Rakkauden puute

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Rakkaus Rakkauden puute

Avainsanat: 

Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #174
   Jarkko
   Keskustelija

   Minä en ole saanut kokea rakkautta elämässäni.Kyllä minulla isä ja äiti on ollut ja he
   kasvattivat minut tällaiseksi rehelliseksi ja tunnolliseksi ihmiseksi .Nyt he ovat
   edesmenneet ja minä elän yksin.Heidän suhteensa ei ollut hyvä ja olen joutunut kokemaan
   väkivaltaa jota jouduin näkemään.Silti minä rakastan heitä edelleen sydämessäni.
   Minä itse koen tällä hetkellä rakkauden ja läheisyyden puutetta.Miten löytäisin rakkautta
   elämääni ?Pelkään kohdata totuutta ja tunnen olevani epäonnistunut ihminen.

   1
   like
   3
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #189
   Maija75
   Keskustelija

   <3 Ihana Jarkko, kun uskallat sanoa näitä ääneen. Se on jo tosi paljon. Ootko koittanut koskaan meditaatiota? Mä oon kuunnellut näitä aina välillä, kun ollut huono fiilis tai ajatukset käynyt kierroksilla: https://namastesam.com/portfolio/meditaatioaanitteet-2/ Jos kuuntelis vaikka säännöllisesti? Ja tokihan voi koittaa löytää jonkun sopivan ammattilaisen, jonka kanssa pallotella asioita…

   Aika moni varmaan painiskelee isosti tai pienesti samanlaisten juttujen kanssa, mutta ei ehkä ymmärrä edes, mistä mikäkin johtuu. Toi on siis tosi iso juttu, että ymmärrät <3

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   2
   angry
  • #224
   Anna Taipale
   HE-kirjoittaja

   Niin kuulen rakkauden ja läheisyyden puutetta! Olen niitä kokenut myös elämässäni paljon. Ja todella myös hävennyt sitä, että miksi mulla ei ole ollut läheisyyttä, jota toisilla on. Aivan mielettömän ihana ja hyvä kysymys, miten rakkautta löytäisi elämäänsä. Mä oon löytänyt rakkautta itseni kanssa ja avautunut yhä suuremmin sille myös toisten kanssa niin, että aloin tehdä enemmän pieniä asioita itseni hyväksi. Sytytin kynttilät iltaisin ihan vain itseäni varten, keskityin kuulostelemaan, millaista ruokaa haluan syödä ja minkä kaiken tekeminen (tai tekemättä jättäminen) minua ravitsee. Yksi haastava juttu oli huomata, että tiedostamattani odotin myös itseni hyväksi tekemäni johtavan siihen, että saan muilta rakkautta. Mullekin on ollut tosi haastavaa irtautua lapsuuden ja nuoruuden dynamiikoista niin, etten enää odottanut rakkautta vanhemmiltani tai edes sovitusta siitä, miten he olivat (tai eivät olleet kanssani), mitä vaille jäin. Aloin todella kokea, että pystyn itse tuottamaan itselleni rakastetuksi tulemisen oloja ja tunteita. Kenestäkään riippumatta. Ja olen myös ottanut paljon ulkopuolista apua vastaan; vaikka ihminen todella on vastuussa aikuisena itsestään ja elämästään, saa toisia tarvita voimaantumisen matkallaan. Saa pyytää apua! Ja saa oppia katselemaan itseään lempeämmin ja rakastavammin. Mä uskon, että juuri se johtaa kaikkeen muuhunkin hyvään meidän elämässä. Ja hei! KUKAAN ei ole epäonnistunut siksi, että kärsii läheisyyden ja rakkauden puutteesta.

   4
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #226
   Jarkko
   Keskustelija

   Kiitos kommenteista vastaukseeni rakkauden löytämisessä ja etsimiseen.Olen ollut hieman
   masentuneen oloinen viime aikoina ja miettinyt elämää.Olen lukenut kirjoituksia mitä on
   tullut näille sivuille.Olen saanut niistä hyvää mieltä.En etsi rakkautta ensisijaisesti
   vaan kun saisi elämänsä kuntoon henkisesti niin ehkä rakkaus myös tulee siinä mukana.
   Murehtiminen on minulla ollut se päällimmäinen asia viime aikoina.Kun saisi muutaman
   asian kuntoon niin uskon parempaan huomiseen.Olen saanut kokea lähimmäisenrakkautta ja se
   on minulle ollut tärkeää.Tulee hyvä mieli ja tunne ettei ole yksin tässä maailmassa.
   Kun pystyisi rakastamaan itseänsä paremmin niin se auttaa eteenpäin myös rakkaudessa.
   Jarkko

   0
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #227
   Anna Taipale
   HE-kirjoittaja

   Voi että Jarkko, minusta tosi viisaasti kuulostelet, mitä kaikkea rakkaus on. Että et etsi sitä ensisijaisesti toisista ihmisistä vaan sen kautta, miten sitä voisit enemmän itsesi kanssa kokea. Pienin askelin? Sitä kuulostellen, mitä hyvää voisit juuri nyt itsellesi suoda sisäisin sanoin ja teoin itseäsi varten? Nämä asiat ovat mua auttaneet valtavasti. Ja sellaisen johtotähden itselleni ottaminen, että olen tosi tietoisesti valinnut, että haluan elää tämän elämän niin, että mulla on hyvä olla itseni kanssa. Palaan tähän aina takaisin. Jos kaipaat lisää aatoksia ja oivalluksia itsesi rakastamiseen, niitä löytyy mun kirjasta Sydänjuttu. Tuolta HE-puodista sitä saa tilattua.

   Halaus sinulle!

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #274
   Tuula
   Keskustelija

   Hei Jarkko, pohdiskelet tärkeää asiaa ja et ole sen kanssa yksin. Olet saanutkin hyviä vastauksia ja itsekin vastasit itsellesi, kun totesit, että ensin pitää oppia rakastamaan itseään. Se on mielestäni kaikkein tärkeintä. Sinä et ole vastuussa vanhempiesi kokemuksista eivätkä ne saa määritellä sinun onneasi. Liian usein kuvittelemme, että onni ja rakkaus tulee ulkopuolelta, toisen ihmisen taholta. Toki se on tärkeää, mutta ensin meidän tulee olla sinut itsemme kanssa, vasta sitten voimme rakentaa terveen suhteen toiseen ihmiseen. Voisin suositella sinulle luettavaksi klassista itsetuntemuksen opasta, Joseph Murphyn Alitajuntasi voima-kirjaa. Omat ajatuksemme ovat sitä salaperäistä, voimakasta ja toimivaa energiaa, jota voimme käyttää luomisen välineenä. Mihin keskityt, se lisääntyy. Mitä energiaa heijastat itsestäsi ulospäin, sitä saat itsellesi takaisin. Kannattaa siis keskittyä heijastamaan vain hyvää energiaa.
   Toinen hyvä kirja, jos haluat ymmärtää, mitä romanttisessa rakastumisessa tapahtuu, on Francesco Alberonin Rakastuminen.
   Olet jo matkalla, kun pohdit tällaisia asioita ja uskallat sanoa ne ulos. Lähetän Sinulle Iloa ja Valoa, Voimaa ja Innostusta. Ja muista, nämä matkat yleensä kestävät läpi koko elämän, joten ole pitkäjänteinen-:).

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #304
   Jarkko
   Keskustelija

   Kiitos teille palautteesta kirjoituksiin rakkauden puutteesta ja sen löytämisestä.
   Yritän jatkaa elämääni eteenpäin ja uskon saavani rakkautta lisää.Kun vain saisi
   muut asiat kuntoon niin ettei tarvitsisi murehtia koko ajan.Voin sanoa saaneni viime
   aikoina vähän lisää uskoa parempaan. Hyvää joulua teille ja kiitos rohkaisevista
   sanoista. Terveisin. Jarkko

   2
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #396
   kakatsu74
   Keskustelija

   Minulla oli kerran elämässäni aika, kun koin pystyväni ottaa rakkautta vastaan, koin olevani rakastettava. Silti elämääni tuli hyvin voimakkaaasti ihminen joka laiminlöi ja pahoinpiteli minua, erityisesti henkisesti , myös fyysisesti. Halusin uskoa, toivoa rakkautta, halusin antaa ja rakastaa. Silti sain itse niin kovin vähän. Se katkeroitti ja murskasi sydämessäni paljon. Mun on ollut vaikea käsitellä sitä mitä tapahtui. Olin niin nälkäinen että janosin rakkautta ja halusin uskoa ja toivoa, vaikka en mitään saanut. Mun oli myös vaikea luottaa kun luottamukseni romutettiin. Nyt olen erossa siitä ihmisestä, mutta sisimpäni on yhä rikki. Mietin miksi minulle tapahtui näin, kenen vika se oli, miksi elämä ei anna mulle hyvyyttään. Olisin halunnut olla onnellinen, saada rakkautta kerrankin, kasvaa siinä. Mutta en saanut sitä siunausta. Se tuntuu katkeralta. Tuntuu että menetin jotain mitä en enää saa korjatuksi. Menetin uskon ja toivon ja luottamuksen rakkauteen. Onko muilla millaisia kokemuksia särkymisestä ja siitä toipumisesta?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #413
   maailmankaikkeus
   Keskustelija

   Miten jaksaisinkin uskoa ja pitää toivoa yllä, että löytäisin rakkauden äärelle..
   Mitenkähän oikein sinne löydetään..
   Nyt 56-vuotiaana alan jo olla arkakin, nuorempana sitä uskalsi yrittää ja uskoi, sitten suuret pettymykset ja pelottavat kokemukset ja elämän vaateet veivät rakkauteen uskomisen aikalailla tyystin nolliin.
   Mutta vielä on jossain minussa tiedonjyvänen siitä, että kaikki on sittenkin, ehkpä, vielä mahdollista , niin kauan kun on elämä mitä elää, on varmasti tarkoitettu, että on myös mahdollisuudet rakkauden kokemiseen ja sen antamiseen myös olemassa…olisikohan se niin..

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1199
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Paha juttu,jos rakkautta ei ole elämässä. Olen itsekin elänyt sellaisen vaiheen,jolloin se oli hukassa tai ainakin luulin niin mielessäni. :))

   0
   like
   0
   love
   1
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.