Miten tsemppaat itseäsi ja muita huonona päivänä?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Miten tsemppaat itseäsi ja muita huonona päivänä?

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #399
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Jos sinulla on ollut huono päivä, millä tavoin parannat oloasi? Pystytkö ajatella, että seuraava päivä on aina uusi – aloittaa puhtaalta pöydältä? Mitkä ovat sinulle parhaita keinoja päästä yli ja eteenpäin?

   Kaikki me tarvitsemme välillä kannustusta, halauksia ja tsemppausta, että kyllä tästäkin selvitään. Annetaan tässä keskustelussa sitä virtuaalisesti toisillemme, arjen haasteiden keskelle <3

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #403
   Nika
   Keskustelija

   Minulla on takana rankka vuosi. Jouduin sen aikana miettimään itselleni selviytymiskeinoja. Kirjoitin aiheesta HYVÄNOLON PURKKI. Siihen keräsin keinoja joita voi käyttää silloin kun tarvitsee tsemppausta.
   Minun keinoja on mm nämä:
   -Musiikki Tee oma soittolista voimaannuttavista biiseistä
   -Kuvaa kännykällä kolme ihanaa asiaa elämässä esim. vesipisara puun oksalla
   -Soita ystävälle
   -Käy kävelyllä ja keskity esim. yhteen aistiin esim. tunto. miltä tuuli tai pakkanen tuntuu kasvoilla, miltä jalkapohjissa tuntuu kun kävelet miten kädet heiluu…
   – Keksi kolme asiaa mistä olet kiitollinen. Pahimpina hetkinä olin kiitollinen mm. siitä että minulla on sisä wc.

   Siinä muutamia keinoja tsempata päivään uutta virtaa silloin kun tuntuu että kaikki kaatuu mikään ei huvita eikä varsinkaan mikään ole hyvin.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
   • #449
    Emmi
    Ylläpitäjä

    Tosi hyviä juttuja Nika! Mullakin on samantyylisiä keinoja – kirjoitan päivittäin ylös asioita, jotka ovat hyvin ja joista olen kiitollinen. Tuo valokuvaus olisi ihana lisäidea tähän, taidan laittaa kokeiluun 🙂

    0
    like
    0
    love
    0
    haha
    0
    wow
    0
    sad
    0
    angry
  • #904
   Tuula
   Keskustelija

   Itseäni on lohduttanut huonoina ja vaikeina aikoina syvempi ymmärrys siitä, että elämään kuuluu jin ja jang; hyvät kaudet ja huonot kaudet. On normaalia, että ne vaihtelevat ihmisen elämässä. Olen yrittänyt oppia vaikeista kausista sen, mitä nyt pitää oppia tästä kokemuksesta. Ja sitten olen yrittänyt välttää samoja virheitä jatkossa. Aina se ei ole onnistunut, sitten ”Siperia opettaa”-metodi on käynnistynyt uudestaan. Se on rankka, mutta tehokas opetusmenetelmä….

   Olen myös joutunut miettimään omia arvojani ja huomannut, että kun voi elää mahdollisimman paljon niiden mukaan, elämä sujuu helpommin ja tuskattomammin. Voi nukkua yönsä rauhassa, kun ei suostu tekemään asioita, jotka ovat omien arvojen vastaisia.

   Kannattaa hakeutua niiden ihmisten seuraan, joiden energia voimauttaa ja ilahduttaa sinua ja pysyä poissa sellaisesta seurasta, joka syö sinun omaa energiaasi. Ja kannattaa pyrkiä tekemään mahdollisimman paljon niitä asioita, joissa oma sydän laulaa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #907
   Maikki
   Keskustelija

   Huonona päivänä, kun tulee eteen jotain hyvin lyttäävää, päivän pilaavaa ja tuntuu että lamaannun, yritän kaivaa mielen pohjalta edes yhden asian, jota voisin alkaa tehdä.
   Täällä on toisilta tullutkin hyviä vinkkejä ja kävelylle meno on yksi minunkin suosikkini. Tuntuu hyvältä lähteä ulos, keskittää huomio mihin tahansa, joka vetää ajatukset itsestä pois.
   Toinen keino on alkaa tehdä jotain kotona (töissä olevilla ei tämä onnistu heti). Konkreettinen tekeminen, imurointi tms.on vastalääkettä lamaannukselle.
   Aina kaikessa minulla on päiväkirja. Olen vuosia kirjoittanut päiväkirjaa, niistä löytyy huonoja päiviä, voin lukea miten niistä pääsin yli. Joskus huomaan, että omat keinot ovat unohtuneet ja sieltä saatan löytää samantapaisen tilanteen ja ilahduttaa nähdä, että selvisin tuolloin, miksen nytkin.
   Ennemmin tai myöhemmin valoa näkyy, aika ei pysähdy huonoon tilanteeseen vaikka se siltä tuntuisi. Kannattaa tosiaan miettiä ja kirjata muistiin kaikki pienetkin asiat, mitkä ovat hyvin. Se voi olla mitä vaan, vaikka tosiaan oma sisäwc tai toimivat sähköt ☺

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.