Kysy psykologilta

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Kysy psykologilta

Avainsanat: 

Tämä aihe sisältää 9 vastausta, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  HeliHeiskanen 2 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #439

  HE-toimitus
  Ylläpitäjä

  Mitä sinä haluaisit kysyä psykologilta? Mikä askarruttaa sinua tällä hetkellä?
  Kysymys voi koskea mitä vaan ihmisenä elämiseen liittyvää asiaa, itsetuntemusta, ihmissuhteita, hyvinvointia tai henkistä kasvua.

  Heli Heiskanen on kokonaisvaltainen psykologi, jonka erityisaloja ovat erityisherkkyys (HSP), itsetuntemus, henkinen hyvinvointi ja stressinsäätely. Hän vastaa valittuihin kysymyksiin säännöllisin väliajoin Kysy psykologilta -palstalla. Palstan aiemmat kysymykset ja vastaukset voit tarkistaa täältä.

  Esitäthän kysymyksesi tiiviisti, noin 5-10 virkkeellä.

  • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 2 kuukautta, 1 viikko sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten  HE-toimitus.
 • #441

  Jarkko
  Keskustelija

  Olen miettinyt elämäni tarkoitusta.Tunnen olevani ihminen jolle mikään ei onnistu vaan
  asiat menevät koko ajan pieleen.Itsetuntemukseni on että olen epäonnistunut ihminen.
  Miten saisin mieleni toiseen suuntaan ? Olen myös aika herkkä luonteeltani.Ikävät
  asiat pistävät itkemään kun näkee pahoja asioita.Pelkään lähestyä toista ihmistä.
  En oikein tiedä miksi minua alkaa jännittää aina kun tapaan uusia ihmisiä.
  Miten saisin rohkeutta lähestyä ja uskallusta juttelun?
  Kiitos vastauksista
  Olen yksinäinen mies 51 vuotta elämää takana.
  Olen työssä

 • #445

  Jarkko
  Keskustelija

  Haluaisin vielä jatkaa tekemääni kysymystä elämästä. Miten saisin minäkuvani toisenlaiseksi? Yritän olla hyvä ihminen ja tehdä asiat oikein . Mutta tunnen itseni
  heikoksi ja araksi.Olen ollut koko elämäni epävarma tulevaisuudestani
  Kiitos jos saan vastauksia
  Jarkko

 • #446

  Daizu
  Keskustelija

  Sellaista kysyisin, että miksi aina kun tapaan exäni tai mietinkin häntä enemmän, niin vatsani menee aivan sekaisin? Erosimme vajaa vuosi sitten ja molemmat olemme jo uusissa suhteissa. Meillä on hyvät välit keskenämme kuitenkin.

 • #451

  nanna
  Keskustelija

  Olen 28 vuotias, rikkinäisen ja eronneen perheen keskimmäinen lapsi. Nykyisin kolmen lapsen äiti (7v,3v ja 1v), mieheni kanssa ollaan oltu 10v yhdessä, joka on ainut ystäväni. Olen osa-aikatöissä ja harrastan tanssia. Ainut ystäväni kuoli 1,5v sitten syöpään.

  Koen olevani todella yksinäinen, hengetön, tyhjä, sekä onneton. Haluaisin luopua maallisesta mammonasta. Elämän nälkä on suuri, haluan nähdä ja kokea sekä tavata ihmisiä. Elämä tuntuu kuitenkin tyhjältä ja aivan kuin olisin hukassa, enkä pysty keskittymään hetkeen.

  Haluaisin tietää,
  Miltä aito ystävyys ja luottamus tuntuu? Voiko aikuisena löytää ystävää? Sanotaan, että kuuntele sydämesi ääntä, niin miten erotan sen mieleni ailahteluista?

 • #461

  uniranta
  Keskustelija

  Olen 23 vuotias nainen, kovia kokenut jo tähän ikään mennessä, on pahoinpidelty melkein hengiltä 18vuotiaana mistä yhä kärsin henkisesti ja juuri kun sen asian käsittely on alkanut helpottua rakas äitini, tukipilarini sairastui erittäin vakavasti syöpään mihin ei ole hoitoa ja aikaa ei välttämättä ole paljoa, puhe kyky osittain jo mennyt. Pohdin siis sitä miksi jotkut ihmiset joutuvat kokemaan niin paljon pahaa ja miten näistä selviää.. Toisaalta mietin jos ei olisi ennen ollut jo traumaattisia kokemuksia takana ja niitten kautta en olisi elämää pohtinut voisi nykyinen tilanne olla ihan mahdoton ja mieli varmaan pirstaloitunut äidin sairaudesta.. Olen vahva ihminen mutta pelottaa tulevaisuus, miten saisin selviytymiskeinoja ja miksi mielestäsi joillakin ihmisillä elämä kohtelee näin kovalla kädellä?

 • #491

  Jarkko
  Keskustelija

  Pelkään tulevaisuutta.Mihin päin elämäni menee.Olenko yksinäinen koko elämän vai saanko
  olotilani paremmaksi?Nämä kysymykset ovat mielessä koko ajan ne stressaavat.Päässä on koko
  ajan pieni käymistila ja mieli on ristiriitainen.Käyn menneisyyttä uudestaan ja ikävät asiat tulevat esiin ensimmäisinä.Tunnen syyllisyyttä ja olen tehnyt vääriä valintoja.
  Elämän tarkoitusta olen miettinyt myös usein.Miksi minä olen täällä maailmassa kun tuntuu
  ettei mikään onnistu ja asiat ovat solmussa .Miten saan mieleni ja ajatukseni katsomaan
  eteenpäin eikä taaksepäin?.
  Kiitos Jarkko

 • #520

  Nuuskamuikkunen
  Keskustelija

  Hei!
  Miten lähteä aukaisemaan yksinäisyyden tunnelukkoja? Olen 27 vuotias nainen, jokseenkin alkoholistitaustainen ja introvertti. Parisen vuotta sitten yritin itsemurhaa, ja epäonnistuin.. päätin muuttaa elämääni, jätin alkoholin pois, vaihdoin terveellisempään elämän tapaan ja aloitin liikunnan, joka menikin sitten vähän överiksi, laihduin kovasti ja satutin polveni jonka ansiosta jouduin rajottamaan liikkumistani. Olen aina ollut aika huono ihmissuhteissa, varsinkin miesten kanssa, johtuen varmaankin omasta sirpaleisesta isäsuhteesta. Koen että elämäni on muuttunut reilusti positiivisemmaksi kun päätin tehdä muutoksen itsemurhayritykseni jälkeen, mutta tunnen silti olevani vajaa ihminen, enkä osaa pukea tunteitani sanoiksi. Tuntuu että elämä olisi merkityksetöntä, vaikka samaan aikaa toisinaan se tuntuu hyvinkin merkitykselliseltä, mikä on outoa.. olen yksinäinen, olen aina ollut ja pelkään toisinaan että olen tuomittuna omaan yksinäisyyteeni, koska en useimmiten osaa edes tutustua muihin ihmisiin. Olen liiaksi oman mieleni orjana enkä osaa olla läsnä. Ihmispaljous ahdistaa toisinaan, mutta ihmispaljoudessa työskenteleminen henkilökuntana ei tuota ongelmia. Toisaalta pidän omasta yksinäisyydestäni, toisaalta haluaisin päästä itseäni pakoon yksinäisyydestäni. Mieleni on sekaisin enkä osaa ottaa siitä kiinni. En osaa puhua mieltäni, koska en halua ’sylkäistä’ ongelmiani toisen ihmisen päälle. Toisinaan on helppo saada jutunjuurta harvojen ihmisen kanssa, toisten kanssa menen vain lukkoon omaan maailmaani. En ole löytänyt mitään mikä voisi tämän selittää. Kaipaisin syvyyttä niin itseeni kuin ihmissuhteisiinikin. Teen asioita mistä pidän, mm matkustelen, mutta sekin tuntuu toisinaan tyhjältä ja merkityksettömältä. Olen ajatellut josko psykologin juttusille lähtisin, mutta esteenä sille on matkutelemiseni, haluan matkustella, ja paljon, ja en malta pysyä paikoillani nyt kun olen ymmärtänyt että koko maailma voi olla iso leikkikenttä jota on mukava tutkia, enkä siis halua sitoutua mihinkään muutamaa kuukautta pidemmäksi aikaa, nyt kun olen vihdoin liikkeelle päässyt. Mutta silti, reissun päällä tai paikoillaan, yksinäisyyteni ja tylsä menneisyyteni seuraa minua perässään.. anteeksi että tämä viesti vähän venähti, mutta en osaa tätä tällä hetkellä lyhyemmin kuvata.

 • #566

  HeliHeiskanen
  HE-kirjoittaja

  Kiitos kaikille hyvistä kysymyksistä! Tässä vastaus, joka on Jarkon kysymykseen. Vastaus käsittelee minäkuvan muuttamista myönteisemmäksi ja tästä voi olla osittain apua teidän muidenkin kysymyksiin. Lue artikkeli täältä https://hidastaelamaa.fi/2018/03/kysy-psykologilta-kuinka-muutan-minakuvaani-myonteisemmaksi/

  Huomaan myös, että moni teistä kertoo aika rankoistakin kokemuksista ja tukalasta henkisestä olotilasta. Suosittelenkin tarvittaessa hakeutumaan käsittelemään omaa tilannetta myös ammattiauttajan kanssa (esim. psykologit ja psykoterapeutit).

  Jos et ole vielä käynyt lukemassa aiempia Kysy psykologilta -palstan vastauksia, kannattaa käydä katsomassa niitä täältä https://hidastaelamaa.fi/?s=kysy+psykologilta

  Ensi kuussa valitaan seuraava kysymys, johon vastaan. Huomaathan kirjoittaa kysymyksen riittävän tiiviisti (noin 5-10 virkkeellä), koska pidemmät kysymykset eivät mahdu artikkeliin, kiitos.

  Valoa maaliskuuhun! Yst.terv.Heli 🙂

 • #845

  HeliHeiskanen
  HE-kirjoittaja

  Hei!

  Tässä on vastaus Nannan kysymykseen siitä, miltä aito ystävyys ja luottamus tuntuvat. Tämä vastaa osittain myös Nuuskamuikkuselle ja Jarkolle, koska tekin pohditte yksinäisyyden ja ystävyyden tärkeitä teemoja. Lue kysymys ja vastaus täältä https://hidastaelamaa.fi/2018/05/kysy-psykologilta-milta-aito-ystavyys-tuntuu/

  Jos et ole vielä käynyt lukemassa aiempia Kysy psykologilta -palstan vastauksia, voit käydä katsomassa niitä täältä https://hidastaelamaa.fi/?s=kysy+psykologilta

  Aurinkoista kevättä! Yst.terv.Heli 🙂

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.