste lääkityksestä irtautumiseen. Vaikka se onkin ravintolisä, niin siihen on lääkkeen kaltaisesti vakioitu vaikuttavien aineiden määrä ja siksi se on lääkärin helpompi annostella lääkkeen rinnalle kuin moni muu ravintoaine tai valmiste.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1779
   Tietoa kaipaava
   Keskustelija

   Käytössäni on antiestrogeeni Tamofen rintasyövän jälkihoitoa. Sopiiko se yhteen ashwagandhan kanssa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1780
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Ashwagandha ei itsessään ole lähtöaine sukuhormoneille, mutta sen vaikutus elimistössä saattaa edistää niiden luonnollista erittymistä.

    Koska käyttämälläsi lääkkeellä pyritään estämään sukuhormonien tuotantoa ja lisäksi sillä on runsaasti varoituksia ja vasta-aiheita muiden lääkkeiden kanssa, en uskalla suositella ashwagandhan rinnakkaiskäyttöä.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1786
   Vempula
   Keskustelija

   Moikka!
   Mitenkäs Ashwagandhan käyttö ADHD:lla? Ja ADHD lääkkeen kanssa. Lisäksi tupakoin ja juon joskus pari lasia viiniä. Ja nyt minulla on suunnitteilla rintojensuurennusleikkaus niin kannattaako valmistetta käyttää ennen leikkausta ja kuinka pian leikkauksen jälkeen? Ja lisäksi mietin kuinka kyseinen tuote vaikuttaa miehillä? Lisääkö haluja? Kiitos vastauksesta 🙂

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1787
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    et maininnut, mikä ADHD-lääke sinulla on käytössäsi, mutta yhteistä niille lienee kaikille vaikutus hermovälittäjäaineisiin. Vaikka ashwagandhalla ei ole suoraa vaikutusta mielihyvähormoneihin, niin sen välillinen vaikutus on tutkimuksillakin vahvistettu. Yhteisvaikutusten todennäköisyys rinnakkaiskäytössä on siis merkittävä.

    Jos tarkoituksesi on ajaa ADHD-lääkitystä alas lääkärin valvonnassa, niin HE-Ashwagandha voisi mahdollisesti olla hyvä tukivalmiste, mutta itsehoitoon en sitä suosittele.

    Mitä taas mieskuntoon tulee, niin siihen ashwagandhalla on pitkät käyttöperinteet, joita on myös tieteellisesti tutkittu ja todennettu.

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1788
   Pipa
   Keskustelija

   Hei!
   Aloitin (ksm-66) ashwagandhan käytön neljä viikkoa sitten, koska vaikutukset ovat olleet kovasti kehuttuja. Eniten kiinnosti parantaa unen laatua.
   Aloitin kahdella 300 mg kapselilla/päivä, yksi aamulla ja yksi illalla.
   Yllätyksekseni vaikutukset alkoivat olla kohdallani jopa täysin päinvastaisia, kuin mitä on mainostettu. Yöunet kyllä syvenivät ja aloin näkemään paljon unia, mutta päiväsaikaan oloni koin kovasti tokkuraiseksi ja väsyneeksi. Aamuisin on ollut vaikeaa herätä, kun tokkurainen olo alkaa heti kun avaa silmät (vaikka heräisin ilman herätyskelloa). Pää tuntuu sumuiselta ja on vaikea tarttua toimeen ja olla motivoitunut tekemään yhtään mitään.
   Kamalin vaikutus on ollut kuitenkin lisääntynyt ärtyneisyys. 3,5 viikon kohdalla aloin olla todella hermostunut aivan mitättömistä asioista. Työpaikalla oli vaikeaa, koska ärsyynnyin ja kiukuttelin työparilleni kaikesta aivan turhasta. Oli jotenkin sellainen olo kuin olisi pms potenssiin tuhat.
   Pienensin annoksen yhteen tablettiin iltaisin ja ärtyneisyys kyllä vähenikin selkeästi, mutta tokkurainen, väsynyt ja alavireinen olo jatkuu.
   Taustasteni sen verran, että syön Qlaira e-pillereitä tauotta endometrioosin hoitoon. Pillerit ovat sopineet (sen 2,5 vuotta mitä olen käyttänyt) minulle hyvin ja mitään pms-oireilua ei ole ollut lainkaan (ennen tätä).

   Miten minun kannattaisi tästä jatkaa?
   Jatkanko yhdellä kapselilla ja toivon, että vointi tasaantuu?
   Lopetanko tuotteen käytön?

   Ruohonjuuren haastattelussa annoitte vinkin, että ”Jos ashwagandhan käyttö ei tunnu omalle keholle sopivalta, kannattaa siitä pitää parin viikon tauko ja nauttia joka aamu tuoretta inkivääriä. Sen jälkeen käytön voi aloittaa uudelleen.”
   Suosittelisitko kokeilemaan tuota?

   Juon kyllä jo nyt inkivääriteetä useita kupillisia päivittäin, mutta en tuoreesta inkivääristä tehtyä.

   Ashwagandhasta on kovin vaikea löytää netistä mitään negatiivisia kokemuksia. Joiltain englanninkielisiltä keskustelupalstoilta löytyy kyllä keskusteluja lisääntyneestä väsymyksestä ja ärtyneisyydestä. Onkohan tämä kuinka normaalia ashwagandhan kanssa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1789
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    kuvauksestasi saan sellaisen vaikutelman, että ashwagandhan käyttö Qlairanin rinnalla on nostanut esiin lääkkeen ei toivottuja vaikutuksia. Kehotan välittömästi lopettamaan ashwagadhan käytön. Sen sijaan voisit kokeilla Tyyni-juomajauhetta, joka on valmistettu patentoidusta kurpitsansiemenuutteesta.

    Jos lähdet kokeilemaan Tyyniä, niin kannattaa pitää mielessä, että sen vaikuttava-aine tryptofaani on valo-ohjautuva. Kun otat Tyyniä aamulla, niin elimistösi valmistaa siitä valoisassa ympäristössä tarpeensa mukaan serotoniinia, joka tasoittaa mielialaa päivällä. Rennosti sujunut päivä valmistaa levolliseen yöhön, kun kortisolitasot ovat luonnollisesti matalalla yötä vasten. Jos otat Tyyniä illalla, niin mene pian sen nauttimisen jälkeen nukkumaan, jolloin kehon luonnollinen melatoniinin valmistus pimeässä käynnistyy ja auttaa levolliseen virkistävään uneen.

    Tuoreesta inkiväärinjuuresta uutettu tee on näin keväällä, jähmeän talvikauden jälkeen, hyvä ajatus kaikille, joita se kutsuu puoleensa. Voit hyvin kokeilla pari viikkoa sitä aamuisin tyhjään vatsaan ja kuulostella, millaiseksi olosi muuttuu. Saatat yllättyä iloisesti.

    0
    like
    1
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1790
   Pipa
   Keskustelija

   Kiitos vastauksesta!
   Tuo Tyyni vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. 🙂

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1791
   Tohtorihousenpotilas
   Keskustelija

   Hei, minulla on ollut jatkuva, vaikea lähinnä työperäinen stressi nyt vähän yli 4 vuotta ja löysin juuri artikkeleita, että ashwagandha voisi auttaa siihen. Tietenkin olen tehnyt muitakin toimenpiteitä, mutta haluaisin nyt kokeilla myös tätä ravintolisää. Otin yhden kapselin toissa-aamuna, ja olen kutissut sen jälkeen lähinnä kaulasta (vähän punaisia näppylöitä). Luin täältä, että se voi olla yliherkkyysoire ashwagandhalle. En haluaisi yhden kapselin jälkeen luovuttaa – olisiko mahdollista avata kapseli ja totuttaa elimistö aineeseen vähitellen?? Esimerkiksi puolikas kapselin sisältö joka toinen päivä? Vai onko ihottuma merkki siitä, että ko. tuote ei vain sovi minulle? Kiitos vastauksesta!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1793
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei,
    juurivalmisteet ovat yleensä hyvin siedettyjä, mutta mahdollinen yliherkkyys voi ilmetä kutinana tai ihottumana. Anna reaktion ensin rauhoittua ja kokeile sitten pienemmällä määrällä uudelleen. Reaktio on voinut johtua jostain muustakin tai ehkä jopa stressireaktion laukeamisesta kehossa. On aika tavallista, että työssä stressaantuneet ihmiset sairastuvat viikonloppuisin tai lomansa aluksi, kun saavat pienen hengähdystauon.

    Et maininnut, mikä valmiste sinulla on käytössäsi, mutta ainakin Hidasta elämää ashwagandhauutekapselin ja KSM66 kapselin voi avata ilman, että valmisteen ominaisuudet muuttuvat. Itse pidän näiden mainitsemieni valmisteiden pakkausten käyttösuosituksia varsin suurina annoksina. Mitä pienemmällä määrällä saat toivomiasi tuloksia, sitä parempi.

    • tätä vastausta muokkasi 5 kuukautta sitten OutiH.
    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1795
   Tohtorihousenpotilas
   Keskustelija

   Kiitos tosi paljon vastauksesta! Minulla on käytössä juuri tuo Biomedin Hidasta elämää. Kokeilen varovasti uudelleen ihottuman rauhoituttua.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1797
   Lullukka
   Keskustelija

   Hei Outi!

   Kysyisin, mitä mieltä olet, näetkö esteitä Ashwagandan käytölle kohdallani. Tässä hieman taustaa: Olin käyttänyt erilaisia mielialalääkkeitä lähes 25-vuotta, kunnes viime keväänä lopetin niiden käytön, syystä että tekivät minut tunteettomaksi ja turraksi, mitään aikaansaamattomaksi vätykseksi. Viimeisin käytössä ollut lääke oli Venlafaksin. Aluksi lääkkeen lopettamisen jälkeen voin muutaman kuukauden hyvin, kunnes viime heinäkuun lopulla sain niin pahan huimauskohtauksen, että en pysynyt pystyssä ja oksensin taukoamatta. Jouduin lähtemään sairaalan päivystykseen, ja vaivaani tutkittiin erilaisin kokein. Diagnoosi: hyvälaatuinen asentohuimaus. Sitten viime vuonna loppuvuodesta alkoivat todella vaikeat vaihdevuosioireet, pahin oire oli hikoilu ja unettomuus, aloitettiin hoito Trisekvens valmisteella, mikä tasoittikin oloja nukkumisen suhteen. Oli ihanaa kun sai taas nukuttua kunnolla. Ahdistuneisuuteen ei juuri vaikutusta. Viime kuukausina ahdistuneisuus on jälleen ollut aika voimakasta ja jouduin toukokuun alussa lähtemään jälleen sairaalan päivystykseen, verenpaineet ja syke nousivat taivaisiin. Taas kokeisiin ja lääkkeeksi määrättiin beetasalpaaja Bisoprolol (tämän lisäksi olen syönyt n. 3 vuotta Losartan verenpainelääkettä). Nyt tilanne on se, että beetasalpaaja laski kylläkin hieman verenpainearvoja, mutta aiheutti vaikean unettomuuden. Alan olla aika loppu ja väsynyt tähän tilanteeseen, kun en saa mistään apua. Nyt törmäsin tähän juttuun Ashwagandasta. Siis kysynkin, mitä mieltä olet voinkohan tällä lääkearsenaalilla kokeilla kyseistä tuotetta? Tajuan nyt, että alkuperäisen masennuksen aiheutti pitkäkestoinen henkinen stressi, mikä riehaannutti kortisolin tuotannon. Mitään ”myrkkyjä” en halua enää syödä mielialajuttuihin, sellaisiksi koen nykyiset masennuslääkkeet. Kiitos jo etukäteen vastauksesta, ja siitä että jaksoit lukea tämän pitkän sepustukseni läpi. Hyvää alkavaa kesää!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #1798
    OutiH
    HE-kirjoittaja

    Hei Lullukka,
    Hidasta elämää ashwagandhauute on lääkkeenomaisesti vakioitu vaikuttavienaineiden suhteen. Siksi sen yhteensovittaminen lääkitysten kanssa on selkeämpää kuin luonnonkasvin, jossa pitoisuudet vaihtelevat. Verenpainetta on helppo seurata kotioloissa ja se tekee yhdistelmän kokeilemisesta helpompaa ja turvallisempaa. (Oletko tullut ajatelleeksi, että verenpainelääkkeesi saattaa vaikuttaa lämmönsäätelyjärjestelmääsi, aiheuttaa huimausta sekä unihäiriöitä.) Ashwagandhan tiedetään vaikuttavan välillisesti sukuhormonien tuotantoon, mutta se ei itsessään ole niiden lähtöaine.

    Voit kokeilla HE-ashwagandhan soveltuvuutta itsellesi, mutta aloita pienellä annoksella. Kapselin voi vaikka avata ja ottaa aluksi vain puolikkaan sisällöstä aamuisin. Viikon kokeilun jälkeen voit ottaa kokonaisen kapselillisen, jos kokeilu on tuntunut hyvältä tai jos et ole huomannut vielä mitään muutosta.

    Kiitän sinua avoimesta kertomuksestasi ja luottamuksesta. En kuitenkaan usko, että pelkkä ashwagandhauute ratkaisee tilannettasi. Haluaisin auttaa sinua parhaalla osaamallani tavalla. Se onnistuu helpoimmin, jos laitat minulle viestiä FBssä (Outi Häkkinen, fytonomi).

    1
    like
    1
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #1799
   Lullukka
   Keskustelija

   Hei taasen, kiitos nopeasta vastauksesta.
   Laitoin viestiä messengerissä sinulle Outi.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1807
   katiih
   Keskustelija

   Hei, voinko käyttää 2 tablettia vuorokaudessa tätä valmistetta vaikka syön 200 mg sertralin vuorokaudessa pakko-oireiseen häiriöön?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1808
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei, joko me käytiin tästä keskustelua privaatisti?
   Oletko sama henkilö, jolle suosittelin mielummin kokeiluun l-teaniinia tai Tyyni-juomajauhetta?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1838
   Pyen
   Keskustelija

   Hei, uskaltaisiko ashwagandhaa kokeilla lapselle ahdistusta lievittämään? Vaikka pienellä annostuksella?
   12-vuotias poikani on vajaan kahden vuoden ajan kärsinyt ajoittain jopa normaalin koulunkäynnin estävästä ahdistuksesta. Välillä on ollut helpompikin kausi, mutta nyt ahdistus on taas kovasti nostanut päätään. Lääkettä ei ainakaan vielä ole ollut kokeilussa, psykoterapia alkamassa pian.
   Murrosikä on alkanut, fyysisiäkin muutoksia jo nähtävissä.
   Kiitos vastauksesta!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1842
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei,
   minulla pitäisi olla paljon enemmän taustatietoa lapsesta, jotta uskaltaisin varauksettomasti suositella ashwagandhaa. Lapsen ikä ei ole esteenä miedon valmisteen varovaiselle kokeilulle, jos niin haluatte. Jos päädytte lääkitykseen, tulee sen yhteisvaikutukset ashwagandhaan selvittää erikseen.

   Sen sijaan, tuntematta teitä paremmin, uskallan suositella tilanteen käsittelyä kukkatipoilla ja/tai Tyyni-juomajauheella. Aamulla mukillinen lämmintä kaakaota valmistettuna kasvimaitoon ja 1 tl Tyyni-juomajauhetta sekaan auttaa tasoittamaan päivää. Sen rinnalla yksilöllisesti valitut kukkatipat, sekä kaakaon sekaan että juomapulloon hörpittäväksi pitkin päivää, auttavat kääntämään haastavista tunteista voimavarat käyttöön. Näillä eväillä pitäisi unenkin parantua, kun päivät eivät tunnu ylivoimaisilta. Molempia voi tarvittaessa jatkaa lääkitystenkin rinnalla, jos sellainen tilanne tulee eteen.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1856
   Millie
   Keskustelija

   Hei!
   En huomannut, että kukaan olisi vielä kysynyt oxiklorinin ja ashwagandhan yhteen sopimisesta. Minulla on siis nivelreuma, johon kyseistä lääkettä syön. Tilasin eilen kyseistä rohtoa ja aloin nyt epäilemään uskallanko edes kokeilla.
   Kiitos vastauksesta.

   • tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten Millie.
   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1858
   milman
   Keskustelija

   Aloitin Fungorin sienilääkityksen jonka vaikuttava aine on terbinafiini ja se on maksatoksinen lääke. Sopiiko Ashwagandha tämän lääkkeen kanssa tai muiden luontaistuotteiden kuten tulsin, chlorellan tai pakurin kanssa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1859
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei Millie,
   jos haluat kokeilla ashwagandhaa oxiklorini lääkityksesi rinnalla, niin suosittelen pitämään vähintään 4 tunnin tauon valmisteiden välillä ja ottamaan ashwagandhaa mahdollisimman pienellä annostuksella.

   Koska et kertonut, millaisia vaikutuksia ashwagandhalta odotat, niin en osaa tehdä ehdotusta mahdollisesti helpommin lääkityksen kanssa yhteensopivista vaihtoehdoista.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1860
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei Milman,
   kehottaisin tuon sienilääkekuurin ajan pidättäytymään kaikista rohtovalmisteista ja palaamaan niiden pariin, kun kuuri on ohi.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1861
   Kati70
   Keskustelija

   Hei,

   Olen toipumassa pitkällisestä virustaudista. Olen saanut beetasalpaajaa tasaamaan korkeaa leposykettä ja jo lievästäkin rasituksesta laukalle lähtevää sykettä. Verenpaineeni on alhainen. Onko ashwagandhalla havaittu positiivisia vaikutuksia autonomiseen hermostoon ja sykeongelmiin? Myös keuhkojeni suorituskyky on viruksen jälkeen ollut alentunut ja hapenottokyky on heikko. Mielenkiinnosta kokeilen nyt tätä rohtoa, jos se vain auttaa toipumisessa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1862
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Hei Kati70,
   ashwagandha on yksi niistä rohtokasveista, joista on perinnekäytössä haettu apua hermoston epätasapainotiloihin ja elinvoiman lisäämiseen erilaisissa heikkoustiloissa, kuten pitkästä sairaudesta toipumisessa. Nyt meillä alkaa täällä Suomessa myös kelit viilentyä ja ashwagandhalla on mukavasti lämmittävä vaikutus, siksi se sopii hyvin näin syys- ja talvikäyttöön.

   Pitäisin kuitenkin selkeän eron, neljä tuntia, reseptilääkkeiden ja ashwagandhan nauttimisen välillä ja aloittaisin ashwagandhan käytön hyvin pienillä annoksilla kuulostellen.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1866
   Heiniv
   Keskustelija

   Harmonia ksm 66 ashwagandha valmiste, sopiikohan käytettäväksi, kun on illassa ketipinor 25 mg ja peratsin 4mg väsyttävät lääkkeet. Lisäksi aamuisin escitalopram 5mg. Pitkäaikainen traumaperäinen jo oikeastaan toista vuosikymmentä kestänyt stressi ja traumaattiset kokemukset taustalla, ovat aiheuttaneet pitkäaikaisen stressin. Eli ketipinor, peratsin, sopiiko näiden kanssa?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1867
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Tuollaisen lääkearsenaalin rinnalle en uskalla suositella mitään rohtovalmistetta ilman henkilökohtaista tapaamista ja kokonaistilanteen perusteellista selvittämistä. Herää kuitenkin kysymys, pitäisikö lääkitystäsi tarkistaa, jos tunnet tarvetta niiden lisäksi vielä ottaa saman suuntaisesti vaikuttavia rohtoja?

   Perusajatus kaikessa lääkinnässä pitäisi olla se, ettei samaan aikaan ole käytössä montaa samalla tavalla vaikuttavaa valmistetta. Samaan aikaan voidaan kyllä joskus käyttää samaan lopputulokseen tähtääviä valmisteita, jos niiden vaikutustavat ovat toisiaan tukevia, mutta ei päällekkäisiä.

   Toivottavasti saat lääkkeiden lisäksi monipuolista terapiaa. Lempeä kosketus tai kelluntatankki voisi toimia paremmin jännitysten purkajina kuin mikään syötävä valmiste. Selkeä vuorokausi- ja ruokailurytmi sekä metsäkylvyt on tylsä, mutta toimiva resepti kuvailemaasi tilanteeseen. Tuota tilannetta ei mikään pilleri ratkaise, vaikka kainalosauvana voikin toimia.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1868
   Heiniv
   Keskustelija

   Kiitos vastauksesta. Olen miettinyt juuri tuota kortisolia, se on ollut varmasti jossain vaiheessa hyvin koholla. Jos ashwagandha vaikuttaa kortisolia alentavasti niin olisi kiinnostanut kokeilla auttaako se. Vielä siis ei ilmeisesti ole tutkimustietoa vaikuttaako maksaan miten sen pisempiaikainen käyttö? Ja muutenkin elimistöön.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1869
   OutiH
   HE-kirjoittaja

   Ashwagandha on ollut tuhansia vuosia niin mauste kuin lääkinnällisessä käytössä mm. Intiassa. Siitä on paljon sekä kliinistä dokumentoitua kokemusta että nykyteknologialla toteutettua tieteellistä tutkimusta. Sinun kohdallasi olisin enemmän huolissani noiden reseptilääkkeiden maksavaikutuksista.

   Rohtokasvit eivät koskaan vaikuta vain yhdellä tavalla, kuten reseptilääkkeitä pyritään kohdentamaan. Siksi käyttämällä rohtokasvia saat aina sen koko vaikutuskirjon käyttöösi ja tässä tapauksessa osa vaikutuksista voi kohdistua niihin toimintoihin, joita muutoin säädellään lääkkeellä. Tästä voi ilman asianmukaista seurantaa aiheutua tilanteita, joihin ammattilaisen pitäisi osata puuttua, mutta se jää tekemättä. Siksi en suosittele sinulle omatoimista rohtolääkintää niin kauan kuin ne mainitsemasi reseptilääkkeet ovat käytössä. Tilanne voi olla ihan toinen, jos hakeudut vastaanotolle ja saat kokeilullesi asiantuntevan tuen.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 56 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.