OutiH

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1906
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Minäkin lukisin mielelläni tuon tietolähteesi. Ashwagandhan perinnekäytössä ei tuollaisia varoituksia ole tullut vastaan.

  Näillä lähtötiedoilla voit hyvin ottaa ashwagandhan kokeiluun. Aloita kuitenkin pienellä annoksella eli yksi kapseli päivässä ja kuuntele herkällä korvalla oloasi. Mainitsemillasi oireilla sijoittaisin ashwagandhan ottamisen aamuun. Jos päädyt kasvattamaan annosta, niin silloin se voisi olla hyvä jakaa aamuun ja iltaan.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1904
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Stressistä palautumiseen on onneksi muitakin välineitä ja reittejä kuin yksi rohtokasvi ja sen ominaisuudet. Oleellisin kysymys on tietenkin se, mikä stressiä ylläpitää ja mitä sille voi tehdä.

  Mainitset, että keho on koko ajan stressitilassa. Siihen vastaisin, että etsi itsellesi mieleinen kehoterapiamuoto ja anna sen rentouttaa olemustasi edes hetkittäin. Rauhoittava kosketus voi toimia hyvinkin lääkinnällisesti, koska se aiheuttaa kemiallisia reaktioita elimistössä. Tai jos kavahdat toisen ihmisen kosketusta, niin oletko kuullut tankkikellunnasta? Oletko saanut hengitysvalmennusta? Kuinka tylsältä kuulostaa kevään merkkien tarkkaileminen luonnossa?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1902
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Ashwagandhalla on välillinen vaikutus kilpirauhashormonien tuotantoon. Maailmalla sitä käytetään tukivalmisteena kilpirauhasen vajaatoiminnan oireissa. Kilpirauhaslääkityksen rinnalla ashwagandhan käyttöä suositellaan toteutettavaksi lääkärin seurannassa, jotta lääkkeen määrää voidaan turvallisesti säätää tarvittaessa.

  Jos ajattelet, että unettomuutesi on yhteydessä kilpirauhaslääkitykseen, niin kuulostaa siltä, ettei tilanteesi ole nyt hyvässä hoitotasapainossa. Pyydä ensisijaisesti hoitavaa lääkäriä korjaamaan lääkitystäsi tai etsi itsellesi lääkäri, jonka kanssa yhdessä laaditte sinun terveyttäsi tukevan hoitosuunnitelman, johon halutessasi voi sisältyä myös ravitsemuksellinen tuki ja/tai yrttiprotokollia.

  Vaihtoehtoisesti on lukuisia erilaisia yrttejä ja ravintolisiä, jolla voidaan tukea unta puuttumatta kilpirauhaslääkitykseesi. Oleellista on jäljittää unettomuuden syy ja lähteä korjaamaan sen aiheuttajaa. Se on ainut reitti pysyvään ratkaisuun.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1900
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei,
  olen ymmärtänyt, että varovaisuusperiaatetta noudattaen, yleisesti ottaen kaikkien ravintoisien käyttö suositellaan lopettamaan kaksi viikkoa ennen leikkausta. Ravintolisästä ja leikkauksesta riippuen varoitus on toisinaan perusteltu ja toisinaan hätävarjelun liioittelua. Mitään vahinkoa tässä ei ole päässyt tapahtumaan. Lopetat nyt valmisteen käytön kokonaan ja menet hyvillä mielin leikkaukseen. Onnea matkaan.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1893
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hidasta elämää ashwagandhakapselit ja KSM66-kapselit ovat helpottamassa annostelua ja ne voi avata ilman, että valmisteen vaikutus muuttuu. Muita valmisteita en tunne niin, että voisin ottaa kantaa.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1889
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Vaihdevuosioireisiin lukeutuu monenlaista tuntemusta. Menoforcesta päättelen, että kuumat aallot on ainakin yksi, josta kärsit. Ashwagandhalla sanotaan olevan lämmittävä vaikutus eli jos lähdet sitä kokeilemaan, niin suosittelisin ottamaan sen aamulla, ettei vaan yö mene hikoillessa sen vuoksi. Ashwagandha toimii unen tukena myös aamulla otettuna. Se tukee kortisolin normaalia vuorokausirytmiä ja leppoisasti sujunut päivä yleensä petaa levollista yötä.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1881
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Perinteisesti ashwagandhan juurijauhetta on keitetty täysmaidon kanssa, jolloin sen tasapainottavat ominaisuudet tulevat vielä paremmin käyttöön. Juomaa voi sitten tarpeen mukaan makeuttaa raakaruokosokerilla tai hunajalla. Lisäämällä rippusen muskottipähkinää, se toimii entistä tehokkaampana unijuomana.

  Mauilla, vaikka ne ei aina tunnu tutuilta tai miellyttäviltä, on suuri merkitys siihen, millaisen informaation otettu valmiste elimistölle antaa. Ashwagandhan maut ovat karvas, supistava ja makea. Sen vaikutus on ravitseva ja se on yksi niistä rohtokasveista, jonka vaikutukset kulkeutuvat kaikkiin kudoksiin.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1875
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Ashwagandhan vaikutusmekanismit tehostavat elimistön kykyä palautua stressistä. Sen myötä mm. välittäjäaineiden tuotanto voi normalisoitua ja ahdistuksen kokemus helpottaa. Jos aamulla otettu kapseli tuo helpotusta päivään, niin samalla se luo edellytyksiä myös levollisemmalle yölle. Kyse ei ole lääkeaineesta, jonka pitoisuus veressä pakottaa elimistön rauhoittumaan vaan prosessista, jossa luonnollinen tasapaino pääsee tapahtumaan.

  Ashwagandha, ja erityisesti siitä valmistettu vahva uute, on voimakas vaikutukseltaan, eikä sitä ole syytä yliannostella. Joillakin ihmisillä liian suuri annos voi jopa lisätä ahdistusta. Rohtokasvien kanssa on aina muistettava, että yleensä määrältään vähemmän on vaikutukseltaan enemmän. Oikean annostuksen itselleen ja käsillä olevaan hetkeen löytää kuitenkin vain kokeilemalla.

  1
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1869
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Ashwagandha on ollut tuhansia vuosia niin mauste kuin lääkinnällisessä käytössä mm. Intiassa. Siitä on paljon sekä kliinistä dokumentoitua kokemusta että nykyteknologialla toteutettua tieteellistä tutkimusta. Sinun kohdallasi olisin enemmän huolissani noiden reseptilääkkeiden maksavaikutuksista.

  Rohtokasvit eivät koskaan vaikuta vain yhdellä tavalla, kuten reseptilääkkeitä pyritään kohdentamaan. Siksi käyttämällä rohtokasvia saat aina sen koko vaikutuskirjon käyttöösi ja tässä tapauksessa osa vaikutuksista voi kohdistua niihin toimintoihin, joita muutoin säädellään lääkkeellä. Tästä voi ilman asianmukaista seurantaa aiheutua tilanteita, joihin ammattilaisen pitäisi osata puuttua, mutta se jää tekemättä. Siksi en suosittele sinulle omatoimista rohtolääkintää niin kauan kuin ne mainitsemasi reseptilääkkeet ovat käytössä. Tilanne voi olla ihan toinen, jos hakeudut vastaanotolle ja saat kokeilullesi asiantuntevan tuen.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1867
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Tuollaisen lääkearsenaalin rinnalle en uskalla suositella mitään rohtovalmistetta ilman henkilökohtaista tapaamista ja kokonaistilanteen perusteellista selvittämistä. Herää kuitenkin kysymys, pitäisikö lääkitystäsi tarkistaa, jos tunnet tarvetta niiden lisäksi vielä ottaa saman suuntaisesti vaikuttavia rohtoja?

  Perusajatus kaikessa lääkinnässä pitäisi olla se, ettei samaan aikaan ole käytössä montaa samalla tavalla vaikuttavaa valmistetta. Samaan aikaan voidaan kyllä joskus käyttää samaan lopputulokseen tähtääviä valmisteita, jos niiden vaikutustavat ovat toisiaan tukevia, mutta ei päällekkäisiä.

  Toivottavasti saat lääkkeiden lisäksi monipuolista terapiaa. Lempeä kosketus tai kelluntatankki voisi toimia paremmin jännitysten purkajina kuin mikään syötävä valmiste. Selkeä vuorokausi- ja ruokailurytmi sekä metsäkylvyt on tylsä, mutta toimiva resepti kuvailemaasi tilanteeseen. Tuota tilannetta ei mikään pilleri ratkaise, vaikka kainalosauvana voikin toimia.

  0
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1862
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei Kati70,
  ashwagandha on yksi niistä rohtokasveista, joista on perinnekäytössä haettu apua hermoston epätasapainotiloihin ja elinvoiman lisäämiseen erilaisissa heikkoustiloissa, kuten pitkästä sairaudesta toipumisessa. Nyt meillä alkaa täällä Suomessa myös kelit viilentyä ja ashwagandhalla on mukavasti lämmittävä vaikutus, siksi se sopii hyvin näin syys- ja talvikäyttöön.

  Pitäisin kuitenkin selkeän eron, neljä tuntia, reseptilääkkeiden ja ashwagandhan nauttimisen välillä ja aloittaisin ashwagandhan käytön hyvin pienillä annoksilla kuulostellen.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1860
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei Milman,
  kehottaisin tuon sienilääkekuurin ajan pidättäytymään kaikista rohtovalmisteista ja palaamaan niiden pariin, kun kuuri on ohi.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1859
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei Millie,
  jos haluat kokeilla ashwagandhaa oxiklorini lääkityksesi rinnalla, niin suosittelen pitämään vähintään 4 tunnin tauon valmisteiden välillä ja ottamaan ashwagandhaa mahdollisimman pienellä annostuksella.

  Koska et kertonut, millaisia vaikutuksia ashwagandhalta odotat, niin en osaa tehdä ehdotusta mahdollisesti helpommin lääkityksen kanssa yhteensopivista vaihtoehdoista.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1842
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei,
  minulla pitäisi olla paljon enemmän taustatietoa lapsesta, jotta uskaltaisin varauksettomasti suositella ashwagandhaa. Lapsen ikä ei ole esteenä miedon valmisteen varovaiselle kokeilulle, jos niin haluatte. Jos päädytte lääkitykseen, tulee sen yhteisvaikutukset ashwagandhaan selvittää erikseen.

  Sen sijaan, tuntematta teitä paremmin, uskallan suositella tilanteen käsittelyä kukkatipoilla ja/tai Tyyni-juomajauheella. Aamulla mukillinen lämmintä kaakaota valmistettuna kasvimaitoon ja 1 tl Tyyni-juomajauhetta sekaan auttaa tasoittamaan päivää. Sen rinnalla yksilöllisesti valitut kukkatipat, sekä kaakaon sekaan että juomapulloon hörpittäväksi pitkin päivää, auttavat kääntämään haastavista tunteista voimavarat käyttöön. Näillä eväillä pitäisi unenkin parantua, kun päivät eivät tunnu ylivoimaisilta. Molempia voi tarvittaessa jatkaa lääkitystenkin rinnalla, jos sellainen tilanne tulee eteen.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1808
  OutiH
  HE-kirjoittaja

  Hei, joko me käytiin tästä keskustelua privaatisti?
  Oletko sama henkilö, jolle suosittelin mielummin kokeiluun l-teaniinia tai Tyyni-juomajauhetta?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)