Oletko sinä liian kiltti?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Oletko sinä liian kiltti?

Avainsanat: ,

Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #579
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Millainen ero sinun mielestäsi on kiltin ja liian kiltin välillä? Oletko sinä mielestäsi liian kiltti ja miten se on vaikuttanut elämääsi?

   Lue myös: Miten kiltti on liian kiltti?

   • Tätä aihetta muokkasi 3 vuotta, 7 kuukautta sitten HE-toimitus.
   • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 7 kuukautta sitten HE-toimitus.
   2
   like
   0
   love
   1
   haha
   2
   wow
   6
   sad
   0
   angry
  • #1443
   Mamma77
   Keskustelija

   Löysin tämän jutun eilen illalla ja jäin miettimään asiaa. Osui oikeaan hetkeen. En osaa sanoa eroa kiltin ja liian kiltin välillä kuin että liian kiltti on entistä poljetumpi ja ahdistuneempi kuin kiltti.
   Itse huomaan nämä molemmat piirteet itsessäni ja tänä aamuna heräsin ahdistukseen miksi olen liian kiltti. Ärsyttävää. Tein meditaation ja pääsin hetkeen 3 vuotiaana jolloin olen kokenut niin ison hylkäämisen tunteen että muistan tapahtuman ja tajusin ensimmäisen kerran kuinka juuri sama tunne on ohjannut valintojani elämässä.
   Olen siis ollut kiltti ettei minua hylättäisi, ikinä. Ja elämä on tsiljoona kertaa pistänyt minut harjoitteleman asiaa. Kiltti myy sielunsa ripustautuen hyväksytyksitulemisen tunteeseen. Ja jokainen kerta kun joku uskoltaa sanoa ei, tuntui hylkäämiselle ja taas piti olla kiltti. Oravanpyörä.
   Nykyään kestän ei sanan, mutta ymmärrän kuinka tämä asia taustalla kuluttaa energiaani.

   Kiitos jutusta❤️ Big HE-fan?

   34
   like
   14
   love
   0
   haha
   2
   wow
   4
   sad
   0
   angry
  • #1784
   Pivi
   Keskustelija

   En tiedä mutta teen kaikkeni etten joudu riitelemään Kenenkään Kanssa ja jos joku Suuttuu minulle niin juoksen pakoon..en uskalla puolustaa itseäni.. ja ennemmin välttelen kaikkea ylimääräistä kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa.. Täysin tuntemattomien ihmisten kanssa en halua puhua enää nykyisin Sanaakaan.. (perheen ja lähimpien ystävien kanssa pidän yhteyttä).. Olen kokenut tulleeni henkisesti pahoinpidellyksi/hyväksi käytetyksi aikasemmin nuorempana elämässäni..

   5
   like
   2
   love
   1
   haha
   0
   wow
   12
   sad
   0
   angry
  • #1817
   Samavain
   Keskustelija

   Olen pitkään sairastanut ja nyt on joutunut toteamaan että sairastumisen syyt ovat paljon psyykkisiä. Sairaus on fyysinen, mutta sitä on pitänyt paljon hoitaa ihan henkisen puolen kautta. Olen ollut esim. lapsuuden perheessä se, joka vastaa asioista ja joutunut usein syntipukiksi ilman syytä. Olen muissakin ryhmissä vastuunkantaja, tietysti ilman kiitosta tai että kukaan edes muistaisi minun tehneen asiat.
   Nyt pitää todeta, että riittää! Vakava sairastuminen on vienyt jo elämästäni yli vuoden. Kun tästä nousen, niin ylitseni ei enää kävellä. Olen jo huomannut, etten anna ihmisten inttää itselleni turhista asioista tai komennella minua, varsinkin jos heillä ei ole mitään oikeutta siihen. Asiat siis etenevät jo omalla painollaan, mutta pitää muistaa että en anna jatkossakaan periksi.

   13
   like
   0
   love
   2
   haha
   2
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #1850
   Mamma
   Keskustelija

   Kolme parisuhdetta ja kaksi niistä pitkää. Viimeisin todella psyykkisesti raskas. Miellyttäminen, alistuminen ja omien tunteiden tukahduttaminen oli minulle elämäntapa. Nyt opettelen noita uusia ohjeita noudattaen elämään, sanomaan miltä tuntuu. Pitämään puoleni. Sanon, että raskasta. Tämän myötä on myös tämä viimeisin suhteeni loppunut sen takia. En kelvannut enää, hyvä niin. Matka on alkanut itseni hyväksymiseen tälläisenä kun olen. Tiedän ettei se ole helppoa, mutta luulen itseni kannalta se on tervehdyttävää.

   5
   like
   3
   love
   1
   haha
   1
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 4 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.