maijakarma

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Mikä asia tuo sinulle iloa juuri nyt? #992
  maijakarma
  Keskustelija

  Rockmusiikki, lukeminen, sateen tuoksu aamuisin, työkaverit. Syyskuulle varatun Skotlannin matkan suunnitteleminen.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten sinä suhtaudut omaan kehoosi? #930
  maijakarma
  Keskustelija

  Nuorena suhde omaan kehoon oli ongelmallinen ja pidin itseäni todella lihavana, vaikka myöhemmin olen ymmärtänyt olleeni normaalipainoinen aina 23-vuotiaaksi saakka. Sittemmin lihoin 35 kiloa osaltaan psyykelääkityksen vuoksi ja osaa tuosta painosta kannan edelleen. Vaikka olen ylipainoinen, olen nykyään todella rauhassa kehoni kanssa. Kiloista huolimatta kehoni ei ole koskaan pettänyt minua ja olen saanut elää terveenä. Viime aikoina olen kiinnostunut kasvis- ja vegaaniruoasta ja vähentänyt lihansyöntiä huomattavasti, mikä on vaikuttanut minuun positiivisesti kaikin tavoin. Liikuntaa pitäisi harrastaa paljon enemmän, se on selvää. Arkiliikunta, kävely ja luonnossa seikkaileminen ovat mieluisia juttuja ja niistä pyrin pitämään kiinni.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten päästät irti arjesta kesälomalla? #928
  maijakarma
  Keskustelija

  Yritän aina aloittaa ja päättää loman keskellä viikkoa, jos se on mahdollista. Näin molemmissa päissä on kevyemmät viikot, eikä loman jälkeinen ”maanantai-ahdistus” paisu liian suureksi. Nautin itse rutiineista todella paljon ja yritän aina lähteä lomalle samalla tavalla: poissaoloviesti vastaajaan, kiireelliset työt valmiiksi ja kiireettömät to do-listalle muistiin ja työpöytä siistiksi. Lomalla pitää olla sopivassa suhteessa suunnitelmia ja joutilasta aikaa, suorittamista ja kuormittavia ihmisiä yritän vältellä. Välillä kotikaupungista tai -maasta poistuminen tarjoaa parhaan irtioton.

  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 8 kuukautta sitten maijakarma.
  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mietteitä yksinolosta #881
  maijakarma
  Keskustelija

  Yksinolo on ihanaa, kun se on itse valittua. Varsinkin sen jälkeen, kun aloin työskennellä sosiaalialalla, yksinolosta on tullut peräti nautinnollista. Matkustan ja harrastan usein yksin, koska saan silloin ladata akkujani ja olla tekemättä kompromisseja. Saan silloin myös hiljentyä ja kuulen itseni paremmin.

  3
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Oletko kova murehtimaan? #561
  maijakarma
  Keskustelija

  Olen murehtija, sekä työssä että omassa elämässäni. Viime aikoina olen saanut paljon apua mindfulnessista. Jos esim. illalla ajatukset alkavat laukata liian lujaa, ja tietenkin kohti negatiivisia asioita, totean itselleni ”jätä siihen” ja alan ajatella jotain muuta. Vaatii opettelua ja totuttelua, mutta toimii.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Esittele itsesi – kuka sinä olet? #554
  maijakarma
  Keskustelija

  Olen 29-vuotias nainen, asun kämppiksen kanssa Helsingissä ja haikailen jatkuvasti Skotlantiin. Työskentelen sosiaalialalla ja olen viime aikoina kokenut pitkästä aikaa voimakasta työn imua, vaikka sekä töissä että henkilökohtaisessa elämässä on ollut raskasta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että olen oikealla alalla ja koen, että työlläni on merkitystä, vaikken aina pääsekään näkemään työn lopputulosta.

  Olen sairastanut psyykkisesti (välillä enemmän, välillä vähemmän) noin puolet elämästäni. Olen kokenut paljon vähättelyä sekä läheisteni että terveydenhuollon ammattilaisten taholta ja meni pitkään, että sain asianmukaista hoitoa. Lopulta pääsin Kelan kuntoutuspsykoterapiaan, joka on muuttanut elämäni täysin ja jonka kautta olen saanut itseni takaisin. Vaikka sairaus tulee aina olemaan osa minua, olen oppinut elämään sen kanssa ja toisinaan jopa kääntämään sen voitokseni. Oma kokemus psyykkisestä sairaudesta on ollut suureksi avuksi myös työssäni, sillä se on tuonut ymmärrystä ja herkkyyttä asiakkaiden kohtaamiseen.

  Minulla on rikas sosiaalinen elämä, mutta viihdyn myös hyvin yksin. Saatan tylsistyä ja kokea yksinäisyyttä seurassa, mutta yksin en koskaan. Olen terapian avulla tunnistanut, että olen erityisherkkä ja tarvitsen välillä taukoa muista ihmisistä. Rakkaita harrastuksiani ovat neulominen, kirpputorit ja keikoilla käyminen. Mikään ei tyhjennä päätäni ja täytä sydäntäni samalla tavalla kuin suosikkibändin keikalla karjuminen.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mikä on sinun voimalauseesi? #553
  maijakarma
  Keskustelija

  Teen parhaani sillä, mitä minulla on ja se riittää.

  2
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)