Negatiivisuus voi olla myös voimavara

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Negatiivisuus voi olla myös voimavara

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #453
   TeaHelena
   Keskustelija

   Usein kehoitetaan hankkiutumaan eroon negatiivisista ihmisistä, energiasyöpöistä jotka pahimmillaan imevät toisen positiivisuuden omilla mielenilmauksillaan ja eleillään. Mutta jos tämä negatiivinen ihminen onkin tosi läheinen, vaikkapa elämänkumppani, haluatko siltikin deletoida hänet?
   Mietimmekö sen tarkemmin mistä tämä negatiivisuus mahdollisesti johtuu? Mitä hän on käynyt elämässään läpi, mitkä tunteet ovat käsittelemättä jopa lapsuudesta asti, minkälaisissa olosuhteissa hän on elänyt?
   Suuri merkitys on myös sillä mikä on hänen persoonallisuustyyppinsä joka vaikuttaa siihen miten käyttäytyy ja reagoi erilaisissa tilanteissa. Persoonallisuutta tietenkin muovaavat monet asiat elämän varrella mutta uskoisin sen perusluonteen olevan jossakin siellä sisimmässä.
   On siis hyvä selvittää ne negatiivisuuden syyt ja jos itse on se positiivinen, omaa hyvän itsetuntemuksen, halun kulkea rinnalla ja auttaa niin negatiivisuus voi olla myös voimavara parisuhteessa ja samalla molemmat auttavat toisiaan. Puolisoilla on mahdollisuus täydentää toisiaan koska jaettavana on näkökantoja useammasta suunnasta, vaihtoehtoja pohdittavaksi ja analysoitavaksi. Positiivisempi usein kaivaa sen hyvän, positiivisen näkökannan asioista, joskus on taas hyvä antaa negatiivisen vain olla ja kokea negatiivisuutensa rauhassa. Joskus se voi olla myös alkusysäys muutokselle koska hänen ei tarvitse selitellä ja puolustella mielipiteitään. Vastavuoroisesti positiivisuus voi vielä vahvistua tässä positiivisemmassa osapuolessa. Kun hän ottaa vastaan negatiivisia ajatuksia, kommentteja niin hän voi tuntea vieläkin enemmän positiivisuutta myös niissä arjen pienissä asioissa. Tämä onnistuu ja toimii siis jos toinen on todella positiivinen ja haluaa kulkea rinnalla ja elää mielenkiintoista, rikasta elämää toisen kanssa.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.