Negatiiviset ihmiset pois elämästä

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Negatiiviset ihmiset pois elämästä

Avainsanat: ,

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #316
   Jakala-1
   Keskustelija

   Olen tässä pohtinut jonkin aikaa mutta nyt luettuani tuon artikkelin niin pohdin enemmän tätä asiaa. Kaikki asiat ja ihmiset joista saa negatiivista energiaa pitää karsia pois. Ymmärrän että ystävät voi valita ja valita voi ympärilleen ihmiset joista saa energiaa. Mutta miten kun työyhteisössä et voi valita ihmisiä.?
   Mulla on työyhteisössä ihmisiä jotka ovat hyvin negatiivisia, valittavat kaikesta ja jopa puhuvat seläntakana peetä sekä haukkuvat minua että muita työntekijöitä. Tämä on hyvin kuluttavaa ja vie voimia.
   Uutta työtä olen aktiivisesti etsinyt, mutta ei ole tärpännyt.
   Haluaisin vinkkejä, ajatuksia, keinoja miten olla näistä negatiivisista ihmisistä välittämättä? Vaikka kuka haukkus ja puhuis, niin osaisi olla välittämättä?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #322
   Emmi
   Ylläpitäjä

   Moikka! Tässä yksi artikkeli, joka voisi herättää ajatuksia aiheeseen liittyen: Keskiviikkokolumni: Mun tunne on sun tunne
   Pystyisikö tuossa kuvailemassasi tilanteessa itse vahvistaa positiivisia ajatuksia? 🙂

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #336
   LS
   Keskustelija

   Niin, hyvä neuvo mutta kuinkas teet? Olen kerran uskaltautunut sanomaan yhdelle ihmiselle vihdoin ’EI’. Hän oli vuosien ajan kutsunut itsensä elämääni, käyttäytynyt röyhkeästi, loukkaavasti ja itsekeskeisesti, niin että ystävänikin alkoivat kysymään ’tuleeko se sinne?’, kun järjestin juhlia. Taisin päästää sellaisen purkauksen, että säikähti ja uskoi. Minulla kuitenkin oli asiasta huono olo (vuosia) kunnes tapasimme sattumalta, ja päätimme sanattomasti olla väleissä, vaan ei tekemisissä.

   Työpaikalla asiat ovat vielä vaikeampia. Kärsin pari vuotta erittäin negativisen henkilön tiimissä, sitten sainkin potkut. Myöhemmin kuulin, että em henkilö ei saanut enää pitää alaisia, koska kaikki sairastuivat. Asia tuli ilmi työterveyslääkärin toimesta, sinnehän kaikki muutkin jossain vaiheessa hakeutuivat sydämentykytyksineen.

   On tosiaan vaikea olla välittämättä, jos lähes joka päivä joutuu tuollaisten kanssa olemaan. Mutta vapaa-aikana pitäisi keskittyä omiin juttuihin…

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #597
   Hanneko
   Keskustelija

   Luin tuon ”Mun tunne on sun tunne” jutun ja tuli niin hyvä mieli siitä! Täytyy sanoa että Hidasta elämää tekstejä pitkään jo seuranneena ne ovat pikkuhiljaa vaikuttaneet mieleeni ja alkavat nyt purskahdella ulos. Tämän ketjun ap kirjoittaja tahtoisi saada negatiiviset ihmiset pois (työ) elämästä -niin minäkin- ja kylläpä se käytännössä nostattaakin myrskyjä!
   Mikälie luterilaisuus, velvollisuus, häpeä, henkistä valtaa pitävän taito nykiä juuri oikeasta narusta. Ne hiljaiset säännöt, miten pitää kenenkin kanssa olla, niitä kun alkaa pöllyttämään kieltäytymällä leikkimästä enää leikkejä, joissa tyydytetään vain jonkun tarpeet. Aina olet kokenut itse jääväsi vähemmälle, jäänyt niistä ihmissuhteista haavoitettu olo, mutta kukaan ei tunnu välittävän tai huomaavan. Mutta nyt et enää menekään mukaan. Valitset toisin. Tiedät ettet ole kenenkään roskalava, etkä enää suostu ottamaan vastaan toisen mätää. Voi olla että välimatka kasvaa, ihmissuhde kuihtuu. Mutta rehellisesti, käsi sydämelle. Olisitko voinut auttaa sen toisen pois omasta kuopastaan?

   Jos se ois helppoo kaikki tekis niin.. puhuttelee tässäkin tapauksessa. Ainoa mitä voimme hankalien ihmisten kanssa tehdä (ja niiden kivojenkin) on pitää oma puolemme kadusta puhtaana. On uskomattoman upea fiilis kun sydämeltä katoaa se tonnin kivi, jonka jo luuli olevan kiinni kasvanut. Se on mahdollista, usko pois.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.