Tunteiden katoamine kokonaan hetkeksi

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Henkisyys Tunteiden katoamine kokonaan hetkeksi

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #232
   Angel devil inside me
   Keskustelija

   Onko tunteiden katoaminen kokonaan hetkeksi aikaa masennuksen yksi oire?? Kun tänä vuonna 3x kadonnu kaikki tunteet kokonaan. Se on mulle pahin oire ollu masennuksessa koska kun katosi tunteet en tuntenu nälkää, väsymystä tai yhtään mitään.. Jouduin todella huonoon kuntoon kun en syöny 16päivään yhtään mitään tai nukkunu oikein yhtään istuin vaan päivät/yöt tuijottamassa ikkunasta ulos näkemättä mitään. Mitään niin suurta ei tapahtunut elämässä joka reaktion olis voinut aiheuttaa. Onneksi heräsin vihdoin taas siitä oman kissani avulla joka on äidin luona. Mikä sen aiheutti helmi, touko, lokakuussa kun muuten olen yli tunteellinen? Viime vuonna 1x tapahtui.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #237
   Emmi
   Ylläpitäjä

   Hei <3 Ihan ensimmäiseksi lähetän Sinulle halauksia, olet rohkea ja vahva, kun kirjoitat.
   Voisiko tästä artikkelista löytyä apua: Kiellätkö sinäkin tunteitasi? ?

   Muista, ettet ole yksin <3

   0
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #262
   Tilta
   Keskustelija

   Emmi, hyvän linkin laitoit! Tunteet on hyvä opetella tunnistamaan! Itseäni on auttanut, kun on opetellut tunnistamaan mistä mikäkin olotila johtuu. Lapsena opin, että tunteiden näyttäinen ei ole sallittua. Isäni ei tykännyt, kun naurettiin eikä myöskään saanut olla vihainen, (sekä varmaan kaikkea siltä väliltäkin). Olen elänyt pahankin masennuksen ajan, silloin ei mikään tuntunut tosiaan miltään. Syksy on ollut itselleni aina kaikkein vaikein vuodenaika. Tänä vuonna, kun olen tutustunut tunteisiin, on ollut paljon helpompaa. En enää sure, että taas pimeys on alkanut, ajatukset ennemminkin vaihtuneet, että pian on taas valoisaa!

   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #294
   Emmi
   Ylläpitäjä

   Tilta, samaistun siihen, mitä kirjoitat syksystä. Itselle se on myös aina haastava vuodenaika, etenkin ihan loppusyksy. Tunteiden tunnistaminen ja kohtaaminen on ollut minullekin avain siihen, ettei tämä aika tunnu enää niin vaikealta kuin joitakin vuosia sitten 🙂

   0
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #319
   eve enkeli
   Keskustelija

   Hei söitkö masennus lääkkeitä kun tunteesi hävisi?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #534
   Riina
   Keskustelija

   Kiitos Emmille artikkelista ja tästä palstasta ja voimia kaikille kohti kevään säteitä ! <3
   Talvi on ollut pitkä ja itselleni rankka, väsymys tulvii päälle päivittäin. Oman väsymyksen salliminen tuntuu vain niin kielletyltä, kun lähimmäiset tarvitsevat huolta, hoivaa ja läsnäoloa. Työni geriatrisella puolella myös vaativaa. Totuuden nimessä sieluni kaipaa kovasti saada luoda jotain minulle ominaisempaa. Yhä useammin on alkanut tulla tunne, että voimat ovat loppu ja kamelin selkä katkeamassa. Itselleni tämä on uutta näin 50v lähestyessäni, lääkärin käyntejä ei ole juurikaan takana ja tähän saakka olen selvinnyt. Jännityksellä oikeastaan odotan, mitä kevät tuo tullessaan.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.