Milloin ihminen on liian vanha kehittymään, oppimaan uutta…

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Milloin ihminen on liian vanha kehittymään, oppimaan uutta…

Tämä aihe sisältää 2 vastausta, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  aapeli63 7 kuukautta sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #1381

  Vanttu
  Keskustelija

  Olen 58 v vanha ja olen kiinnostunut elämästä päivä päivältä enenmmän. Haluan oppia uutta ja samalla haluan palata tavallaan vanhoihin arvoihin, aikaan jolloin olimme lähempänä luontoa ja jolloin oli aikaa enemmän olla läsnä itsensä kanssa. Käyn vielä töissä ja autan myös jo hyvin iäkkäitä vanhempiani asumaan itsenäisesti omassa asunnossaan. Minulla on myös lapsen lapsia ja haluan viettä aikaa myös heidän kanssaan. Harrastan erilaista liikuntaa muutaman kerran viikossa ja koira vaatii lenkkinsä päivittäin.Oma puolisonoi on puolestaan masentunut ja elämään väsynyt. Kaiken tämän lisäksi tai siitä huolimatta haluan kehittää itseäni ja nauttia elämästäni täysin rinnoin. Milloin ihminen on niin vanha ettei enää kannata innostua ja panostaa uuden oppimiseen? Kertokaa mielipiteitä ja kokemuksia omasta elämästä?

  4
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1383

  Tilta
  Keskustelija

  Olen edellisen kirjoittajaa, Vanttua, vuoden vanhempi ja mielestäni ihminen ei ole koskaan ’valmis’ eli niin kauan kuin intoa piisaa, kaikkea kannattaa kokeilla ja harrastaa 😀 Itse asun yksin ja välillä mieliala laskee niin, että tuntuu kaikki olevan turhaa eikä mikään kiinnosta, mutta pari vuotta itseeni tutustuneena tiedän, että se menee ohi aikanaan. Yksinäisyys on pahinta, joten käyn kansalaisopiston ryhmissä, mikä milloinkin kiinnostaa. Opiston Mindfulness-ryhmän avulla itsetuntemukseni on kohentunut, mf tarkoittaakin hyväksyvää tietoista läsnäoloa, joten hyväksyn kulloisenkin mielentilan tietoisesti 😉

  3
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1391

  aapeli63
  Keskustelija

  Löysin vihdoin ,55-vuotiaana ,itseni,
  hyvän ystäväni avustuksella.Kaksi avioeroa ja muita suhde ongelmia taustalla,hyväksikäyttöä ym.keskustellessamme ystäväni ehdotti lukemaan yliherkän ihmisen tekstejä.
  Tunsin että kaikki tuntuu kolahtavan niin syvältä.Se tunne että vihdoin tajuaa ettei minussa ole mitään vikaa,kelpaan tälläisenä.Tietty vaatii työstämistä ,itsestäni ja vielä avioerosta.Mutta tunne ,että saan olla se mikä olen,helpottaa.

  2
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.