Valintana yksinpärjääminen

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Valintana yksinpärjääminen

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1743
   Askartelija
   Keskustelija

   Artikkelista yksinpärjäämisestä nousi mieleen minua viimeaikoina paljon mietityttänyt asia. Olen todella paljon kotona ihan yksin ja tunnen,että en tarvitse sosiaalisia kontakteja. Aika kuluu hyvin ja luovuus on viimeaikoina ollut huipussaan ja minulla on kokoajan mielekästä tekemistä. Minulla on ystäviä,joita voin halutessani tavata,mutta vietän suurimman osan ajastani yksin.
   Lopetin vasta sopuisissa merkeissä parin vuoden seurustelun,koska en nähnyt suhteellamme yhteistä tulevaisuutta ,vaikka parisuhteessa sinänsä ei ollut mitään suuria ongelmia.
   Olen kohta viisikymppinen, yhden nyt jo aikuisen lapsen äiti ja tunnen olevani täysin tyytyväinen yksinolemiseen ja yksinpärjäämiseen. Silti tunnen jollakin omituisella tavalla olevani epänormaali,koska haluan olla yksin. Ihminen on laumaeläin…joo-o ,mutta jos en viihdy laumassa niin olenko epänormaali ihminen?
   Pärjään kotiasioissa tosi pitkälle ihan omin voimin,mutta osaan ja pystyn kyllä pyytämään tarvittaessa apua.
   Olen tällä hetkellä työtön ja mietin kouluttautumista ihan uuteen ammattiin,koska aikaisemmissa ammateissani on väistämättä myös asiakaspalvelua,josta en pidä lainkaan. Olen kyllä saamani palautteen mukaan todella hyvä asiakaspalvelija,mutta haluaisin työn,jossa saan olla ilman jatkuvaa kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa.
   Introverttihän minä ihan ilmiselvästi olen,se on selvää. Olisi mielenkiintoista lukea kommentteja muilta kaltaisiltani ”erakoilta”.

   2
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1747
   Papu4410
   Keskustelija

   Kaikki kirjoittamasi vaikuttaa hyvin tavalliselta ja tutulta. Varmasti monelle.

   Yksin viihtyminen lisääntyy tutkitusti aina vain iän myötä. Puhutaan, että ikääntyessä ympyrät pienenevät. Ei niin, että ne jotenkin mystisesti pienenisivät, vaan ikääntyessä ihminen alkaa pitää raskaana ja kuluttavana ihmisten seurassa vietettyä aikaa ja hän palautuu ja nauttii yksin olosta.

   Eli luonnollista, mitä koet. Nautiskele rauhassa, täysillä😍

   3
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.