Miltä yksinäisyys tuntuu?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Miltä yksinäisyys tuntuu?

Luet parhaimillaan 29 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1045
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Yksinäisyys voi sitä, ettei ole ihmisiä, kenen kanssa jutella ja viettää aikaa. Tai sitten voi tuntea olevansa yksinäinen, vaikka olisi paljon ystäviä ja perhettä ympärillä. Ikään kuin olisi silti kaiken ulkopuolella, erillään maailmasta.

   Oletko sinä kokenut yksinäisyyden tunnetta ja millaisissa tilanteissa? Miltä se tuntuu?

   • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 6 kuukautta sitten HE-toimitus.
   6
   like
   4
   love
   1
   haha
   2
   wow
   45
   sad
   2
   angry
  • #1047
   Jarkko
   Keskustelija

   Minä olen elänyt yksin nyt 9 vuotta . Minulla ei ole lapsia enkä ole ollut parisuhteessa.
   Vanhemmat ovat kuolleet ja ei ole sukulaisia kovin paljoa.Kun olen nyt elänyt tätä omaa
   elämääni yksin niin olen kokenut yksinäisyyttä välillä kun ei ole ketään jolle puhuisi tai
   jonka kanssa voisi olla.Se on henkisesti raskasta mutta kyllä olen päässyt yksinäisyyden
   tunteesta pois heti kun pääsen ihmisten luo ja tapaan muita.Tietysti olisi kiva olla joku
   vierellä jonka kanssa voisi olla mutta ehkä en ikinä löydä ketään toista ihmistä jakamaan
   ajatuksia ja tunteita.Olen työelämässä joten tapaan ihmisiä sentään viikoittain joiden
   kanssa pääsee juttelemaan.Viikonloput ovat välillä aika tylsiä kun ei ole noita kavereita
   kovin montaa joita tapaisi.
   Jarkko

   12
   like
   1
   love
   1
   haha
   0
   wow
   41
   sad
   2
   angry
  • #1054
   anin
   Keskustelija

   Koen ajoittain voimakasta yksinäisyydentunnetta ja tunnetta siitä, että olen loppuviimein täyksin yksin itseni kanssa. Minulla ei ole kumppania, mutta lapsia on. Lisäksi ympärilläni on laaja ystäväpiiri, mutta siitä huolimatta koen aika ajoin syvää yksinäisyyttä itseni ja omien ajatusteni kanssa. Se tuntuu ahdistavalta ja raskaalta, mutta helpottaa usein nopeasti. Olo on sellainen forever alone.

   6
   like
   3
   love
   2
   haha
   1
   wow
   15
   sad
   0
   angry
  • #1060
   skipattu_nuoruus
   Keskustelija

   Olin yksin koko elämäni ala-asteen alusta ammattikorkeakoulun alkuun asti. Minulla oli hyvä perhe, mutta ei yhtään kaveria, ei ensirakkauksia, ei tyttöystäviä, ei mitään.

   Sain ensimmäisen kaverini 20- vuotiaana AMK:ssa, mikä tuntui minusta siltä kuin henkinen kasvuni olisi käynnistynyt 10 vuotta muita jäljessä. Vaikka olen saanut muut nyt ”kiinni”, en pysty karistamaan yksinäisyyden tunnetta. Minulla on paljon hyviä kavereita, elämäni ensimmäinen tyttöystävä ja rakastava perhe, mutta tunnen oloni usein yksinäiseksi menetetyn nuoruuden vuoksi. Minulla on ikään kuin polttava tarve sosialisoida ja olla yhteydessä muihin ihmisiin koko menetetyn teini-iän edestä, mutta en oikeastaan edes halua tutustua tuntemattomiin ihmisiin vain tutustumisen vuoksi, mikä aiheuttaa minussa ristiriitaisia tunteita. En luonteeni puolesta tahdo kahtasataa ystävää, mutta elämänkokemuksieni vuoksi osa minusta kiljuu ”MENE SOSIALISOIMAAN!!”

   Kuulen nytkin festivaalimusiikin basson soivan kaukaisuudessa ja vaikka en edes tahdo osallistua meluisiin tapahtumiin, tunnen kuin en kuuluisi joukkoon. Kuin minulla ei olisi omaa ”ryhmää”. Ajattelen, että on tietysti monia muitakin jotka eivät noista tapahtumista piittaa, mutta luulen että heillä on aina läheinen ystävä tai useampi, joiden kanssa he viettävät aikaa. Omat ystäväni ovat ”vain” työkavereita ja työajan päätyttyä olen lähes aina yksinäinen.

   7
   like
   0
   love
   1
   haha
   2
   wow
   23
   sad
   0
   angry
  • #1062
   Timanttina
   Keskustelija

   Minulla on lapsi ja ystäviä. Silti tunnen oloni yksinäiseksi välillä. Joskus silloin kun lapsi on isällään tai huitelee omissa menoissa. Joskus vaikka olen ihmisten seurassa mutta huomaan, että ketään ei oikeasti kiinnosta. Joskus iltaisin, kun käyn yksin nukkumaan.
   Se tuntuu siltä, että kukaan ei tarvitse minua. En tiedä, miksi kenenkään pitäisi edes tarvita, ehkä kuvittelen, että se tekisi minusta jotenkin arvokkaamman.
   Onneksi yksinäisyyden tunne ei ole vieraanani jatkuvasti.

   16
   like
   2
   love
   1
   haha
   0
   wow
   9
   sad
   0
   angry
  • #1064
   Chrissu
   Keskustelija

   Olen eronnut ja lapset ovat muuttaneet kauas ja heillä on oma elämänsä… En ole enää työelämässä. Sosiaalinen elämä on siis kiinni ihan siitä milloin ystävilläni on aikaa tavata kanssani. Onneksi olen viime aikoina oppinut elämään itseni kanssa, teen käsitöitä, liikun paljon. Toisinaan, useinkin viikonloppuisin, yksinäisyys tuntuu todella pahalta. Silloin kaipaan jotain omaa ihmistä, sellaista kuin aviomieheni oli minulle hyvinä aikoina. Jaoimme kaiken keskenämme, ja otimme jokaisessa päätöksessä ja asiassa toisen mielipiteen huomioon. Nyt teen omat päätökseni ihan itse, ja se on kyllä oikein mukavaa. Mutta kaipaan asioitten jakamista toisen ihmisen kanssa. Eilen istuin parvekeellani ja kuuntelin ukkosen jylinää kynttilän valossa. Siinä haaveilin, että olisi niin ihanaa kun vierelläni istuisi ihminen, joka kokisi sen saman kuin minä… Ehkä vielä jonain päivänä. Pärjään kyllä näinkin.

   20
   like
   4
   love
   2
   haha
   0
   wow
   4
   sad
   1
   angry
  • #1066
   Helina
   Keskustelija

   Juuri nyt tunnen itseni pohjattoman yksinäiseksi. Ennen ympärilläni oli aina ihmisiä. Kaksi vuotta sitten oli perhe ja paljon eläimiä. Sitten alkoivat menetykset. Eläimiä kuoli tai niistä jouduttiin luopumaan muuten. Sitten kuoli äitini ja viime keväänä minusta tuli nuori leski. Löysin onnekseni uuden rakkauden, mutta tämä loppukesä muutti kaiken. Lapseni lähtivät pois kotoa ja rakkauteni päätti jatkaa elämäänsä muualla. Nyt olen totaalisen yksin ja tämä on minulle aivan uutta. Tunne on niin tuskallinen, että en edes oikein löydä sille sanoja.

   4
   like
   0
   love
   1
   haha
   0
   wow
   57
   sad
   0
   angry
  • #1068
   Tilta
   Keskustelija

   Yksinäisyys… enää ei ole ns. ystäviä, vain tuttavia, joiden kanssa ei halua puhua kovin henkilökohtaisista asioista. Kovasti haluaisin tehdä jotain käsilläni, kuten vuosia sitten. Ei vaan saa aikaiseksi, vaikka kuinka yrittää. Puhelin soi, kun lapset tai vanha äitini soittaa, hyvin harvoin joku toinen on siellä toisessa luurissa. Tuntuu kuin ei kuuluisi mihinkään. En tunne läheistenkään kanssa oloani hyväksi, olen vilkas luonteeltani ja innostun herkästi, eivätkä he tunnu hyväksyvän sellaista luonteenpiirrettä. Tuntuu, että olen jo elämäni ’ehtoopuolella’, vuoden päästä on 60v mittarissa, joten ei kannata enää mitään yrittääkään.

   3
   like
   0
   love
   1
   haha
   0
   wow
   14
   sad
   2
   angry
  • #1070
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Moi, on tuttu tunne,mutta en koe olevani yksinäinen ja minulla ei ole perhettä siunaantunut vaan elän itsekseen. Biologinen lapsuusperhe on olemassa iäkäs äiti, isoveli ja pikkusiskoni. Isä siirtyi ajasta ikuisuuteen yli 35.vuotta sitten. Parisuhteissa olen ollut varsinaisesti kahden kanssa. En panosta sosiaalisiin suhteisiin, mutta tulen ihmisten kanssa juttuun ja voimani kumpuava itseni kautta. Viihdyn omassa rauhassa.

   13
   like
   0
   love
   1
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
   • #1372
    Yksinyhdessa
    Keskustelija

    Aina toki pitää yrittää. Ei 60 ole vielä liian vanha elämään täysipainoista elämää

    6
    like
    0
    love
    1
    haha
    0
    wow
    1
    sad
    0
    angry
  • #1082
   SatNemo
   Keskustelija

   Olen niin yksin ettei edes yksinäisyys pidä minulle seuraa.

   2
   like
   2
   love
   1
   haha
   0
   wow
   13
   sad
   0
   angry
  • #1094
   Emmuv
   Keskustelija

   Yksinäisyys tuntuu tyhjyydeltä. Onko minua (tai muita) edes olemassa?

   5
   like
   1
   love
   1
   haha
   0
   wow
   11
   sad
   0
   angry
  • #1100
   Hidastelija1984
   Keskustelija

   Kyllä, olen ollut yksinäinen melkein koko ikäni, onneksi vain melkein. Se johtuu mitä ilmeisimmin koulukiusaamisesta ja voimakkaasta uskonnollisesta lapsuudenkodista. Olen nähnyt ihmiset jonain hienona ja minua ylempänä olevana lajina, jonka matkimisessa epäonnistun kerta toisensa jälkeen. Päälleni oli siis lastattu aika annos häpeää. Taivaalle tai mille lie kiitos, että tämä harha ja väkivalta on alkanut haihtua minusta.

   5
   like
   2
   love
   1
   haha
   0
   wow
   4
   sad
   0
   angry
  • #1102
   Anuliini1975
   Keskustelija

   Kyllä yksinäisyys sattuu välistä ja aika pahastikin. Olen koko aikuisikäni asunut yksin. Ei ole lapsia siunaantunut, vaikka ikää on jo 43 vuotta. Miesystävä sentään on pysynyt elämässäni jo joitakin vuosia. Ketään läheistä ystävää ei ole, jolle soittaa ja haastella naistenjuttuja. Ei huvita sukulaisnaisillekaan soitella, vaikka varmaan odottavatkin sitä. Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin. Niin on joku fiksu joskus kirjoittannu.

   8
   like
   1
   love
   1
   haha
   0
   wow
   6
   sad
   0
   angry
  • #1110
   Sepukka
   Keskustelija

   en tieda mika mattaa kun teksti ei onnistu.

   1
   like
   1
   love
   1
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   1
   angry
  • #1112
   alinaeeva
   Keskustelija

   Se tuntuu puristavana tunteena koko kehossa. Välilä iltaisin alkaa itkettää ilman syytäkin. Mietin, mikä minussa on vikana. Töissä sentään näkee ihmisiä ja pääsee juttelemaan, mutta en ikinä onnistu solmimaan sellaisia ihmissuhteita, että joku lähtisi esim iltaisin ja viikonloppuisin jonnekin. Olen aika ujo, mutta ihmiset aina sanovat miten mukava, välittävä ja hauska olen. Silti minulla ei ole ystäviä. Miesystävä on ja hän, sisareni ja vanhempani ovatkin ainoat ihmiset joiden kanssani aikani vietän. Kaipaisin silti ystäviä, joille purkaa kaikki asiat mielestä.

   8
   like
   1
   love
   1
   haha
   0
   wow
   6
   sad
   0
   angry
  • #1114
   Anynumous1234
   Keskustelija

   Yksinäisyys on kaiverrus rinnassa, kuristus kurkussa, kuuma kyynel silmäkulmassa.

   Se on riittämättömyyden tunne, vähäpätöisyys, näkymättömyys.

   Näkymätön, jolta kukaan ei kysy ”mitä kuuluu?”

   Ihminen, joka on hyllyllä purkissa, odottamassa ja pölyyntymässä. Odottamassa että joku nostaa alas raottakseen kantta kurkatakseen sisään. Pienen hetken saadakseen huomiota kuin raikasta ilmaa kannen raosta. Mutta vain kuullakseen, kuinka toisella menee.

   Yksinäisyys on tunteena piilossa sisimmässä ihmisten vilinässä, hymyn takana ja hiljaisena huutona ”mä olen tässä, välitä minusta, tee minusta merkityksellinen!”

   14
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   5
   sad
   0
   angry
   • #1140
    Marjatta
    Keskustelija

    Hei, minusta tuntuu samanlaiselta yksinäisyys hylätty olo rinnassa ja vatsassa ahdistaa, illalla kun suljen silmät vatsaan sattuu joskus en laita silmiäni kiinni vähään aikaan on niin paha olo.
    Töissä minulle kyllä ollaan ystäväisiä mutta ikinä minulle ei ole kerrottu että ovat menossa istumaan iltaa ja pitämään hauskaa. Minä olen saanut tietää asiasta vasta jälkeenpäin, olen kai nörtti. Myönnän että olen asiallinen ,en ole ilkeä, mutta en yl. osallistu keskusteuun jos se on pintapuolista esim, kuinka paljon joku on viikonloppuna ryypännyt ja mitä tuli tehtyä.Mutta kun on kysymys työyhteisöstä olisi ilmapiirin kannalta suotuisaa että kaikki otettaisiin huomioon ja pyydettäisiin mukaan erilaisuus on hyvästä.

    13
    like
    1
    love
    0
    haha
    0
    wow
    2
    sad
    0
    angry
    • #1373
     Yksinyhdessa
     Keskustelija

     Kirjoituksessasi tuo : ”yksin purkissa hyllyllä ” Ns kolahti minuun. Siltähän yksinäisyys joskus tuntuu. Mutta on myös niin, ettei sinne purkkiin kannata jäädä kovin pitkäksi aikaa odottamaan. Sieltä voi tulla ulos ja alkaa itse kurkkailla, löytyisikö joku jolta kysyä, että mitä kuuluu?.

     7
     like
     0
     love
     0
     haha
     0
     wow
     0
     sad
     0
     angry
  • #1116
   Hidastelija1984
   Keskustelija

   Mä asun Oulussa. Jos jotakuta kiinnostaa, tehdään tärskyt vaikka toripolliisilla. Mun mielestä meidän pitäisi nähdä toisiamme ja alkaa murtaa yksinäisyyttä.

   23
   like
   6
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   2
   angry
  • #1146
   Ritva_Lehtonen
   Keskustelija

   Yksinäisyys saa ihmisen tuntemaan ulkopuolisuutta ja elämä tuntuu lipuvan ohi

   ilman että olisi jokin tarkoitus koko elämälle. Olen oman elämäni aikana kokenut

   perheessäni puolison, poikani ja läheisen ystävän menetykset n.10 v sitten ja nämä

   kuolemat tapahtui 1,5v-sisällä kaikki, jonka jälkeen sairastuin itse vakavasti.

   Jotenkaan en ole saanut otetta näiden tapahtumien jälkeen tähän nykyiseen elämän tilanteeseen vaan masennus on vahvasti läsnä ja elämä on iloton.

   Toimintakyky on hävinnyt melkein kokonaan itken enemmän kuin ennen nauroin.

   2
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   13
   sad
   0
   angry
  • #1156
   Mare
   Keskustelija

   Yksinäisyys tuntuu siltä että eläisi täysin yksin vieraassa maailmassa.
   Minä en ole tunnetasolla saanut tarpeeksi rakkautta lapsena. Olen vanhin. Ala-asteelta alkanut kiusaaminen, jota jatkui ammattikoulussakin, eli ainakin 10 vuotta. Vaikka on kavereita, tunnen olevani yksin. Joskus jopa kaveritkin ovat kiusanneet minua. En tunne olevani elämisen arvoinen, en tunne olevani rakastettu. En pysty luottamaan ihmisiin. Tuntuu ettei kellään oikeasti tule ikävä ja paha olo vaikka tappaisin itseni. Epävakaa persoonallisuus johtuu juurikin siitä, etten ole saanut tarpeeksi rakkautta lapsena. Tuntuu siltä että läheisille ja muille ihmisille olisi parempi sekä helpompi jos kuolisin. Tunnen syyllisyyttä, kun olen elossa. Haluaisin vain luovuttaa. Enkä pysty välillä edes itkemään.

   2
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   15
   sad
   0
   angry
  • #1205
   alisaemiliaaa
   Keskustelija

   Siltä että ei oo ketään, jolle jutella, ei ketään jolle mennä käymään tai pyytää kylään. Viikonloput tuntuu niin yksinäisiltä. Koskaan ei voi tehdä mitään, kun ei oo ketään kenen kanssa tehdä, kun vanhemmat ei ehdi ku ne on töissä, ja yksin ei voi kaikkea tehdä.
   Yksinäisyys kuristaa hitaasti hengiltä. Niinhän sitä sanotaan.

   1
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   9
   sad
   0
   angry
  • #1315
   Gazeri
   Keskustelija

   Sitä, että tuntee olevansa ulkopuolinen kaikkien muiden ihmisten joukossa. Ei ole ketään, joka tarvitsisi minua, ei ketään, joka haluaisi ymmärtää ja johon voisi luottaa.

   Itse olen vahvasti introvertti, enkä usein viihdy ihmisten seurassa. Sitä voisi ajatella, että yksinäisyys olisi introvertille helpompaa, mutta tuskaa tuottaa kun ihmissuhteiden luominen ja ylläpitäminen vaatii itseltä niin paljon energiaa. En puhu paljon, eikä siihen itsellä paljoa tarvettakaan, pääasiassa toimin kuuntelijana. Se luonne kuitenkin karsii paljon ihmisiä pois koska vaikutan tylsältä tai kiinnostumattomalta. Varmaan olenkin luonteeltani tylsä, silti itsellä olisi paljon kykyä kuunnella, välittää ja rakastaa ystäviä, ja kyllä sitä oikeasti itsekin kaipaa kuuntelevaa ihmistä silloin tällöin.

   6
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1320
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Se on tuttu tunne,kun itsessäni on myös ”introvertin”piirteet ja vaikka on muuten sosiaallinen ihminen,niin siltikin kokee olevansa omantienkulkija, joka ei viihdy isoissa porukoissa ja varsinkaan rähinäporukassa,joka saa minut ihan sekaisin. Mielelläni kuuntelen toisten jutusteluja ja niin poispäin ja on ollut lapsesta saakka hiljainen ja ujoksikin ovat opettajat sanoneet,mutta se on ollut,niin heidän mielestä. Minä olen ala-asteen ja ylä-asteen käynyt 80-luvulla, mikä oli ihan erilainen kasvatuskulttuuriltaan, kuin nyt on. Se oli paljon jäyheämpää aikaa.

   6
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1377
   Yksinyhdessa
   Keskustelija

   Yksinäisyyttä voi tuntea todella myös seurassa. Yli 40 vuotta ns näennäisesti onnellisessa avioliitossa olleena olen alkanut tuntea yksinäisyyttä nyt eläkkeelle jäätyäni. Olen hyvinkin seurallinen ja ulospäin suuntautunut, optimisti luonteeltani. Ruuhkavuodet ovat menneet, työn vaatimukset ja stressi, perhe ja sen mukanaan tuomat kiireet, harrastukset, ystävät yms. Elämä kulki jopa onnellisten tähtien alla ja meni vinhaa vauhtia vuodesta toiseen. Nyt reilut kaksi vuotta sitten eläkkeelle jäätyäni olen alkanut potea yksinäisyyttä puolisoni kanssa ollessa. Joskus hänen kanssaan yhdessä ollessa tuntuu jopa niin ahdistavalta että mielestäni on parempi olla yksin yksin kuin yksin hänen kanssaan. Niinpä täytän yleensä kalenterini aina pari – kolme viikkoa eteenpäin. Käsityömenoja, liikuntaa hyvin erilaisissa muodoissa (kuntosali, vesijuoksu, sauvakävely, Pilates, jooga, lavis fascia yms). Tapaan myös ystäviäni lenkin, teatterin yms merkeissä. Useimmiten aina ilman puolisonani, koska häntä eivät minun menoni yleensä kiinnosta. Suorastaan pelkään niitä päiviä tai viikonloppuja, kun minulla ei ole menoja ja olemme kahdestaan. Hän oleilee omissa oloissaan, katselee telkkaria, lukee, lepäilee. Korkeintaan kävely on harrastus, jota voimme yhdessä tehdä. Hänen ystäväpiirinsä on hyvin suppea. Yhteiset 4 lastenlasta tosin tuovat yhteistä tekemistä ja iloa elämäämme. Mietin monesti, mitä voisin tehdä. Näen kaksi mahdottomuutta, joista en voi kumpaakaan viedä eteenpäin. Eroa en voi ajatella todellisena ratkaisua, hänessä on kuitenkin paljon hyvää. Turvallisuus, rauhallisuus, tiedän olevani hänelle tärkeä. Toisessa ääripäässä ajatus etten näin voi loppuelämääni elää. Ihan kuin olisin hänen kanssaan siellä purkissa. Mitä enemmän yritän sieltä ulos ja yritän saada kontaktia häneen, hän vetää enemmän kuortansa kiinni kuin simpukka. Mitä tehdä?? Pelkäään jo aikaa, kun lapsenlapset kasvavat eivätkä niin paljoa enää meitä tarvitse. Silloin meillä ei ole yhteistä puhuttavaa heistäkään.

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   1
   wow
   6
   sad
   1
   angry
  • #1380
   Minerva 1
   Keskustelija

   Olen kasvanut herkimmät vuodet Suomen kauniissa saaristossa.
   Sekö sai arvostukseen, kunnioitukseen, vakavuuteen?
   Olen aina inhonnut rymyilyä, hälinää, arkipäivän teatteria.
   Olen valinnut ystäväni mieli kirjailijoista, säveltäjistä, taiteilijoista.
   Nautin yksinolosta ja harrastuksistani, jotka kehittävät.
   Olen ollut opiskelija ennen kouluikääni.
   Hiljentyessä kuulee sisimpänsä äänen ja ohjauksen.
   Jokainen joutuu ottamaan kantaa yhteiskunnan tapahtumiin,
   vaikka vain TV:n, radion, netin kautta.
   Yksinollessa saa tietää, mitä itse ajattelee, eikä tule vedetyksi
   seuraan tai toimintaan, jota ei tunne omakseen.
   Mitä pahaa tai kielteistä rehellisellä olemassaolollaan on?
   Kenen muun moraali ja arvot minun tulee omia kuin marionetti?

   3
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1424
   Tiuku
   Keskustelija

   Minulle yksinäisyydestä ja tunteesta on muodostunut trauma. Olen hoksannut tämän asian ihan vähän aikaa sitten. Olen miettinyt, että miksi oireilen ajoittain niin voimakkaan psyykkisesti ja kun olen pohtinut asiaa niin olen oivaltanut, että oireilu on liittynyt mm. tilanteisiin jossa olen jäänyt yksin selviytymään itseni ja asioiden kanssa.
   Omaan yksinäisyyteeni liittyy myös ajoittain pelko ottaa ihmisiin yhteyttä. Minulla periaatteessa on ihmisiä joille voisin soittaa tai pyytää tapaamiselle, mutta kun tulee mieleen soittaa niin en uskalla. Koen niin voimakasta huonommuuden tunnetta siinä tilanteessa suhteessa muihin ihmisiin, että ajattelen, etteivät he halua olla minun kanssa yhteydessä. Ajattelen, että heillä on muuta tekemistä. Minulla on myös ylpeyttä mukana. En uskalla näyttää omaa tarvitsevuutta ja läheisyyden tarvetta. Pelkään, että tulen torjutuksi sellaisessa tilanteessa.

   5
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1427
   Nanja
   Keskustelija

   Ymmärrän täysin mitä Tiuku tarkoittaa ja tunnen ihan samoin. En olisi kyllä itse osannut pukea sanoiksi tätä tunnetta noin hyvin.

   0
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1429
   Mek
   Keskustelija

   Pelottavalta, olen äiti ihminen ja koen yksinäisyyttä helposti. Haluan olla kaikille läsnä ja jutella. Mutta yksinäisyys hiipii niihin kiinni enkä koe silloin enää olevani läsnä vaikka ihmisiä on ympärillä, tunnen olevani yksin. Rakasta niin paljon läheisiäni että menen rikki kun koen olevani yksin vaikka juuri siinä ja lähellä. Halaan ja juttelen eikä se riitä.

   1
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   5
   sad
   1
   angry
  • #1446
   Pomeranssi
   Keskustelija

   Se on kuin tekis mieli huutaa, mutta ei lähde ääntä. Tai olla hiljaa, kun on liian äänekästä. Se puristaa fyysisesti. Sitten vähän aikaa on taas rauhallista. Kun pitää keskittyä johonkin tuikitavalliseen, arkipäiväiseen. Ja sitten se tunne lähtee pienestä.. Se voi nousta vaikka ois ihmisiä ympärillä. Sellaiselta yksinäisyys tuntuu, on. Pahinta siinä, että kun sen haluais pois, mutta ei tiedä miten.

   1
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1465
   innerbeast
   Keskustelija

   Yksinäisyyden tunne tuntuu siltä että kaikki pysähtyy, mikään minun sisälläni ei liikehdi ja tunne että tämä kokemus, harmaus, voi jatkua vaikka loputtomiin. Yksinäisyys tuntuu myös siltä että ympärilläni olevat esineet ovat vain paikallaan, armottoman tosia ja tarkkarajaisia ja elottomia.

   Ihmisiin en koe syvää yhteyttä useinkaan ja se tuntuu minussa yksinäisyytenä ja että miksi avautua kun ei täällä ole ketään kuulemassa minua. Satunnaiset kohtaamiset joskus herättävät yhteyden tunnetta minussa mutta minulla ei ole lähipiirissäni ihmistä keneen olisin päivittäin yhteydessä ja kenelle avautua sisimmästäni, elämästäni, tuntemuksista tai ajatuksista. Se hävettää. Asun yksin eikä minulla ole lapsia.
   Tunnen, että ihmiset ovat kiireisiä kuunnellakseen ja elävät kaikenlaisissa ohjelmoinneissa ja esittävät. Harmittaa sillä mitä muuta voin toiselle loppujen lopuksi antaa kuin läsnäoloni ja sitä toivon takaisin ja kun sitä ei ole tarjolla koen yksinäisyyttä ja se nostaa pintaan myös vihaa ja kiukustumista.

   0
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #1491
   Mimura
   Keskustelija

   Olen yksinäinen. Olen toipumassa burnoutista. Ja tällähetkellä käyn kuntouttavassa työtoiminnassa, sielä tiedetään että kärsin ahdistuksesta, paniikkikohtauksista ja masennuksesta. Olen työpaikalla 2 kertaa viikosta, maanantaisin ja perjantaisin. Työpaikalla hoidan vain omat työni, ja poistun paikalta. Kukaan ei minulle juttele, muutakuin ihan pakolliset asiat. Välillä tuntuu että leijailen ihmisten ohi ja lävitse, haamun lailla. Se on todella raskasta, kun saavun paikkaan, jossa on kasa työntekijöitä. Ne juttelevat keskenään ja nauravat hauskoille asioille. Yritän mennä mukaan, mutta kukaan ei huomioi, eikä anna puheenvuoroa. Lopulta he vain katoavat takaisin omiin töihin, eikä noteeraa mitenkään. Yksi ainut työtekijä välillä käskee avukseen siivoamaan aluettaan, jos hän ei kerkeä. Se on epämiellyttävää. Sillä hän itse saattaa seisoa vaan ja herkutella ilman kummempia tai todellista kiirettä. Mutta se on yksi asia, mistä tiedän olevani todellinen, ja paikanpäällä.

   Tänään viestittelin mieheni kanssa, kun hän on töissä. Enkä itse pääse sängystä ylös. Minusta hän on onnekas, kun saa olla terve ja pystyy käymään töissä. Hänellä on merkitys. En meinaa, että vain työ määrittäisi ihmisen merkityksellisyyden. Mutta se antaa ihmiselle rutiinit päivään. Kärsin myös syömishäiriöstä. Varsinkin yksin kotona, tulee oksennettua useasti, kun on liian paljon aikaa miettiä ruuan vaikutusta kehoon. Tällähetkellä koen olevani todella masentunut ja turha. En saa itseäni tekemään mitään. Kaipaan apua ja tukea. Mutta en usko että kukaan jaksaa tai haluaa vilpittömästi minua auttaa. Lopetin terapeutilla käymisen. Koska aistin, että häntä ei kiinnostanut oikeasti elämäni, ongelmani yhtään.

   Minulla on kyllä ystäviä ja kavereita. Mutta en heiltäkään halua pyytää apua. En halua että olen vaivana kenellekkään. Välillä mietin, onko mieheni kanssani naimisissa vain siksi, että on tottunut tähän olemiseen. Uskon että hän rakastaa minua. Mutta useasti mietin, hän pelkää lähteä ja elää, sillä saattaisin tehdä jotain itselleni. Mahdollisesti tekisinkin.

   Olen käyttänyt huumeita nuorena. ns. harmittomia päihteitä. Kannabista ja hyvin harvoin sekakäyttöä. Mietin pahimmilla hetkillä, että mitä jos antaisi vaan luvan itselle välillä parantaa oloa kannabiksella. En käytä tällä hetkellä mitään lääkkeitä, en käytä alkoholia, en polta tupakkaa. Kaikki on ollut ainakin 4vuotta pois elämästäni. Huumeet paljon kauemminkin. Mutta välillä huomaan ajattelevani, että mitä jos alkaisin taas. Tiedän että mieheni ei sitä katselis hetkeäkään. Ja se onkin asia joka jarruttaa tässä asiassa eniten. Rakastan miestäni hyvin paljon. Mutta koen olevani hänelle henkinen taakka ongelmieni kanssa.

   Teininä viiltelin paljon. Se helpotti, kun pystyi siirtämään henkisen kivun fyysiseen. Se helpotti oloa. Olen sitäkin miettinyt, että mitä jos henkinen kipu katoaisi viiltelyllä nyt myös. En vain missään nimessä kehtaisi edes olla siinä tilassa, että mieheni näkisi jäljet ja joutuisi siitäkin vielä murehtimaan. Ja käymään läpi edes niin lapsellista ja tyhmää tekoa.

   Tällähetkellä en oikeestaan keksi yksinäisyydelle, pahalle ololle ja masennukselleni muuta tapaa kun maata sängyssä. Silloin ei paljoa tule tehtyä väärin. Tai mitään muutakaan. Aloitan pakolliset tehtävät aina ihan viimetipassa. Kestää todella kauan, että saan itseni motivoitua tekemään mitään. Ja useasti myöhästyn siksi tapaamisista ja muista aikataulutetuista asioista. Mieheni pääsee klo 16 töistä, joten tapaan siivota kodin ja laittaa ruokaa 10min ennen hänen tuloaan. Ja esitän että kaikki on hyvin. Vaikka kyllä hän huomaa, että niin asia ei ole. Ja olenhan asiasta hänen kanssaan jutellutkin. Mutta kun hän huomaa, että asioita tapahtuu kotona. Hän ei välttämättä ota olojani niin vakavasti.

   Välillä pääsen huijjaamaan itseäni olemaan onnellinen, mutta tiedän, että se tunne ei kauaan kestä. Yritän helpottaa elämääni ja olojani kaikin mahdollisin tavoin, mutta aina jokin negatiivinen asia ottaa vallan. Minulla on myös ollut kauan tunne, että kuolen pian. En tiedä mistä syystä, mutta tunnen kehoni olevan todella heikko. Ja pelkään kaikkia pieniäkin sairastumisia. Minulla on ollut niin monta erilaista ja ihmeellistä oiretta, että en uskalla edes mennä lääkäriin edes niiden kanssa.
   Välillä nämä asiat naurattaa, että miten ihminen voi edes kärsiä näin paljoa ihmeellisistä asioista. Välillä itken hysteerisesti, kun pelkään niin paljon.

   Tässä tuli nyt erittäin sekava ja surullinen pätkä elämästäni, ja tämän hetkisistä oloistani. Koen siis olevani yksinäinen.
   Pahoittelut valittamisesta ja raskaasta lukemisesta. Mutta tuntuu että pakko jonnekkin purkaa vähän. Kun tuntuu, ettei ole ketään joka kuuntelee. Tai välittää.

   2
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   5
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 29 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.