Yhteisöllisyys

Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Viestit
  • #223
   Koivuniemenherra
   Keskustelija

   Yhteisönvoima

   Me olemme yhteisö, halusimme tai emme. Kaikki mitä olemme, on saatu toisilta, yksin emme ole mitään. On selvää ettei kukaan pärjää yksin, joten mitä jos otettaisiin kaikki mukaan ja annettaisiin jokaiselle mahdollisuus. Uskon, että moni meistä haluaisi antaa enemmän, jotta huominen olisi parempi. Uskon että meissä kaikissa on hyvää joka etsii tietä ulos, ja haluaisin sen olevan mahdollista, helpommin. Meillä kaikilla on osaamista, jolla hyödyttää yhteisöä. Ei ole merkitystä oletko työssäkäyvä, työtön, opiskelija vai eläkeläinen, sinussa on valtavasti osaamista ja viisautta, ehkä vuosikymmenien ajalta. Mitä jos ajattelisimme, ettei yhteisö ole vahva ainoastaan yhteiskunnallisten rakenteiden takia, vaan koska me olemme yhtä ja pidämme toisistamme huolen.

   Yksilökeskeisyyden ihannointi on hämmentävää yhteiskunnassa, jossa tulokset tulevat yhteistyöstä. Tarvitsemme enemmän tiloja missä yhteistyö olisi mahdollista. Omat arvot ja näkemykset on hyvä välillä haastaa ja altistaa ne vieraille näkemyksille, sillä niin syntyvät innovaatiot. Panostaminen ihmisten konkreettisiin kohtaamisiin, on parasta mitä ihmisten hyvinvoinnin eteen voi tehdä. Mahdollisuudet ovat äärettömät.

   Jos ottaisimme kaikki mukaan ja antaisimme heidän tarjota potentiaalinsa yhteisen hyväksi, ei kenenkään tarvitsisi olla yksin. Ajattele jos ihminen, jolla on aikaa ja kykyä, voisi tarjoutua vaikka kouluun välituntivalvojaksi tai antaa tukiopetusta, vetää kerhoa ja olla turvallinen aikuinen. Eläkeläinen voi ulkoiluttaa eläkeläisryhmää ja saada samalla uusia ystäviä ja ehkäistä syrjäytymistä. Nuori voisi tarjota atk-apua, tai mitä jos korjattaisiin yhdessä se rikkoutunut aita tai leikkimökki. Ehkä kunta tukisi tällaista toimintaa tarjoamalla tilat ja tarvikkeet. Näin syntyy siteitä yhteisön sisällä ja yleinen viihtyvyys, turvallisuus ja hyvinvointi lisääntyvät. Yhteisöstä tulee elävä organismi, joka joustaa ja myötäilee ajan haasteiden mukaan, on kestävä ja itseään ravitseva. Sen sijaan, että odotamme kaiken tulevan yhteisön ulkopuolelta ostopalveluna, voisimme yhdessä kehittää naapurustoamme.

   0
   like
   0
   love
   0
   haha
   0
   wow
   0
   sad
   0
   angry
Luet parhaimillaan 0 vastausketjuja
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.