Erityisherkkä – mikä sinun mielestäsi herkkyydessä on parasta ja mikä vaikeinta?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Erityisherkkä – mikä sinun mielestäsi herkkyydessä on parasta ja mikä vaikeinta?

Avainsanat: 

Tämä aihe sisältää 19 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Lisan 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #295

  HE-toimitus
  Ylläpitäjä

  Oletko sinä erityisherkkä? Mikä erityisherkkyydessä on sinusta parasta, ja mikä on vaikeinta?

  Lue myös:

  Herkkyytesi on voimavara – 11 helpottavaa vinkkiä erityisherkille

  ja

  Erityisherkän 10 huippuominaisuutta

  • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 12 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 10 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 10 kuukautta sitten  HE-toimitus.
  0
  like
  11
  love
  0
  haha
  2
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1282

  Tyyneli
  Keskustelija

  Parasta: Tuntee että elää kaikilla tunteilla ja huomaa paljon enemmän kun muut
  Vaikeinta: Monet ihmiset tuntuvat raskailta, tulee tarve vetäytyä sivuun kun välillä tulee vain kaikkea liikaa..esim. negatiivista tilitystä, ihmisten paniikinomaista hössötystä ja melua.

  168
  like
  19
  love
  0
  haha
  1
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1286

  Sannis90
  Keskustelija

  Mielestäni erityisherkkyydessä on raskainta helposti väsyminen ihmissuhteissa ja sosiaalisissa tilanteissa kuormittuminen. Jos viikolla on joka päivälle tekemistä ja joka päivälle paljon ihmmissuhde kontakteja. Niistä palautuminen vie aikaa ja voimia. Tarvii paljon omaa tilaa ja omaa aikaa. Jos sitä ei oo niin tulee kiukkuseks. Ja ylikuormittuu ja stressaantuu kauheen helposti.

  Parasta on se että pystyy olla myötätuntonen toisia kohtaan
  Ymmärtää muita ja muiden tilanteita ja tunteita.

  Vaikka välillä sekin on raskasta kun haluaa niin paljon auttaa muita ja olla muille tukena ja kuunnella.
  Että välillä unohtaa omat voimavarat

  Ja sit taas väsyy…

  Mutta se että tuntee aistii havannoi kaikki pienetkin yksityiskohdat elämässä on rikasta

  126
  like
  31
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1287

  Wesq
  Keskustelija

  Erityisherkät ihmiset tarvitsevat yleensä normaalia kovemman herätyksen tajutakseen ettei erityisherkkyydessä ole mitään posiitiivista aspektia. Tälläinen läpsäytys poskelle kuitenkin tarvitaan, mutta toisin kuin eritysherkän ihmisen ego antaa ymmärtää, se on äärimmäinen myötunnon osoitus. Kovinkaan moni ei ole valmis oikeassa elämässä antamaan tätä sanallista rankkaa huomautusta asiasta, joka myrkyttää todellisuudessa erityisherkän ihmissuhteita ihan yhtä paljon kuin väliinpitämättömyys, joka on usein saman kolikoin toinen puoli.

  Erityisherkkien on aika ymmärtää, etteivät he ole tilanteidensa uhreja vaan heillä on valta päättää reagoivatko he tunteisiinsa jatkuvasti vai eivät. Tämä reaktio on useimmiten vain mielen tasolla tapahtuva asia, koska toisin kuin reaktiivisilla ihmisillä, erityisherkät ihmiset pelkäävät vahvasti sitä mitä muut ajattelevat heistä. He joutuvat jatkuvasti piilottelemaan itseään muilta, koska he ymmärtävät reaktiivista henkilöä paremmin, että tällaiset reaktiot koettaisiin negatiivisina. Nämä reagtiot, jotka tapahtuvat mielessä ovat kuitenkin yhtä vahingollisia heitä itseään kohtaan kuin fyysisesti tapahtuvat.

  Erityiherkän tulisi oppia enemmän olemaan välittämättä paskaakaan mitä muut ajattelevat. Moni erityisherkkä nuori tajuaakin tämän ja heistä kasvaa jollain tavalla yhteiskuntaa vastaan kapinoivia ihmisiä, jotka peittävät erityisherkkyyden tällä kapinoinilla. Vaikka tämä reaktio onkin tavallaan hieman oikeilla jäljillä, ei todellisuus erityisherkän ihmisen pohjalla muutu, se vaan piilotetaan parhaan mukaan. Uhmakas kapinointi ei siis ole ratkaisu, mutta mikä on?

  Ensinnäkin asiat täytyisi tunnistaa käyttäytymismallit ja pelot sellaisena kuin ne ovat. On kovin raskasta kohdata omat heikkoutensa, mutta on välttämätön puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Päänsisäinen dialogi voisi mennä vaikka seuraavalla tavalla:

  ”Minua ahdistaa tavata tämä ihminen, koska hän on mielestäni kauniimpi ja fiksumpi kuin minä. Ja koska hän on kauniimpi ja fiksumpi kuin minä, hän ei varmasti voi arvostaa minua. Minua alkaa tämän ajatusprosessin takia ärsyttämään, koska koen etten ole arvokas.”

  Tämä on hyvä esimerkki siitä, että joku ei koe olevansa jostain syystä arvokas. Luultavasti tälläisen alitajuisen ajatusprosessin saattelemana tämä erityisherkkä ihminen käyttäytyy tätä toista ihmistä kohtaan uhmakkaasti, kuten hän ei arvostaisi häntä, tai sitten vastaavasti alistuen.

  Toinen esimerkki voisi olla parisuhteessa, jossa erityisherkkä ihminen osaa miellyttää väliinpitämätöntä kumppaniaan. Hän on ajautunut suhteeseen, koska väliinpitämätön kumppani kiehtoo alitajuisesti erityisherkkää. Hän miettii jatkuvasti, kuinka voisi palvella täydellisesti kumppaniaan KOSKA PELKÄÄ MENETTÄVÄNSÄ HÄNET MUUTEN. Hän on oppinut kaikki tavat palvella väliinpitämätöntä kumppaniaan, mutta ei koe saavansa arvostusta näistä teoistaan. Hän osaa ottaa toisen huomioon tavoilla joita toinen osapuoli ei välttämättä edes tajua, mutta ei silti saa siitä juuri kiitosta. Tämä johtaa erityisherkän ihmisen sisäiseen ahdistumiseen ja lopulta luultavasti eroon tai eroyritykseen. Väliinpitämätön kumppani luultavasti tajuaa mitä on menettämässä ja lupaa kohdella tätä paremmin, mutta MIKÄÄN EI MUUTU TODELLISESTI MIKÄLI ONGELMAN YDINTÄ EI KORJATA. Tasapainoinen ihminen yleensä ottaa erityisherkän ihmisen palveluyritykset ahdistavana holhouksena.

  Jossain vaiheessa suhde luultavasti loppuu oikeasti ja mikäli erityisherkkä ihminen on ”onnekas”, hän ymmärtää että hänen on löydettävä kumppani, joka on ”samalla aaltopituudella” hänen kanssaan. Eli joku, jonka kanssa voi yhdessä elellä ”we against the world”-tyylisesti ja keskustella loppuelämän siitä ”millaisia me nyt vaan olemme” ja miten ympäröivä maailma on julma ja paha.

  TÄMÄ ON SE LÄPSY POSKELLE, JOTA JUURI SINÄ SAATAT TARVITA

  Näiden asioiden tiedostaminen on raskasta, vaikeaa ja tuntuu ylitsepääsemättömältä, mutta minä takaan sinulle että se ei ole kuin omasta tahdostasi ja halustasi kiinni.

  1. Päätä että on aika muuttua pelottomaksi, aidoksi itseksesi.
  2. Tee itsellesi tavoite hyväksyä itsesi päivä päivältä paremmin sellasena, kuin kokonaisvaltaisesti aidosti olet.
  3. Ymmärrä omat pelkosi ja niiden aiheuttamat kilvet ja filtterit, joiden takaa katsot maailmaa ja käy niitä läpi itsellesi uudestaan ja uudestaan, esimerkiksi meditoiden tai keskustellen psykologin kanssa.
  4. Mielikuvaharjoittele tilanteita jotka herättävät sinussa ahdistusta. Hae ahdistukselle syyt ja elä tilanne uudestaan ja uudestaan mielessäsi, kunnes osaat kohdata sen oikeassa elämässä sellaisena kuin se on, ilman pelkoa.
  5. Kerää rohkeutta olla miellyttämättä muitten ihmisten tarpeita. Ne ihmiset, jotka eivät hyväksy tätä muutosta sinussa, eivät ole ihmisiä joita haluat elämääsi muutenkaan. Olet kasvanut heistä yli. Tämä ei tarkoita ettetkö voisi tehdä kivoja asioita ihmisille, mutta vastaisuudessa ne kivat asiat tehdään oikeista syistä, eikä pelkojen ohjaamina.

  YMMÄRRYS, TAHTO ,KÄYTÄNTÖ
  TEORIA, HALU, TOTEUTUS
  PÄÄTÖS, ROHKEUS, RAKKAUS.

  P.S. Tämä muutos ei estä tulevaisuudessa sinua aistimasta ympäristöäsi vahvasti, mikäli niin haluat tehdä. Tämä muutos vaimentaa pelkojen kautta toimimista ja aidon onnellisuuden löytämistä.

  Sinä et ole uhri
  Sinä olet vastuussa tunteistasi ja miten niihin reagoit
  Sinä olet rakkaus, joka on piilottanut itsensä pelkojen taakse

  89
  like
  32
  love
  5
  haha
  28
  wow
  9
  sad
  79
  angry
  • #1336

   ikuinenko
   Keskustelija

   Aikalailla uskomatonta tekstiä Wesq:lta 😀

   Kyllähän noinkin voi ajatella, varsinkin silloin kun on kyseessä traumasta tai lapsuuden kokemuksista johtuvaa pelkoa, ahdistusta, tmv.

   Erityisherkkyydessä on kyse asiasta, joka on ihmiseen fyysisesti rakennettua, osa herkkää kokonaisuutta.

   133
   like
   14
   love
   0
   haha
   2
   wow
   0
   sad
   6
   angry
  • #1742

   Eeva_Saaski
   Keskustelija

   Kylläpä kuulostaa tutulle. Se väsyminen työssä ja hälyssä. Olen pitänyt itseäni erakkona koska tarvitsen niin paljon omaa aikaa.

   11
   like
   3
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
 • #1293

  Rebos_
  Keskustelija

  Vaikeinta on se kun kuormittuu herkästi ja sitten vaatii sen oman aikansa että palautuu. Ehkä myös kun ei ole täysin hyväksynyt itsessään sitä, että on todella herkkä. Monesti on ankara itselleen siitä miksi tuntee niin vahvasti.. Vaikka hölömööhön se semmonen on.
  Parasta on kuitenkin se miten paljon pystyy tuntemaan toisista ihmisistä.. Onko ne sitten energioita. Kun toisella on paha olla, niin sen voi itsessään tuntea tosi selkeästi. Samoin ilon ja onnen tunteet.

  61
  like
  17
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
 • #1339

  Tasapainoilija
  Keskustelija

  Herkkyydessä on mielestäni parasta juuri herkyys. Aistit, vaistot ja kauneudentaju. Parhaimmillaan se puhkeaa kukkaan taiteena. Mielestäni kaikkien oikeiden runoilijoiden, muusikoiden ja taidemaalarien on pakko olla erityisen herkkiä jotta luominen on ylipäätään mahdollista. Vahva visuaalinen kokemus ”yksinkertaisesta” asiasta voi synnyttää runon tai voimakkaasti vaikuttava tunne maalauksen jne.

  Vaikeaksi erityisherkän elämän tekee erityisherkälle sopimaton ympäristö. Nykyinen materialismiin painottuva maailma voi pilata erityisherkän ihmisen. Jos oikein kovasti yritää pärjätä elämässä, itselle vieraalla tavalla jota esim. vanhemmat tai muu ympäristö pitää hyväksyttävänä, herkkä ei pääse toteuttamaan omia vahvuuksiaan vaan alkaa suorittamaan asioita muiden mieliksi. Erityisherkkä on kuitenkin usein myös vahva, päinvastoin kuin yleensä luullaan. Erityisherkkä on juuri se joka eniten lapsena kapinoi esim. narsistista vanhempaa kohtaan, hän on se joka aina sai lapsena selkäsaunan eikä alistunut muiden mieleipiteisiin, koska erityisherkkä vaistoaa oikean ja väärän eron eikä anna periksi kuin pakon edessä. Moni ajautuu alkoholismiin ja/tai masennukseen, olen tavannut monia periksi antaneita lahjakkuukksia, jotka ovat vaikuttaneet siltä kuin olisivat syntyneet väärään paikkaan ja aikaan. Onneksi yleensä ainakin toinen myös vanhemmista on herkkä itsekin ja toivottavasti auttaa lasta eteenpäin.

  Kuten ”ikuinenko” ”Wesgun” viestistä jo totesikin. Huonon kasvatuksen, kaltoinkohtelun ja nujertamisen kokenut heikon itsetunnon omaava ihminen voi olla ihan kuka vain ei-erityisherkkä ihminen. Huono itsetunto ei ole synonyymi erityisherkkyydelle. Kiltteyskään ei ole sama kuin erityisherkkä, herkkä voi mielestäni ennemminkin olla asioita kyseenalaistava ”anarkisti”. Ihmisissä on ”pari” muutakin piirrettä kuin herkkyys.

  76
  like
  6
  love
  1
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  1
  angry
 • #1345

  Outolintu
  Keskustelija

  Vaikeammaksi varmaankin koen sen kun aistin negatiivista ilmapiiriä niin voimakkaasti. Aistin lisäksi herkästi asioita, analysoin toisten toimintaa ja herkästi mietin olenko jotakuta loukannut ym. Tunnen itseni oudoksi linnuksi. Parhaaksi koen kun koen hyviä asioita myös voimakkaasti, kun luonto on kaunis, raikas tuoksu ulkona ym. voimakkaasti kokeminen yleensäkin hyville asioille.

  104
  like
  19
  love
  1
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
 • #1382

  Rea_Gammelin
  Keskustelija

  Parasta on se,että reagointi erilaisiin asioihin on niin selkeää, että ei tarvitse edes itse miettiä mikä tuntuu hyvältä ja mikä pahalta. Raskainta on ollut viime vuosina se, että kun on yrittänyt vähentää muiden ihmisten taakkojen kantamista, kun omissakin olisi ihan riittävästi,niin kamppailu sen kanssa, että jos keskityn vuorostaan itseeni, niin olenko itsekäs? Onko muka minun ongelmani suurempia kuin muiden?
  On todella raskasta ratkoa muiden ristiriitoja, kun et itsekään ole ok.

  58
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
 • #1385

  Pihlaja
  Keskustelija

  Parasta
  * monitasoisuus ja syvällisyys ihmisenä
  * tilanteiden ja asioiden näkeminen, kokeminen ja ymmmärtäminen kokonaisvaltaisesti
  * tilanneherkkyys ja empaattisuus
  * vahvat tunteet sekä kokemukset ja elämykset niiden myötä, eläytymiskyky
  * viihtyminen yksin ja onnellisuus ”vähästä”, riittää kun vaikka pääsee metsään tai kirjan pariin, niin kaikki on hyvin.

  Vaikeinta
  * Jos joutuu olemaan koko ajan läsnä muille ihmisille. Itse olen päätynyt isoihin ratkaisuihin ja luopumisiin mm. parisuhteessa ja työelämässä tämän vuoksi.
  * Jatkuva hälinä, hektisyys, virikkeet, aistiärsykkeet. Keskittyminen mahdotonta esim. avokonttorissa.
  * Tarvitsee todella paljon omaa rauhaa ja aikaa kaikelle tekemiselle ja mm. kiireisestä viikosta palautumiselle.
  * Ärsyyntyy helposti, jos ei saa itse määrätä tahtia (mitä ja milloin tekee).
  * Imee tahtomattaan itseensä muiden huonon olon ja negatiiviset tunteet.
  * Todellla vaikea sietää tietynlaisia ihmisiä, piirteet ja ominaisuudet toisissa kärjistyy omassa kokemuksessa.

  110
  like
  9
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1396

  Serena
  Keskustelija

  Itse olen myös erityisherkkä. varsinkin työelämässä koen sen erittäin hankalana, koska liian kilttinä ja herkkänä jään usein muiden jalkoihin ja koen itseni väärinymmärretyksi. Olen myös blogissani Serenan aarrearkku kirjoittanut erityisherkkyydestä. Työskentelen http://www.ennustaja24.fi sivustolla ja valtaosa työkavereistani on erityisherkkiä. Niinkuin sanotaan, hyvin herkät aistivat niitä asioita, joita kaikki eivät näe eivätkä huomaa.

  olen myös huomannut, että moni ihminen kaipaa kuuntelijaa. Että joku todella kuuntelee häntä ja hänen ongelmiaan tässä kiireisessä suorittajien maailmassa, sekä tarjoaa puolueettomia ratkaisuja hänen asioihinsa, reikienergiaa ja enkelihoitoja avuksi huonoon oloon.

  Olen myös huomannut että lapseni ovat kumpikin omalla tavallaan erityisherkkiä. Vaatteiden pesu- ja kokolaput kutittavat kovasti. Piirroselokuvat saavat itkemään, jos jättiläisvauva jääkin ihan yksin. Pinnasängyssä ei voi nukkua yksin, se on aivan liian pelottavaa. Mutta olen huomannut että erityisherkkä lapsi ottaa myös muut aina huomioon ja osaa olla hyvin empaattinen pienestä pitäen.

  29
  like
  7
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  2
  angry
 • #1407

  Pauluska
  Keskustelija

  Parasta mielestäni on se, että tuntee elävänsä rikasta elämää. Itken ja nauran helposti. Totta on, että hitaat ja alavireiset ihmiset puuduttavat. Heitä ei vaan jaksa.
  Havaitsen myös helposti ihmisten välisen kemian tai ynseyden.
  Pahinta ehkä on se, että esim konsertissa itken….. Enkä saa pidäteltyä kyyneleitä, ne tulevat jo ensimmäisten sointujen soidessa. Hiukan ehkä nolottaa……. Mutta kukaan ei onneksi ole koskaan moittinut siitä.

  31
  like
  13
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1408

  Pirpana
  Keskustelija

  Vaikeinta on yksinkertaisesti väsyminen. Haluaisin jaksaa niin paljon enemmän kuin nyt, mutta ikää tullessa tuntuu, että siedän vain vähemmän ja vähemmän hälinää sekä maailman julmuutta ja sen myötä masennusjaksot lisääntyneet.
  Parasta kuitenkin on se, kuinka pystyn herkkyyttäni ja tunteiden vaistoamis”taitoani” käyttämään omassa työssäni (hoitotyö) hyväksi. Viimeksi tänään yksi potilas hämmästyi, miten osasin kysyä asioit mitä muut eivät ole huomanneet kysyä ja tällä päästiin iso askel kuntoutumisessa eteen päin. Nämä hetken ovat niitä parhaita ja tekevät maailmasta taas hieman siedettävämmän paikan elää.

  59
  like
  16
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  1
  angry
 • #1409

  Sonjuli89
  Keskustelija

  Parasta: kokee elävänsä 😉 näkee pienetkin asiat, joihin muut eivät välttämättä kiinnitä huomiota. Kokee asiat syvästi, vuorovaikuttaa syvästi.
  Helppo lukea ihmisiä, koska tuntee jos joku ei päde.

  Vaikeinta: tilanteista ja ihmisistä väsyminen fyysisesti. Ei tosin enää niin vahvana kuin nuorempana, mistä olen kiitollinen. Välttämiskäyttäytyminen, joitain tilanteita/paikkoja tulee välteltyä. Esim. Festarit. (Liikaa sekavaa porukkaa pienellä alueella.)

  32
  like
  3
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  3
  angry
 • #1410

  Minnama
  Keskustelija

  Parasta on empatiakyky ja helppous auttaa muita, koska osaa samaistua toisen ihmisen elämään. Se voi olla samalla se kaksiteräinen miekka. Minä kuuntelen, olen läsnä ystävilleni ja autan kun he tarvitsevat. Mutta en saa aina vastavuoroisuutta ystävyyssuhteissani. Minusta tulee helposti terapeutti suhteissani, mutta itse koen yksinäisyyttä välillä. Työelämässä olen kokenut monia vaikeuksia erityisherkkyyden vuoksi. Minut tulkitaan liian herkäksi ja osalle se on syy hyökätä ja polkea alleen. Osaan puolustautua vasta kun olen täysin poikki ja silloin sanoma tulee vastapuolelle hyökkäyksenä. Tunteiden säätely ja muiden viestien tulkinta joskus hankalaa.

  36
  like
  4
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1464

  innerbeast
  Keskustelija

  Parasta erityisherkkyydessä on sisäisen maailman rikkaus ja se että aistii ihmisistä paljon enemmän kuin osaa sanoin selittää. Mikä samaan aikaan on hankalaa kun en ole osannut erottaa mitä ääntään kuunnella; järkeä vai sisäistä hiljaista intuitiota ja onko kyse edes sisäisestä hiljaisesta tiedosta vai mielen vinoumasta joka liittyy johonkin haavaan menneisyydessä ja onko tämä tunteen alkuperä edes minun. Miksi edes tunnen mitä tunnen??

  Vaikeinta on elää niin että keho todellakin tarvitsee säännöllisen uni- ja ruokailurytmin jotta pysyn hyvinvoivana. Ja vain puhtaalla ruoalla pysyn terveenä…
  Vaikeinta on myös että aistin toisen ihmisen energiaa ja väsyn olla ihmisten seurassa jotka eivät jostain syystä ole aitoja ja rehellisiä, toisin sanottuna linjassa itsensä kanssa.

  Hiljalleen olen alkanut kuulla sisäistä ohjaustani paremmin ja paremmin.. ehkä se on vahvuus.

  30
  like
  6
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1474

  Kyselija
  Keskustelija

  Parasta erityisherkkyydessäni on nähdä pienet kauniit asiat ja iloita niistä, luovuus, tunnetilojen aistiminen, itsensä kuunteleminen, empatiakyky ja vahva intuitio.

  Vaikeinta on murehtiminen ja herkkyys tietyissä tilanteissa.

  https://kysymyksiaelamasta.blogspot.com/2018/12/erityisherkkyys-on-voimavara.html

  • tätä vastausta muokkasi 1 vuosi sitten  Kyselija.
  13
  like
  4
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1659

  Puu ja maa
  Keskustelija

  Minä koen surua, koska ihmiset ovat tahallisesti vahingoittaneet lapsiani.

  Lähes jokainen minun ikäinen ihminen tietää, että alaikäisten kirkumis ja huutometeli on raskasta. Häiritsevintä mitä on. Silti se sallitaan. Kotiini kuuluu tälläkin hetkellä tramppakirkuminen ja huuto, ja samaa tauotonta meteliä on kuulunut yli 10 vuotta tunteja päivässä. Naapurit melkein pakottavat lapsensa trampalle ja notkumaan tässä huutamassa.

  Eräs myyntialalla työskentelevä pariskunta maalitti minut, aloitti jonkinlaisen rekrytointi ja värväyskampanjan minua kohtaan yli 10 vuotta sitten.

  Monta kymmentä hyväosaista perhettä on vuorollaan tuntenut hupia siitä, että tuovat pahimmassa kirkumisiässö olevat jälkeläisensä niin lähelle kuin voivat laumana, alussa kadulla parin metrin päässä kodistani huudettiin laumana tunteja päivässä. Nämä perheet tuntevat yhteisöllisyyttä koska mikäpä yhdistää paremmin kuin yhteinen vihollinen, saavat energiaa ja taliudelkista hyötyä.

  Vuorollaan kymmenillä ihmisillä on ollut pakkomielle tuoda jölkeläusensö niin lähelle kuin voivat ja käskeä, että uokona saa kirkua ja huutaa.

  Omat lapseni ovat myös väsyneet, koska häirintä oli sitä että aikuiset käynnistivät moottorilaitteita kun yritimme ulkoilla. Sisälle kuuluu joka päivä karjunista, paukuttelua tai kirkumista ja jokainen perhe joka muuttaa tähön alkaa vähintään säätää kovaäänisesti koko ajan pihassa nauttien ja tuntien hupia siitö että saa ääninern tunkeutua meidän alueelle.

  Tämä olisi vitsi ehkä jos näitä perheitä ei olisi valtavan paljon ja jos tämä järjestäytynyt vaino ei olisi kestänyt yli 10 vuotta.

  Lapsia ”rakastamalla” monet nostavat omaa höntäänsä, statustaan. Itse en ymmärrä, miten ennen lapset otettiin pienelle siirtolapuutarhatontille, ja siellä oli rauhallista. Aikuiset saivat olla ulkona. Lapset eivät möykänneet, ei puhettakaan pallon hakkaamisesta muiden lähellä, trampooja ei ollut. Mekuta piti muualla kuin ihmusten löhellä, mutta eihön mekuamista pidettt edes lapsuuteen kuuluvana.

  Täällä pystyy olla ulkona vain näiden omat vanhempansa, muille melu on helvettiä eikä sitä ole jos olen pois, nämä saavat rauhan mennä puistoon, muualle, olla sisällä, metsissä, liikkua kevyen liikenteen väylilä. Kum omat lapseni nauroivat joskus ulkona, kaikki aikuiset olivat ulkona. En ymmärrä, että ihmiset antavat lastensa vahingoittaa muita.

  Mielestäni olemme kiusaajakansaa, koska melu sallitaan vaikka muut kärsivät. Lapset oppivat että vahvimmat potkivat heikot.

  Nömä aikuiset ihmiset tööllä ovat sabotoineet tahallisesti lasteni elämää, oppimista, keskittymistä, laittamalla vuorollaaan laumat karjunasn, kirjumaan, möykkäämäöän,niin että kotiini on kuulunut kirkuminen, karjuminen, paukuttelu joka päivö tunteja päivässä.

  Mielestäni terve ihminen kunnioittaa muita ihmisiä eikä kiusaa tai häiriköi tahallisesti. Se että joku värvää ja rekrytoi alueen, on niin kipeöä, että ihmiset eivöt usko siihen, joten siksi joudun pelätä, mihin kaikkeen nömö kykenevät. Kukaan terve ei kiusaa omilla jälkeläisillään tahallisesti muita minkään tekosyyn varjolla.

  Täällä siis kymmenet vahingoittaneet lasteni elämää ja terveyttä. Mm rakennusmiehet (koko 10 vuoden ajan ollut rakennustyömaa jollakin alle 100 metrin päässä, alle 100 metrin on 5 aidattua aluetta korille, joista kova melu, trimmeröinti ym kova melu on ollut vuodesta 2009 ) ovat ulostaneet ja virtsanneet rajalle, nähteni, alueen nöiden ihmisten jälkeläisistä iso osa. Täällä on siis kilpailu siitä, kuka nöyryyttää ja käyttäytyy mahdollisimman loukkaavasti minua kohtaan ja tämä melukampanja on kestänyt vuodesta 2009 tai alkoi jo aiemmin.

  Näkyvästi rekrytointi silmieni edessä alkoi kun.vuonna 2009 huolissani pyysin josko voisivat kokoontua muualla kuin kotipihani rajalla kun emme edes ole rajanaapureita, kun toivat, olivat jo pari vuotta tulleet, jostain syystä muovirojujen kanssa, minun vasta istutetun raja-aidan viereen. Kun manipulaattoripredaattoriperheen nainen toi tuttavaperheensä ja näiden lapset siihen, tämä mies sai tietenkin olla rauhassa kun oma perhe ei käyttänyt omaa tonttiaan tai sen lähialuetta metsää.

  Tämmöisellä tekosyyllä minua on yli 10 vuotta vainottu. Tämän pyyntöni takia nämä alkoivat uhrikseni, ja väittivät nut minun määräävän ja nämä jälkeläisensä, taaperot, pyörittivät peukaloitaan, kuin mitään ei voisi tehdä jos ei meidän tontin rajalla ja tiellä saa karjua, ja tämä alue lähti kiusantekoon. Tähän laitettiin joukkuepeli, laskettiin alamäkeen mopoilla, laudoilla, samalla kirkuen, parin minuutin välein, joku näin…

  Nyt tähön on parin vuiden sisäön tullut uusia ja sama pakkomielle laittaa kaikki melu niin lähelle kuin voi ja siinö missö itsellä meni lasten ollesssa pieniä kaikki aika pöydön alusten,siivoamiseen, puistossa ja kerhossa käyntiin ja mies pienten lasten isien tapaan teki pitkää päivää, tässä on lähes aina ulkoilua eli möykettä.

  Toisen saappaissa jos ei ole ollut ei pysty kuvitella mitä on kirkumisen, karjumisen, huudon äänet sisälle. Ihmiset joilla on työtä, terveyttä, lapset, koti, verkostoja, ovat pyrkineet nauttien sadismistaan tuhoamaan lasteni elämän yli 10 vuotta, vakuutusihmisiä, myyjiä, insinöörejä, it -ala, lto…

  Ja aloittanut perhe nauttii joka solullaan tuskin malttamatta poistua, ohjaten alussa hommia, nyttemmin heidän aivan alussa rekrytoimansa lienevät ne ketkä värväävät uusia ja mustamaalaavat

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mobbing

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Harassment
  https://www.gardenlaw.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=2877&start=45#p41973

  https://www.mumsnet.com/Talk/_chat/968546-Neighbour-complaining-about-my-children-39-s-noise-playing-in?pg=9&order=

  https://www.google.com/amp/s/www.urbandictionary.com/define.php%3fterm=flying%2bmonkey&amp=true

  0
  like
  1
  love
  1
  haha
  2
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1745

  Lisan
  Keskustelija

  Parasta
  Työssäni hoitajana aistin hyvin henkiset ongelmat. Ne suorastaan vyöryvät ylitseni, eikä sitä tarvitse ajatella. Opettelen kokoamaan ja hyödyntämään tätä taitoa työssäni. Joskus saattaa olla hämmentävää kun kysyn asioita hyvin suoraan, mutta usein se auttaa vastapuolta ajatuksissaan eteenpäin. Olen tosin vasta opettelemassa tämän taidon hallintaa.
  Usein luen myös ihmisen mahdollisia sairauksia päästä varpaaseen, jos ne näkyvät ulospäin. Osa haluaa asioitaan piilotella, toiset närkästyvät kun otan puheeksi.
  Olen tehnyt hoitajan työtä täydellä sydämellä ja nautin kohtaamisista todella.

  Vaikeaa
  Oma jaksaminen on koetuksella. Aina ei voi levätä. Tarvitsen usein enemmän vapaita rasituksesta toipumiseen kun on mahdollista. Kärsin uupumuksesta, joka aiheuttaa monen päivän migreenin jos en pääse lomalle ajoissa. Huomaan migreenin pahentuneen meluisassa ympäristössä.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.