Maikki

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Mikä on sinun voimalauseesi? #1001
  Maikki
  Keskustelija

  Tänään sanon voumaksi itselleni ja kaikille, joille se sopii:
  Älä luovuta !

  2
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mikä asia tuo sinulle iloa juuri nyt? #1000
  Maikki
  Keskustelija

  Olen juuri nyt väsähtänyt mutta hyvin iloinen siitä, että kauan stressaamani sukujuhla oli tänään ja se meni odotettua paremmin omalta osaltani.
  Kun kelailen tässä nyt päivän tapahtumia, ihmisiä ja tilanteita, tunnen olevani kehityskelpoinen oppimaan väkipaljoudessa pärjäämistä.
  En tiedä johtuiko stressistä vai muusta mutta sain ärtsyn ihottuman viikko sitten, tänään se näkyi iholla vieläkin vaikka olen jo saanut hyvät lääkkeet siihen.
  En ole juhlaihminen ollenkaan, mutta haastoin itseni tänään.
  Siis onnistunut päivä tuo iloisen mielen juuri nyt.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten päästät irti arjesta kesälomalla? #941
  Maikki
  Keskustelija

  Ensimmäiseksi päiväksi en sovi mitään enkä aseta itselle tavoitteita, lepään ja lueskelen, koitan käydä kävelyllä.
  Sitten kun tuntuu virkeältä, haluan lähteä päiväksi jonnekin kotoa pois, vaikka piknik-kassin kanssa ent.kotipaikalle joka on kesäpaikkana monelle kävijälle.
  Poissa kaupungista, melusta ja hälystä, linnunlaulua kuunnellen ja rauhassa oleillen tai jotain puuhaillen.Siitä se arki kaikkineen haihtuu taka-alalle.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mistä tiedän mitkä ovat vahvuuksiani!? #940
  Maikki
  Keskustelija

  Koen vahvuudekseni kyvyn kohdata toinen ihminen, saan aika helposti jotain jutustelua syntymään. Kaupassa, apteekissa vuoroa odotellessa, labrassa jne.joku saattaa kysyä jotain tai minä kysyn ja siitä se lähtee.
  Verbaalisuus on myös pluspuoliani. Se täydentää puheliaisuuttani.
  Käsityötaito, neulominen ja ompelu,ovat vahvoja lajejani, vanhojen vaatteiden tuunaus, vaatekierrätys.
  Kun ajatellaan että nuorena menin kauppaopistoon ja olen räpiköinyt toimistotöissä, niin täysin väärä valinta.
  Siihen aikaan ei ollut esim.artesaanin koulutusta. Vasta myöhemmin olen tajunnut minkälainen oikeastaan olen. Käsillä tekijä ja hyvä kuuntelija, ei suinkaan konttorirotta.Ikä lähestyy 60v.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mikä on sinun voimalauseesi? #926
  Maikki
  Keskustelija

  Pohjalta on vain yksi suunta. Se on ylöspäin.

  18
  like
  3
  love
  2
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten sinä suhtaudut omaan kehoosi? #910
  Maikki
  Keskustelija

  UnniikkiN ja Lepuuttaja, tunnen joitain samoja vivahduksia paino-ongelmissa kuin teillä ja sain mieleeni lohtua kummankin kirjoituksista.
  Ei ole ensinkään yksinkertainen saati jotenkin pikkujuttu aloittaa liikunta, kun painoa on ja voimia ei. Pahinta on kuulla arvostelua ulkonäöstään. ”Oletpas sinä pulskistunut viime kerrasta” tai ” olet sitten antanut kilojen kertyä”, ovat syyllistäviä ja masentavia kommentteja.
  Oloa eivät parannat neuvot että ”nyt kuule alat lenkkeillä ja käyt vaikka vesijumpassa, se olis just sulle hyvä” tai ” ajattele mutrn paljon paremmalta näyttäisit ja jaksaisit enemmän”, niinkuin en tuskallisen hyvin tietäisi noita juttuja mutta en vaan jaksa reagoida ja aloittaa mitään.
  Olen tajunnut olevani lohtusyöjä. Kun ei ole tarpeeksi tapahtumia, kavereita, siis sellaisia aitoja henkilöitä, joiden kanssa olisi yhteisymmärrys, mitäpä muuta kuin napostelen jotain. Se voi olla ihan voileipää, jugurttia, kahvia, voileipäkeksiä ja jotain maukasta päälle..ei siis välttämättä herkuttelua mutta liikaa syömistä silti.
  En kuluta niin paljon, eikä napostelu ole diabeetikolle ollenkaan hyväksi. Ei myöskään turhautunut ja yksinäinen fiilis, johon syön => oravanpyörä, josta pitäisi taas miljoonannen kerran elämässäni päästä irti.
  Kesän helteet ei innosta minua liikkumaan, vasta loppukesän ja syksyn viileys saattaa auttaa asiaa. Sitäpaitsi on kivempi, kun saa takki tai huppari päällä kulkea, tunnen oloni kivemmaksi kun kiloja saa vähän kätkettyä.
  Heikko minäkuva omana itsenäni, en ole riittävä ellen näytä kunnossa olevalta, ellen jaksa kuin muut, kelpaan vain kun kaikki on kunnossa ja kohdallaan.
  Mieheni on aloittanut tänä keväänä kuntoilun. Hän liikkuu monipuolisesti painon noston, pitkien pyörälenkkien ym.parissa ja mittaa painoaan, iloitsee edistyksestään mutta minä lamaannun kuunnellessani.
  Pitäisi ja pitäisi minunkin aloittaa mutta..!
  Kilpailuhenkeä minulla ei ole ikinä ollut, en pysty kenenkään kanssa lähteä kilpaan tavoitteista ym. Vain oma sisäinen kipinä ja motivoituminen ovat käynnistimeni.
  UnniikkiN ja Lepuuttaja, olette varmasti paljon muuta kuin ulkomuoto. Teillä on sisäistä ymmärrystä ja varmaan montakin hyvää puolta, joita ette ehkä itse huomaakaan.
  Yritetään hallita stressiä, se on ensimmäinen asia painon hallinnassa. Stressi estää laihtumista ja kerää kiloja. Tehdään asioita, joista tulee iloiseksi ja hyvälle mielelle.
  Tsemppiä kovasti teille ja kaikille jotka ovat sitä vailla!!

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten tsemppaat itseäsi ja muita huonona päivänä? #907
  Maikki
  Keskustelija

  Huonona päivänä, kun tulee eteen jotain hyvin lyttäävää, päivän pilaavaa ja tuntuu että lamaannun, yritän kaivaa mielen pohjalta edes yhden asian, jota voisin alkaa tehdä.
  Täällä on toisilta tullutkin hyviä vinkkejä ja kävelylle meno on yksi minunkin suosikkini. Tuntuu hyvältä lähteä ulos, keskittää huomio mihin tahansa, joka vetää ajatukset itsestä pois.
  Toinen keino on alkaa tehdä jotain kotona (töissä olevilla ei tämä onnistu heti). Konkreettinen tekeminen, imurointi tms.on vastalääkettä lamaannukselle.
  Aina kaikessa minulla on päiväkirja. Olen vuosia kirjoittanut päiväkirjaa, niistä löytyy huonoja päiviä, voin lukea miten niistä pääsin yli. Joskus huomaan, että omat keinot ovat unohtuneet ja sieltä saatan löytää samantapaisen tilanteen ja ilahduttaa nähdä, että selvisin tuolloin, miksen nytkin.
  Ennemmin tai myöhemmin valoa näkyy, aika ei pysähdy huonoon tilanteeseen vaikka se siltä tuntuisi. Kannattaa tosiaan miettiä ja kirjata muistiin kaikki pienetkin asiat, mitkä ovat hyvin. Se voi olla mitä vaan, vaikka tosiaan oma sisäwc tai toimivat sähköt ☺

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miten sinä suhtaudut omaan kehoosi? #895
  Maikki
  Keskustelija

  Olen viime vuodet mennyt vuoristorataa painonhallinnan, liikunnan ja henkisen-ja fyysisen jaksamisen kanssa. Tällä hetkellä en ole tyytyväinen ulkomuotooni, pituuteen nähden kiloja on liikaa, väsyn helposti.
  Minulla on 2 diabetes ja kilpparin vajaatoiminta, molemmat väsyttää ja molempien takia pitäisi liikkua säännöllisesti ja syödä terveellisesti mutta siinä minulla on jatkuva taistelu.
  Olen ollut nuorena hoikka ja menevä, sieväksi sanottiin.
  Parisuhteen aikana on ollut työttömyysjaksoja, lapsettomuushoitojaksoja ym.jotka veivät henkistä jaksamista ja paino alkoi nousta. Kamppailin itseni kuntoon auttaakseni raskaaksi tulemista.
  Onnistuimme saamaan lapsen, joka nyt on jo aikuinen.
  Painon sahaaminen jäi kuitenkin olemaan.
  Aina kun elämässä on ollut rankkaa, olen lihonut ja vuosien myötä kilojen karistaminen on ollut vaikeampaa.
  Minulla on hoikan ihmisen ajatusmaailma, en voi hyväksyä kroppaani ylipainoisena. Peilikuva ja valokuvat varsinkin tuovat pettymyksen ja masentaa nähdä oma olemus.
  Pidän enemmän keväästä ja syksystä, raikas sää saa minut paremmin liikkeelle kuin helle.
  Olen taas pohtinut vakavasti että syksyllä viimeistään otan itseäni niskasta ja alan kuntoilla.
  En halua ikääntyä huonosti jaksavana.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mikä on Sinulle tärkeää ihmissuhteissa? #880
  Maikki
  Keskustelija

  Täällä on mielestäni hyviä ajatuksia, jotka varmaan enemmän liittyy parisuhteeseen. Omat mietteeni ovat ihan ystävyyteen liittyviä mutta taitaa olla niin, että osin samoja peruspilareita voi soveltaa olipa kyse kummasta hyvänsä.

  0
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mikä on Sinulle tärkeää ihmissuhteissa? #879
  Maikki
  Keskustelija

  Molemminpuolinen ja aktiivinen yhteydenpito sekä luotettavuus tulee ensimmäisinä mieleen.
  Itse asiassa kaikki lähtee varmaan avoimesta kiinnostuksesta ja jostain yhdistävästä asiasta. Se voi olla jotain pientä ja ihan mitä vaan, vaikka mielipide jostain tai kiinnostus johonkin samaan. Nämä ovat minulle tärkeitä esim.ystävyydessä.
  Parasta ystävyydessä olisi, että voisi molemmin puolin olla oma itsensä ja tulla hyväksytyksi plus- ja miinuspuolineen.

  0
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kerro paras nukahtamisvinkkisi #869
  Maikki
  Keskustelija

  Jos asiat meinaa jäädä pyörimään liikaa mieleen eikä saa rauhoituttua, minulla toimii aika hyvin sanaristikon täyttäminen. Tykkään sanapeleistä ja aivojumpasta. Kun keskityn ristikon sanoja rakentamaan, se auttaa irtautumaan muista ajatuksista.
  Ristikkoa jonkin aikaa, sitten siirryn lukemaan jotain oikein kiinnostavaa kirjaa. Luen niin kauan, että silmät väsyy. Sitten on aika hyvät mahdollisuudet saada unta.

  2
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mietteitä yksinolosta #865
  Maikki
  Keskustelija

  Kivalta tuntuu nähdä, että on muitakin yksinäisyydestä samaan tapaan ajattelevia.
  Oma aika ja yksin oleminen omasta halustani ovat mulle kuin henkireikä, pakko saada olla välillä ihan rauhassa omine ajatuksineen. Jos saan itseni silloin liikkeelle, käyn kävelemässä. Toisinaan olen vaan, kirjoitan päiväkirjaa, tai ompelen jotain.
  Tuunaan vaatteita kirppisostoksista.
  Jos yksin jääminen on toisen, esim.mieheni menojen takia, se ei olekaan kivaa.
  Silloin se voi ahdistaa ja masentaakin, kun joutuu olemaan yötäpäivää yksin, ehkä aikana, jolloin olisi vähiten sitä toivonut.
  Ystäviä ei kovin ole. Yksi jonka kanssa tapaan, kun se hänelle sopii ja kun hän kaipaa kuulijaa.
  Puolituttuja naapureita, pihalla voi moikata, siinä se.
  Toivoisin kovasti löytäväni kavereita, etten ihan ”mökkihöperönä” olisi☺

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Ketä sinä haluaisit kiittää juuri nyt? #861
  Maikki
  Keskustelija

  Haluaisin kiittää veljeäni, että olemme nyt kypsemmällä iällä, monen kipeän ja väärin ymmärretyn elämänvaiheen jälkeen löytäneet läheiset ja hyvät välit toisiimme.
  Minulle merkitsee tosi paljon, että on veli,yhteiset lapsuuden ja nuoruuden muistot. Muistot vanhemmista, kodista, kaikesta.
  Voimme tukea myös nykyhetkessä toisiamme ja se merkitsee paljon.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Millaisia tunteita sinun on vaikea kohdata? #854
  Maikki
  Keskustelija

  Raha-asiat ovat olleet ”kestohuolena”elämässämme, minä murehdin ja stressasin pahimman tilanteen aikana niin,että masennus- ja ahdistusoireita tuli. Mieheni pystyi sietämään hieman vahvemmin sen, että taloutemme ajautui ylivelkaantumiseen ja jouduimme myymään asuntomme ym.
  Pärjäämisen ja selviytymisen pelko on jäänyt asumaan sisimpään tullakseen pintaan heti, kun pientäkään epävarmuutta maksuihin ilmenee.
  Kuitenkin pahin pelkoni on yksin jäämisen pelko.
  Minulla (meillä) ei ole tukiverkostoa, jos jotain vakavaa tapahtuisi.
  Myös ihan tavalliset yksin jäämiset esim.miehen työn takia, tuntuvat ahdistavilta. En haluaisi yöpyä yksin, jonkinlainen turvattomuuden tunne on.
  Haluaisin oppia hallitsemaan näitä pelkoja mutta on pitkä tie oppia. Kun osaisin myös luottaa että voin oppia.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Esittele itsesi – kuka sinä olet? #852
  Maikki
  Keskustelija

  Olen hieman alle 60v nainen, pitkässä liitossa. Aikuinen poikamme on jo lentänyt pesästä. Olen eläinrakas, kaksi komeaa kollikissaa ilostuttavat elämääni.
  Minulla on kroonisia sairauksia, jotka välillä vaativat enemmän lepoa mutta olen huumorin kyennyt säilyttämään matkassani vuosien varrella. Kävelylenkit tuovat ajatusrauhaa ja saan maisemien katselusta hyvää oloa.
  Olen kiinnostunut etsimään ja löytämään elämän pieniäkin iloja.
  Ystäväpiirissäni on tapahtunut muutoksia, joten minulla on hyvin vähän ystäviä ja juttukavereita, etenkään en pysty avautumaan tärkeistä asioista.
  Olen ollut kuulijan ja luotetun paikalla usein kaverien keskuudessa ja kotonakin.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)