Onko sinulla yksinäinen joulu? Miten helpotat yksinäisyyden tunnetta?

Hidasta elämää -keskustelu Foorumit Ihminen Onko sinulla yksinäinen joulu? Miten helpotat yksinäisyyden tunnetta?

Avainsanat: ,

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #1344
   HE-toimitus
   Ylläpitäjä

   Vietätkö sinä joulua yksin, millaisia tunteita se herättää?
   Miten sinä helpotat tai vähennät joulunajan yksinäisyyttä?

   Moni viettää joulunsa yksinään, erilaisista syistä. Tai joskus olo on yksinäinen, vaikka olisi seurassa. Onko sinulla kokemusta tällaisesta? Jaa omat ajatuksesi aiheesta muistuttamaan siitä, että lopulta kukaan meistä ei koskaan ole ihan yksinään. <3

   HUOM, ystäviä tai keskustelukumppania etsivät: Olemme avanneet uuden Hidasta sinkkuelämää -ryhmän Facebookiin. Ryhmä ei ole tarkoitettu ainoastaan parisuhdetta etsiville vaan myös samanhenkisiä ystäviä kaipaaville.

   • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten HE-toimitus.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten HE-toimitus.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten HE-toimitus.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten HE-toimitus.
   2
   like
   0
   love
   2
   haha
   0
   wow
   1
   sad
   0
   angry
  • #1363
   SlowFlowMode
   Keskustelija

   Vietän joulun yksin. Sen sijaan, että yrittäisin jollain tapaa vähentää yksinäisyyden tunnetta, pyrin maksimoimaan sen kiitollisuuden, mitä saan kokea ollessani yksin. Yksinäisyys on meille kaikille henkilökohtainen kokemus ja usein heijastamme yksinäisyyteen omat pelkomme siitä, mitä olisi olla yksin. Kun yksinäisyys ei aiheuta pelkoa muuttuu se muuksi, kuin asiaksi mistä tulisi päästä eroon. Tuossa tilassa voimme kohdata yksinäisyyden rohkeasti ja löytää sen luomat mahdollisuudet. Ja tämä toimii vuoden kaikkina päivinä.

   4
   like
   5
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1364
   Sepukka
   Keskustelija

   Vietän ties monenettako joulua yksin. Vähäinen suku kaukana ja ja ei meillä edes kysytä, miten vietät joulun saatikka tule viettämään joulua meidän kanssamme. Toisaalta en jaksa matkustaa enää pitkiä matkoja. Hermosto on herkistynyt monessa suhteessa vuosikymmenten kipukroonikkona, joten vaikeuttaa sosiaalista kanssakäymistä. Yksinolo ei ole valinta vaan seuraus.
   Yksinäisyys on tunne, joka on ollut todella ahdistavaa varsinkin juhlapyhien aikaan. Kaikki mahdolliset konstit käytössä että jaksaa päivä kerrallaan. Parhaat keinot avantouinti ja vihermehut, no joka päivä yritän.
   En paljon kaipaa. Toiveena olisi tehdä vapaaehtoisena yksinäisten joulujuhlassa mutta ei täällä sellaisia järjestetä ja oma vointi on myös aina epävarmuustekijä. Että tällaista tänään muutoksien edessä toiveikkaana.

   1
   like
   1
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1365
   Nimetön
   Ei-aktiivinen

   Vietän joulua biologisen perheen ja muistisairaan äidin kanssa. En tunne yksinäisyyttä,vaikka sisäisesti ei kohdata ja sekä minulle on aina ollut luonnollista olla yKsin ja viihdynkin mieluummin itsekseni. Mielestäni yksinäisyyttä korostetaan liikaa nykyisin,koska se toiset viihtyy yksin ja monenlaiset asiat vaikuttavat valintoihin, mitä kukin valitsee. Yksinäisiä vanhuksia tietysti on paljon suomessa, joiden luona ei käy ketään. Sukua ei ole paljon ja asuu suhteellisen kaukana ja harvoin nähdään.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1366
   Sepukka
   Keskustelija

   Yksin olo ja yksinäisyys eivät ole sama asia. Yksinäisyyden kokeminen on sekin suhteellista. Kokijan tunne on aina kokijalle aito. Kun puhun yksinäisyydestä, tarkoitan lähinnä fyysistä yksinäisyyttä ja seurausta jostakin itsestä riippumattomasta syystä.
   Mielestäni on erittäin hyvä että siitä on alettu enemmän puhumaan, onhan se jopa terveysriski puhumattakaan vakavammista seurauksista. Yksinäisyydestä puhujaa usein syyllistetään, vähätellään jne. (Nyt en tarkoita ketään tämän ketjun kirjoittajaa!) Siitähän seuraa häpeä ja lakataan puhumasta asiasta, koetaan huonommuutta jne.
   En tuntenut aiemmin koskaan yksinäisyyttä vaikka parisuhteessa olinkin henkisesti yksin. Myöskin ystävyyssuhteissa tunsin/tunnen olevani erilainen ja outo. Tiedän mistä se johtuu ja hyväksyn jo jollain tasolla oman tunteeni. Lisäksi sairaus on tuonut pelkoa sitoutua. Siitä voisi kirjoittaa enemmänkin mutta jääköön nyt
   .
   Tunnen suurta myötätuntoa oikeasti yksinäisiä kohtaan. Olen toiminut entisessä elämässäni yksinäisten erilaisissa jutuissa mutta ei ole enää resursseja. Koska olen paljonkin kokenut ahdistavaa yksinäisyyttä ja toivottomuutta, ymmärrän yksinäiseksi tuntevia ihmisiä aika hyvin ja osaksi senvuoksi kirjoitan omista tuntemuksistani aina kun siltä tuntuu.
   Negatiiviset kommentit aiheuttavat nykyisin pahaa mieltä ja koen välillä somen huonoksi itselleni.Valitsenkin foorumeita, joissa voi olla ihan omana itsenään ja avoinkin, ihan puutteineen päivineen. ?

   3
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
  • #1367
   Pasi
   Keskustelija

   Erosin juuri ennen Joulua ihmisestä jota suuresti rakastan.
   En osaa olla yksin ja vaikka Joulun vietinkin pienessä sukulaispiirissä olen kokenut itseni hylätyksi ja yksinäiseksi. Tämä on tämä ollut ahdistavin kokemus elämässäni tähän mennessä. Kaipaan rakkauttani enkä osaa luopua hänestä. Mikään ei tunnu tuovan iloa elämään tällä hetkellä.
   Miten olen helpottanut sitä tunnetta? Ensin ajattelin kaivaa kaikki rauhoittavat lääkkeet esille, kun luin mahdollisista haittavaikutuksista päätin kuitenkin turvauta alkoholiin.. miten muuten voi vähentää sitä valtavaa ahdistusta?

   • tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten Pasi.
   0
   like
   2
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.