Tunnelukot

Tämä aihe sisältää 7 vastausta, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Maitsu 1 viikko, 2 päivää sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #504

  unniikkiN
  Keskustelija

  Olen eronnut joitain kuukausia sitten. Käsitellyt paljon asioita ja elellyt yksinäni ilman mitään yhdenillan suhteita ihan omasta tahdosta…vissiin nuoruudesta viisastuneena 😀 Ne vaan ei enää sovi mulle.

  Nyt joitain viikkoja eräs mies on saanut sukkani pyörimään jaloissa ja kun kuuli, että olen sinkku niin aika rohkeasti muuttanut käyttäytmistä minua kohtaan.

  Luin tunnelukko kirjasta tuossa aiemmin, että kannattaa olla tarkkana jos joku ihminen aiheuttaa isoja ihastumisen/seksuaalisen vetämisen puoleensa, koska tunnelukot on vaan voinut aktivoitua ja ongelmia tiedossa.

  Nyt haluaisin olla kaukaa viisas ja olla astumatta helppoihin ansoihin.

  Tietääkö tai muistaako joku, että vetääkö puoleensa samaa tunnelukkoa vai miten se menee? Esim mulla on tunnelukkoina kaltoin kohtelu, riipuvuus, hylkääminen, tunnevaje..

  Tunnen aika hemmetin kovaa seksuaalista vetovoimaa häntä kohtaan..tämä on mulle ihan tyypillistä (joskin harvinaista nykyään) ja ei ole päästänyt elämässä minua kyllä kovin helpolla. Jotenkin tuntuu, että järki ei taas pääse väliin. Onhan tämä mies toki muutenkin komea, hauska jne.

  • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten  unniikkiN.
  • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten  unniikkiN.
  • Tätä aihetta muokkasi 3 viikkoa, 4 päivää sitten  unniikkiN.
 • #523

  Emmi
  Ylläpitäjä

  Hei, kiitos kun jaoit ajatuksiasi <3 Tunnelukkoja olen itsekin käsitellyt ja olen ymmärtänyt, että usein vastakkaiset lukot voivat vetää toisiaan puoleensa. Voisiko siis olla niin, että tosi intensiiviset tunteet ja kiireen tuntu olisivat merkki siitä? Kun taas rauhallisuus toisen suhteen voisi olla hyvä merkki, kun tutustumisella ei ole kiirettä? Näin ei varmasti yksiselitteisesti ole, mutta tärkeintä taitaa olla, kun itse pohtii ja tiedostaa, että tässä saattaisi olla vanha ansa edessä 🙂

 • #525

  Tilta
  Keskustelija

  ”…vanha ansa edessä” 🙂 Emmi puki sanoiksi omat ajatukseni! Itselläni erosta on pian 4 vuotta ja ihan omasta kokemuksesta, useampi 10 vuotta 😉 ’viisastuneena’ olen pohtinut, missä on elämässä mennyt tunnelukkojen ohjaamana. Yksinoleminen oli ollut elämässäni pahinta, mitä tiesin. Nyt kun tunnelukot ja niiden haitat on tiedossa, en edes kaipaa ketään liian lähelle itseäni. Solmut ja lukot kannattaa käydä läpi ja tutkiskella, mitä kannattaa tehdä toisin kuin aikaisemmissa suhteissa ja ennen kuin alkaa rakentaa syvempää suhdetta toiseen 🙂

 • #526

  unniikkiN
  Keskustelija

  Kiitos vastauksistanne 🙂

  Juupa juu hitsi millasta vuoristorataa on menty. Tässä ”suhteessa” ei ole tuttua mikään. Pitsi, että tässä ihmisessä on sama määrä raajoja, silmiä jne kuin niillä joiden kanssa olen ollut aikaisemmin.

  Oli tässä eräs pvä ihan fiilareissa..lähes kirkkoa varaamassa. Sitten tunti kaks siitä koko fiilis pois. Ihan hirveesti alkoi pelottamaan ja jännittämään. Haluaisin edetä rauhallisemmin..toinen käy päälle kuin katujyrä. Toki itsekkin olisi pitänyt olla vähemmän innokkaampi. Mua pelottaa, että jos sanonkin hänelle, että en haluakaan olla se kostaa mulle. En tiedä miksi tämmönen olo.

  Tuntuu kuin olisin ihan sekaisin. Nyt enempi jännittynyt ja pelokas kuin ihastunut.

  Ymmärrän, että toinen ”kärsii” tästä mun päättämättömyydestäni ja sekavuus tilasta.

  Eilen puskin menemään liikaa ja se ei helpottanut tilannetta millään tasolla.
  Voi elämä, kun jotenkin tästä vielä selviäisi ehjin nahoin.

  Edellisessä parisuhteessa puskin ja roikuin vuosia ja sairastuin krooniseen väsymykseen ja sun muuhun..nyt olen ollut parempi, mutta kauaa en voi tätä jatkaa tai olen taas kohta puhki.

 • #545

  versova.sielu
  Keskustelija

  Vertaistukitsempit täältä! Oli jännä lukea sun aloitusta, kun niin moni juttu oli ihan kuin omasta kynästä.

  Itse erosin vasta muutama viikko sitten, lueskelen nyt ahkerasti Tunne Lukkosi -kirjaa (kyllä, mulla on noita tismalleen samoja lukkoja voimakkaimpina) ja on juurikin sellanen olo, että en hyppää kyllä yhtään mihinkään kevyeeseen säätöön nyt – tai myöhemminkään. Tarviin selvästi omaa aikaa tutkiskella käytöstäni, minkä koen olleen edellisessä suhteessa hyvin läheisriippuvaista.

  Opin tuossa suhteessa paljon, muunmuassa oman itseni puolella pysymistä ja ilmaisemaan rohkeasti mitä minä haluan ja mikä tuntuu minulle oikealta. Sulle ei taida tuntua loppujen lopuksi oikealta syöksyä tuohon suhteeseen niin vauhdilla, kuin hän haluaisi. Voisit ottaa asian puheeksi, kertoa rehellisesti tunteistasi. Että olet mahdollisesti kiinnostunut, mutta omassa tahdissasi. Siinä on se riski, että hän ei sitä ymmärrä ja menetät hänet, mutta: itse en haluaisikaan suhdetta ihmisen kanssa, joka vaatisi minua joustamaan ymmärtämättä ja hyväksymättä syitäni ja halujani toimia hänen odotustensa vastaisesti.

  Ei oo helppoja ihmissuhteet… Voimia sulle!

  PS. Tuli mieleen lisätä, että mulla kanssa nuo lukot aiheuttaa hätäisyyttä ja nopeaa hullaantumista. Edellisen kerran sinkkuillessa sinkoilin päättömästi vaikka missä ja kenen kanssa, jotta vaan tuntisin itseni arvostetuksi. Niin, eihän se ihan niin toimi.. 🙂 Tällä hetkellä saan itseni jatkuvasti kiinni ajatuksista tyyliin joko ”mitä jos palaiskin yhteen” tai ”minkähänlaisia miehiä Tinderissä nykyään on”. Läheisriippuvuus minussa on kauhuissaan, kun olen yksin ja on varma, että tarvitsen miehen – äkkiä! Viime viikonloppuna sain kaupungilla sellaisen riippuvuuskohtauksen, että olin tosi lähellä mennä eksän oven taakse itkemään. Siksikin, että on niin ikävä sitä tuttua syliä. Mä sitten aina rauhallisesti selitän sille osalle itsessäni, että ei ole mitään hätää. Jos todella haluan palata yhteen, voin ihan rauhassa ottaa asian puheeksi joskus. Ei ole mitään syytä rynnätä sinne keskiyöllä paniikissa. Eikä myöskään ole tarpeellista etsiä uutta syliä siksi, että hellä kosketus ja kauniit sanat on mulle bensaa (tunnelukkojen) liekkeihin. Mä pysyn kyllä hengissä ja jopa onnellisena hetken ilmankin, JA noita ihania asioita on mahdollista saada osakseen myös ei-romanttisissa ihmissuhteissa.

  • tätä vastausta muokkasi 1 viikko, 5 päivää sitten  versova.sielu.
 • #549

  unniikkiN
  Keskustelija

  Kiitos V.S vastauksestasi.

  Sanoin aika alku metreillä, että vauhtia on liikaa, mutta hän oli sitä mieltä, että ollaan jo, niin vanhoja, että teinileikit ei sovi hänelle.
  Päätin, että ei ole mieltä aloittaa yhtään mitään, koska nyt jos hän koki minun pelon ja epävarmuuden vain asioiden monimutkaistamisena, niin tuskinpa jatkossa ymmärtää senkään vertaa. Kun heräsin siitä ruususen unesta, niin oli ihan selvää, että hommasta ei tule yhtän mitään. Että voi ihminen mennä sekaisin 😀 Vaikka tietää, niin ekään ei auta..
  Luojan kiitos, että herääminen oli näin nopeaa.

  Läheisyys, hellät sanat ja rakastelu asia on pinnalla koko ajan. Vaikka kuinka olis tuplannu ja triplannu rakkauden itseensä, niin välillä vaan se sylin ja läheisyyden kaipuu on todella voimakasta.

  Mulla aikaisemmessa elämässä on ollut toooodella vaikea erota ja pysyä erossa. Kaksi kertaa olen exän ovella ollut raapimassa..no toisella kerralla luin jotain parisuhde opasta ja sain sellaisen ahaa elämyksen, että kärsin siitä neljä vuotta. Soitin exälle heti, kun vaan mieleen juolahti miten kaipaan sitä suunnattomasti. En edes paria hengitystä voinut vetää väliin. Tuskin se olis mitään auttanut vaikka olis viikon hengitellyt. Nyt onneksi tämä ongelma on ohi. Päätin, että nyt vedetään päätyyn asti. En voi aina laittaa ukkoa pihalle, kun oma pää meinaa räjähtää siitä, että mitään aikuisten asiaa ei saada puhuttua, koska hän ei halua. Toki jonkun kerran tullu mieleen eron jälkeen onko tää nyt viisasta, mutta päätynyt siihen tulokseen, että ihan oikea ratkaisu.

  Itellä on kyllä vielä paljon työstettävää. En osaa vieläkään oikein yhdistellä mikä vaikuttaa mihinkäkin, mutta sen huomasin tässä, että vedän puoleeni puhelinkopin kokosia miehiä jotka on mukavia, niin kauan kun olen samaa mieltä. Sitten homma käy kyllä tosi vaikeaksi eikä nää miehet edes ymmärrä mitä koitan sanoa. Esim he eivät ymmärrä, kun sanoo suomeksi että en halua seksiä, kuin parisuhteessa ja kotvasen aikaa seurustelleena. Ei, tää on ihan hirveen vaikee ymmärtää.

  Mulla on kans aikaisemmin ollut taipumusta sekoilla ympäriinsä ja hommata kaiken maailman virityksiä. Nyt ole pysynyt pois kapakoista (ei ole kyllä ollu vaikeeta 😀 ), käynyt lähinnä naistenpiirissä ja muussa itseä kehittävässä toiminnassa ja aijon tätä toteuttaa myös jatkossa.

  Ihanaa ja karseeta, että muilla samoja ongelmia <3

 • #550

  versova.sielu
  Keskustelija

  Hei, ihan mahtavaa, että olit kärryillä noin nopeasti ja teit itsellesi oikean ratkaisun! Lainatakseni erästä viisasta naista: Tulet putoamaan samaan kuoppaan vielä monta kertaa. Tärkeintä on, että opit nousemaan aina vaan nopeammin ylös sieltä. 🙂

  Noiden asioiden kaipuuseen samaistun kovasti. Se on kuitenkin luonnollinen taipumus ihmisessä. Me kaikki halutaan koskettaa, tulla kosketetuiksi, tuntea itsemme rakastetuiksi ja rakastaa toista ihmistä. Mä koitan niinä hetkinä hyväksyä sen kaipuun tunteen itsessäni ja rauhoitella riippuvuuden ääntä, ettei sen kaipuun pohjalta tarvitse tehdä mitään harkitsematonta, joka ei kuitenkaan täyttäisi sitä todellista rakkauden kaipuuta, vaikka täyttäisikin hetkellisen kosketuksen kaipuun.

  Mä pelkään sitä, että ainakaan tästä valtiosta ei löydy miestä, joka olis kartalla omista tunteista ja lukoista, ilmaisisi tunteita avoimesti, pystyisi ja haluaisi puhua asioista, sekä haluaisi kehittää itseään henkisesti. Viimeisimmässä suhteessa luulin löytäneeni tällaisen yksilön, mutta kuitenkin hän paljastui hieman sulkeutuneeksi ja oli pahimmillaan täysin tunnelukkojensa vietävissä – eikä pitänyt tilannetta niin pahana, että tekisi kunnolla mitään asialle. Mulle hänen käytöksensä kävi lopulta liian raskaaksi kestää, enkä haluaisi päätyä samaan tilanteeseen seuraavan kanssa.

  Peukku naistenpiireille! Mä oon kanssa heittäytynyt mieluummin siihen hommaan ja täyttänyt kalenteria kaikella muulla voimaannuttavalla ja inspiroivalla. Kun mä ensin löydän itseni, on sopivan miehenkin helpompi löytää mut. 🙂

 • #552

  Maitsu
  Keskustelija

  Intohimosta ja hätäilystä voi kuitenkin oppia ja avata omia tunnelukkojaan. Itse olin samanlaisessa tilanteessa pari vuotta sitten. Ajauduin nopeasti tutuille poluille hylkäämisen pelon kanssa, mutta puoliso suhtautui siihen aivan toisella tavalla kuin aiemmat kumppanit (hänkin kovasti on omia lukkojaan tutkinut). Mieheni seisoi rinnallani, eikä antanut minun paeta. Ei hylännyt vaan kohdattiin asiat yhdessä. Opetellaan näitä asioita joka päivä, mutta itse huomaan avanneeni minua rajoittavia lukkoja kaikkien surkeiden sattumusten jälkeen ja ollaan paljon vahvempia. Muutimme hätäisesti yhteen ja jätin asioita taakseni ym. tyypillistä mutta toisaalta tämä on ollut todella hyvä matka nykyiseen minääni. Joskus se polku ei vie eteenpäin vaan putoaa siihen tuttuun kuoppaan, mutta onneksi sieltä pääsee aina ylös ja joskus sieltä lähdetään jatkamaan yhdessä.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.