Annu

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Kysy psykologilta #964
  Annu
  Keskustelija

  Miten pääsen eroon välittömän tyydytyksen tarpeesta?
  Haluaisin vielä tämmöistäkin kysyä. Liittyy edelliseen. Minulla on ollut pitkään kova hinku löytää joku tunnetta nostattava asia, ihmissuhde. Tuo tarve tuntuu vastustamattomalta ja piinaavalta. Vaikka tiedän, ettei etsimällä löydy. Ja toiseksi, tai oikeastaan ensiksi, minulla on paljon asioita, joita haluaisin tai joista ajattelen, että täytyy tehdä, luoviakin projekteja. Mutta tuo selittämätön Tarve, joku välittömän tyydytyksen tarve ehkä, estää tarttumasta mihinkään. Haluan ja haaveilen jostain niin, etten pääse elämään ja tekemiseen kiinni.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy psykologilta #963
  Annu
  Keskustelija

  Ongelmani on, että kun ihastun johonkuhun, etenkin romanttisesti, tai sen sävyisesti, tunne-elämäni menee täysin sekaisin. Alan pelätä ja rupean herkästi ruokkimaan pelkoani joko pelkillä ajatuksillani tai sitten myös sanoilla, kysyen vastapuolelta asioita, alan tivata. Ja sitten hermostun itseeni. Elämänhallintani järkkyy. Lamaannun. Menen ihan ihme tiloihin ja ahdistun.
  Minulla on todettu epävakaa persoonallisuushäiriö, lisäksi minulla on diagnosoitu adhd ja myös asperger (itse olen sitä mieltä, että olen vain vahvasti HSP). Riippuvaista persoonallisuutta itsessäni epäilen myös vahvasti. Samoin luin tämän HE-sivuston juttuja kiintymystyypeistä ja olen varmaankin ristiriitainen kiintymystyypiltäni.
  Mutta miten eheytyä ja vahvistua? Itsenäistyä?
  Kiitos lukemisesta.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)