Oletko kova murehtimaan?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Oletko kova murehtimaan?

Tämä aihe sisältää 7 vastausta, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Mallu65 1 viikko, 6 päivää sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #298

  HE-toimitus
  Ylläpitäjä

  Huolestutko helposti tai jäätkö murehtimaan asioita pitkään? Millaiset asiat ja tavat saavat sinut rauhoittumaan, lopettamaan stressaamisen?

  Jaa tähän kokemuksesi aiheesta ja vinkkisi, miten suhtautua asioiden vatvomiseen. Kommenttisi on kullanarvoinen, sillä jokainen meistä tarvitsee välillä tsemppaavia sanoja <3

  Lue myös:

  Vinkki vatvojalle: Tee murheesta ystävä

 • #301

  Tilta
  Keskustelija

  Olen työstänyt tätä asioiden vatvomista ja tulevaisuuden ’pelkoa’ viimeisen vuoden ajan. Menneisyys painaa, ja jos niitä asioita miettii, alkaa tulevaisuuskin tuntua pelottavalta. Oli alettava elää tätä hetkeä eli ei ’mut ku’ tai ’sit ku’ vaan ’nyt ku’ 😀 Haaveita ei saa unohtaa eli tulevaisuutta pitää voida ajatella ilman menneisyyden paineita. Mindfulness on minua auttanut ehkä kaikkein eniten tässä keskittymisessä nykyhetkeen!

 • #307

  Emmi
  Ylläpitäjä

  Tilta, tosi hienoa, että mindfulness on auttanut sinua! Teetkö harjoituksia aina, kun huomaat murehtivasi tulevaisuutta? 🙂 Samaistun ajatuksiisi, tosin siitä lähtien, kun löysin joogan, meditaation ja aihetta käsittelevän kirjallisuuden, alkoi asian työstäminen. Nykyään on jo paremmin, mutta edelleen, varsinkin väsyneenä, mietin ja murehdin. Viimeksi viikonloppuna uni ei tullut silmään, kun mieli kävi asioita läpi jo seuraavalta viikolta. Siinä vaiheessa havahduin ja kysyin itseltäni lempeästi: onko nyt ihan todella tarpeellista olla mielessään ensi viikon keskiviikossa, kun todellisuudessa on vasta lauantai.
  Tällainen lempeä ajatusketjun pysäyttäminen tuntuu toimivan myös aika hyvin.

 • #308

  Tilta
  Keskustelija

  Emmi, yritän opetella mindfulnessia niin, että teen sitä melkein missä tahansa, vähän kerrallaan:-) Kahvia laittaessa, linja-autossa… murehtiessa yritän saada ajatukset rauhtoittumaan, ja vähän tutkiskella, mistä murehtiminen sai alkunsa. Netistä löytyneillä harjoituksilla saa avun ’lähes’ kaikeen 🙂 Joulutohinoitakaan en enää hermoile, kun osaa ottaa asiat rennommin!
  Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille!

 • #374

  Hetuli82
  Keskustelija

  Olen. Pahempikin olen ollut, mutta elämän myrskyt ovat toisaalta vieneet uskon ihmisiin ja sitä kautta en osaa samalla tavalla murehtia enään asioista mistä ennen murehdin. Jos joku mua loukkaa ja sitä ei saad akäsiteltyä jostain syystä niin semmonen jää kyllä okuisesti mieleen ja murehdin asiaa aina välillä.

 • #416

  Minttu
  Keskustelija

  Olen kova murehtimaan. Murehdin omia asioitani aivan liikaa ja joskus myös toisten ihmistenkin huolet painavat mieltäni. Murehdin asioita etukäteen ja asiat jäävät usein painamaan mieltäni pitkiksikin ajoiksi. Kovasti kaipaisin vinkkejä siihen, miten turhasta murehtimisesta voisi päästä eroon tai saada sitä edes vähemmäksi.

  • #447

   Emmi
   Ylläpitäjä

   Moi Minttu,

   mäkin oon ollut tosi kova murehtimaan ja stressaamaan, lähinnä yliajattelemaan asioita. Välillä olen sitä edelleen – silloin kun elämässä on liian paljon meneillään tai olen nukkunut huonosti, näitä ajatuksia alkaa tulla pintaan. Jokaisella toimii niin eri jutut, mutta itselläni auttoi, kun lähdin tietoisesti pysäyttämään ajatuskelaa, joka tuntui aiheuttavan paljon stressiä. Aloin ajatella, että onko todella tarpeellista miettiä juuri nyt sitä, mitä ehkä saattaisi tapahtua ylihuomenna tai ensi viikolla. Aloin toisinaan myös viedä stressaavaa ajatusta loppuun saakka – mitä sitten, jos tämä pahin asia tapahtuu? Onko se todennäköistä? Jos on, niin loppuuko elämä siihen? Aloin tietyllä tapaa saada asioita oikeaan perspektiiviin. Kun nykyisin tunnen, että stressaaminen lähtee lapasesta, pysäytän itseni lempeästi juuri näillä keinoilla. Vaikka stressaavat ajatukset pysyisivät edelleen mielessä, ne eivät pääse enää niin usein niskan päälle 🙂

   • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 4 päivää sitten  Emmi.
 • #454

  Mallu65
  Keskustelija

  Hei!

  Olen ollut aina kova murehtimaan mitä milloinkin. Mietin paljon asioita ja joskus en saa unta. Minulla on elämässä tapahtunut paljon asioita ja sillä menneisyydestä on nykyisyyteenkin vaikutusta paljonkin. Lisäksi huono itsetunto, olen liian kiltti ja olen siitä joutunut kärsimään. Haluan saada muutosta, mutta aina se jää puolitiehen.
  Asiat huolettaa ja masentaa liikaa. Välillä jaksan olla tarmokas mutta vain hetken, olen kuin jojo. Siskoni kanssa samanlaisia pohtijoita.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.