Peppi58

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Luonnollista apua masentuneelle #574
  Peppi58
  Keskustelija

  Hei Laventelinkukka ja kiitos omasta puolesta kun jaoit omaa taustaasi. Paljon on tuttua siinä mitä kirjoitit. Nyt ollaan jo paremmalla puolella niin sanotusti. Kova koulu on pitänyt käydä läpi mutta itse näkisin että kaikella on ollut jokin tarkoitus. Ehkä tämän elämän tarkoitus ei sittenkään ole että me olemme mahdollisimman tehokkaita ja tuottavia. Entisessä elämässä tuli tehtyä sellaisia ylisuorituksia että nyt ihmettelee, miten ihmeessä siihen on edes kyennyt. Tänä päivänä kerran totaalisesti ”rikki” menneenä on pakko kuunnella itseään ja omaa jaksamistaan todella tarkasti että mieli pysyy tasapainossa. Työelämään en kyennyt aikoinaan enää palaamaan. Yritin kyllä mutta siitä seurasi sellainen alamäki että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin työkyvyttömyyseläke. Muutimme myös paikkakuntaa, koska halusimme löytää ympäristön jossa viihdymme. Asuipaikalla on suuri merkitys hyvinvointiin. Tämä saattaa kuullostaa tosi itsekkäältä kun ajatukset pyörii niin paljon oman itsen ympärillä, mutta minä olen sitä ikäluokkaa jota ei todellakaan opetettu ajattelemaan itseään vaan päinvastoin annettiin sellainen esimerkki että itsensä uhraaminen on jotenkin arvostettavaa. Jos mallit olisivat jo aiemmin olleet vähän toisenlaisia niin ehkä niin moni ei olisi polttanut itseään loppuun. Joka tapauksessa tänä päivänä osaa löytää kaikesta läpikäydystä sitä tarkoitustakin. Tiibettiläisillä on viisauksia joista yksi kuuluu, ”kuuntele itseäsi”. Näillä ajatuksilla ja itseäni kuunnellen lähden nyt ulos nauttimaan ihanasta auringon paisteesta ja toivottelen teille mukavia kevätpäiviä. Jatketaan juttua jos jotain kiinnostaa.

  5
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Luonnollista apua masentuneelle #571
  Peppi58
  Keskustelija

  Hei Tilta Olen keskustellut monien ihmisten kanssa joilla on eri tyyppisiä ongelmia mielenterveyden kanssa. Hyvin usein syyt löytyvät juuri lapsuudesta. Jossain vaiheessa elämää ihminen alkaa oireilemaan kun ei enää jaksakaan elää sen roolimallin mukaan mikä aikoinaan on lapsuudessa rakentunut joko omasta tai muiden toimesta. Uskon että suurimmalla osalla ihmisistä on jonkinlaiset haavat menneisyydessä jonka kanssa he elävät. Toiset eivät ehkä reagoi mielellään mutta saattavat taas sairastua johonkin muuhun sairauteen. Sielläkin on kuitenkin jonkun asteinen stressi taustalla joka heikentää elimistön puolustuskykyä. Toivottavasti tulevaisuudessa nähdään nykyisen sairaan/terveyden hoidon tilalla järjestelmä jossa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena jossa huomioidaan ihmisen historia ja olosuhteet jossa hän elää koska niillä on niin suuri merkitys.

  2
  like
  0
  love
  1
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Luonnollista apua masentuneelle #568
  Peppi58
  Keskustelija

  Heippa Musiikki, kävely ja yleensäkin ulkona oleminen ovat auttaneet minua huonoina hetkinä. Kaiken sellaisen tekeminen, mikä tuntuu itsestä hyvältä, auttaa. Myös maalaaminen ja käsitöiden tekeminen ovat minulle tosi terapeuttista puuhaa. Sitten tulee vielä mieleen hauskat elokuvat ja ohjelmat, missä saa nauraa. Nauru on erinomaista lääkettä mielelle. Kuten sanottu, kaikki mistä tulee hyvä mieli, oli se nyt sitten vaikka päälläseisontaa, sitä kannattaa tehdä. Sen sijaan se tai ne asiat, jotka aiheuttavat masennusta ja ahdistusta, niistä on päästävä eroon jos aikoo todella parantua. Minusta se on yksi keskeinen ongelma masennuksen hoidossa, että liian vähän kiinnitetään huomiota siihen, mikä ongelma/ongelmat on kaiken takana. Miksi ihminen masentuu ja ahdistuu. Yhtälailla kun aletaan hoitaa niitä oireita joita esim masentuneella on, niin pitäisi puuttua niihin taustatekijöihin jotka kyseisen ongelman aiheuttaa. Syynä on melkein aina stressi joka on saattanut kestää vaikka kuinka kauan ja syödä ihmistä sisältäpäin. Jokainen meistä reagoi stressiin omalla tavallaan ja jokaisella sen aiheuttaja on erilainen kuin muilla. Mikään lääke tai metodi, dieetti, ravintolisät eivät auta jos taustalla olevaa stressitekijää ei saada poistettua. Kirjoitelkaa jos juttuni herättää ajatuksia. Palataan seuraavassa numerossa

  0
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Luonnollista apua masentuneelle #562
  Peppi58
  Keskustelija

  Hei Susu. Masennukseen liittyy melkoinen aihe-alue elämänarvoista työntekoon, perhesuhteista asuinpaikkaan jne.Ravinto on yksi tärkeä alue jolla voidaan vaikuttaa paljon siihen miten ihminen voi. Yksin sillä ei tietenkään ratkaista esim masennusta jos ei puututa syihin jotka masennusta ja ahdistusta aiheuttaa. Aoitan kuitenkin siitä mistä ravintoaineista minulle on ollut suurta apua pyrkiessäni tasapainoon itseni kanssa. Omega-3 rasvahapot EPA ja DHA ovat monien tutkimusten perusteella erittäin hyödyllisiä aivojen toiminnan kannalta ja niillä on myös hyvä vaikutus mielialaan. Niitä on kuitenkin saatava riittävä määrä että toivottava vaikutus ilmenee. Eli EPAn ja DHAn määrä on oltava vähintään 1g kerrallaan päivässä. Itse otan sen päivällä ruoan yhteydessä. Joissain tutkimiksissa mainitaan että se on nimenomaan EPA jolla on suotuisa vaikutus esim masennuksen ehkäisyssä, mutta omien kokemusten perusteella esim 4 kpl Möllerin kalaöljykapseleita aikaansaa hyvän vaikutuksen. Apteekista niitä ei välttämättä kannata ostaa koska siellä kaikki ravintolisät ovat paljon kalliimpia. Hyvin tehokas mielialan kohottaja on Berberiini. Se mm lisää serotoniinin määrää. Berberiinituotteisiin on myös lisätty kromia joka on myös mielenterveyden kannalta tärkeä aine. Netistä löytyy paljon tietoa molemmista. Sitten tietysti magnesium jolla on hermostolle erittäin tärkeä vaikutus niin kuin on myös joillain B-ryhmän vitamiineilla. Yksi koko elimistöä piristävä aine on Karnosiini jolla on todettu olevan hyviä vaikutuksia myös esim masennuksen hoidossa. Tässä tuli jo aikamoinen määrä pelkkiä lisäravinteita joilla voi aloittaa tukemaan masentuneen ihmisen paranemista. Kuten alussa totesin ravintolisät ovat vain yksi osa millä voidaan vaikuttaa parantavasti mutta siinä vaiheessa kun ihminen on todella pohjalla ja uupunut, hän ei kykene huolehtimaan itsestään ravinnolla eikä tekemään mitään isoja elämänmuutoksia. Siksi ravintolisillä on kaikkein helpointa aloittaa ja ainakin omalla kohdallani huomasin vaikutuksen alkavan melko nopeasti. Paljon riippuu tietysti kunkin ihmisen tilanteesta ja miten kukakin reagoi eri aineisiin. Tässä joka tapauksessa luonnon ensi-apu paketti masentuneelle jonka itse olen havainnut todella hyväksi ja olisin todella iloinen jos tästä tiedosta olisi apua muillekin.

  0
  like
  4
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)