Turvattomuuden tunne

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Turvattomuuden tunne

Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1322
   Annika5858
   Keskustelija

   Hei, olen nelikymppinen nainen ja koen lapsuudesta johtuvaa turvattomuuden tunnetta. Olen seurustellut todella nuoresta saakka ja kaikki suhteeni ovat päättyneet eroon syystä tai toisesta. Vasta nyt olen pysähtynyt miettimään mistä tämä johtuu, etteivät suhteeni onnistu. Minua kiinnostavat miehet, joilla on äärimmäisen hyvä itsetunto ja narsistisia piirteitä. Täysin vastakohtia itselleni. Minulla on ollut myös muutamia suhteita kilttien, turvallisten miesten kanssa, mutta mielenkiintoni on lopahtanut. Pelkään yksinoloa ja tuntuu, kuin koko tähänastinen elämä olisi mennyt sen oikean etsimiseen. Olen todella helposti syyllistyvä ja koen taas, että pieleen mennyt suhde johtui minusta. Nyt niinkuin monta kertaa aiemminkin päätin, että nyt olen oikeesti yksin ja yritän nauttia siitä. Silti pelottaa, että kohta taas löydän itseni jonkun kainalosta. Häpeän itseäni ja omaa käytöstäni. Haluaisin löytää onnen itsestäni. Onko kellään muulla samankaltaisia kokemuksia?

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   2
   sad
   0
   angry
  • #1374
   unniikkiN
   Keskustelija

   On paljon samankaltaisuutta. Elämäni helpottui ihan älyttömästi, kun törmäsin Eevi Minkkisen podcasteihin ja kirjoituksiin läheisriippuvuudesta.

   Olin pitänyt itseäni ihan täytenä idiottina, että annan kohdella itseäni, niin huonosti enkä lähde suhteesta. Nuo Eevin jutut auttoivat näkemään asiat semmosessa valossa, että lamppu syttyi ”yläkertaan” kerta heitolla.

   Nuila miehillä ei takulla ole hyvä itsetunto, mutta sitä peitellään erinäisin keinoin.

   • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 2 kuukautta sitten unniikkiN.
   2
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1384
   Tilta
   Keskustelija

   Todella tuttua mulle! Koko elämäni ajan olen ihmetellyt, miksi tuntuu siltä, miltä tuntuu. Miksi parisuhteeni ovat olleet lähes samoin kuin Annika5858 kirjoitti edellä. Olen jo pian 60v, erosin yli 4 vuotta sitten ja takana on yli 20v kestänyt avioliitto, jonka jälkeen opettelin tuntemaan itseäni ja sieltähän se löytyi lapsuudesta, nämä tunteiden synnyt. Nyt kun tunnen itseäni paremmin, olen päättänyt olla itsevarmempi (vaikeaa!) ja tehdä, kuten itse haluan enkä yritä olla kuten toiset haluavat minun olevan! Pitääpä tutustua Eevi Minkkisen tuotantoon!

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 2 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.