Vaikuttaako luonnossa oleskelu sinun mielialaasi?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Hyvinvointi Vaikuttaako luonnossa oleskelu sinun mielialaasi?

Avainsanat: ,

Tämä aihe sisältää 4 vastausta, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Samavain 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #1492

  HE-toimitus
  Ylläpitäjä

  Millainen merkitys luonnolla on sinun elämässäsi? Vaikuttaako luonnossa tai metsässä kävely ja oleskelu myös mielialaasi ja miten?

  Jaa luontokokemuksesi täällä ja keskustele aiheesta muiden kanssa <3

  0
  like
  5
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1499

  Samavain
  Keskustelija

  Valitettavan harvoin ehdin ihan oikeasti luonnon keskelle. Luonnosta saatava hyväolo on kuitenkin niin hyvästä, että olisi varsinkin minulle (todelliselle stressaajalle) tärkeää päästä sinne usein.

  Kaupungissa valitettavasti varsinkin talvella on haastavaa päästä paikkaan, jossa ei ole esimerkiksi liikenteen melua, tietysti nyt kesän alkaessa on helpompi lähteä pyörällä metsään tai meren äärelle.

  Aikoinaan meren äärellä asuessani kävin välillä kävelyllä rannassa sellaisellakin ilmalla ettei siellä muita ihmisiä näkynyt. Meren pauhatessa tunsin helpotusta, sillä ympärilläni on paljon suurempia voimia kun mihin itse voi vaikuttaa ja niiden voimien tunteminen omassa kehossa auttaa pysymään maanpinnalla

  0
  like
  4
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1502

  Anneli
  Keskustelija

  Hei näin herkkänä ihmisenä voin kertoa, että luonto on minulle tosi tärkeä. Jos vastaan tulee vastoinkäymisiä niin lähtemällä luontoon mieli rauhoittuu kummasti. Luonnon kauneus varsinkin näin keväällä tuo suurta iloa ja hyvää mieltä. Ihminen tarvitsee luontoa ympärilleen ja sitäpaitsi emme tulisi toimeen ilman sitä. Olen jo lapsesta asti nauttinut luonnosta, silloin sitä ei vaan osannut ajatella samalla tavalla kuin nyt aikuisena. Johan luonnon terveysvaikutuksetkin on todettu asiantuntijoiden kertomana.

  0
  like
  4
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1595

  Pälvi
  Keskustelija

  Luonnossa olo pysäyttää kaiken. Tuntuu kuin saisi uuden puhtaan pöydän jolta taas lähteä.

  0
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
 • #1681

  Samavain
  Keskustelija

  Kaipaan hirveästi luontoon kokoajan. Olen nyt pitkällä sairauslomalla ja liikkuminen ei onnistu, lisäksi energiat ovat niin vähissä että olen kokoajan ihan jäässä. Odotan todella että olen parantunut ja pääsisin ulkoilemaan.

  Olemme suunnitelleet miehen kanssa kodin ostoa ja alkaa olla aika selvää että kodin pitää olla luontoa lähellä tai sitten hankitaan mökki, jossa voisi viettää paljon aikaa luonnon keskellä.

  0
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.