Samavain

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Oletko sinä liian kiltti? #1817
  Samavain
  Keskustelija

  Olen pitkään sairastanut ja nyt on joutunut toteamaan että sairastumisen syyt ovat paljon psyykkisiä. Sairaus on fyysinen, mutta sitä on pitänyt paljon hoitaa ihan henkisen puolen kautta. Olen ollut esim. lapsuuden perheessä se, joka vastaa asioista ja joutunut usein syntipukiksi ilman syytä. Olen muissakin ryhmissä vastuunkantaja, tietysti ilman kiitosta tai että kukaan edes muistaisi minun tehneen asiat.
  Nyt pitää todeta, että riittää! Vakava sairastuminen on vienyt jo elämästäni yli vuoden. Kun tästä nousen, niin ylitseni ei enää kävellä. Olen jo huomannut, etten anna ihmisten inttää itselleni turhista asioista tai komennella minua, varsinkin jos heillä ei ole mitään oikeutta siihen. Asiat siis etenevät jo omalla painollaan, mutta pitää muistaa että en anna jatkossakaan periksi.

  11
  like
  0
  love
  1
  haha
  2
  wow
  2
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Haluttomuus #1816
  Samavain
  Keskustelija

  Onko teillä mahdollista mennä seksuaalineuvojalle tai -terapeutille? Tässä varmaan ulkopuolisen näkökulma olisi hyvä. Varsinkin jos mies todella haluaa vain muita naisia, ehkä on hyvä keskustella asiasta.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kuka minä olen? #1815
  Samavain
  Keskustelija

  Tässä vielä linkki mainitsemaani kurssiin suoraan

  Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kuka minä olen? #1814
  Samavain
  Keskustelija

  Voisin suositella Frantsilassa järjestettäviä kursseja

  Kurssit

  Nyt on heinäkuussa tulossa muutaman päivän Luonnon Kesä – Kesäloman Mindfulness Retriitti, jonka vetäjät Sanna-Kaisa ja Helena ovat ihania 💖
  Olin itse pari vuotta sitten heidän viiden päivän retriitillä ja tunsin olevani eri ihminen sen viikon jälkeen

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mitä teen. #1811
  Samavain
  Keskustelija

  Ps. Harrastuksia king löytyy joko käytännössä ilmaisia tai hyvin halpoja. Toivottavasti löydät omasi 😊

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mitä teen. #1810
  Samavain
  Keskustelija

  En ole ammattilainen, mutta kuulostat ehkä vähän masentuneelta. Minulla on masennuksesta ja ahdistuksesta kokemusta ja silloin elämä ja asiat tuntuvat näköalattomilta. Löytyykö kunnastanne matalan kynnyksen keskusteluapua? Terapeutilla käyminen ja puhuminen voi auttaa jo pahimman yli.

  Käytkö muuten missään, mistä voisit saada ystäviä tai juttuseuraa? Onko harrastuspaikkoja tms. jossa voisi olla? Kirjakerhoja, saunaseuroja, sienestys- tai marjastusporukkaa, pyöräilykerhoja, luonnossa liikkujia?
  Muista kuitenkin käydä joka päivä ulkona, ihan vaan istumassa tai tekemässä kevyt kävely.
  Mistä itse olet nauttinut? Voitko tehdä niitä asioita? Itselläni on toipumisaika menossa fyysisestä sairastulisesta ja minun on täytynyt löytää uudelleen asioita joista nautin, niissä rajoissa joita pystyn tekemään. Olen esimerkiksi lukenut kirjoja, askarrellut, tehnyt käsitöitä ja aloittanut uudelleen kirjeenvaihdon. Kirjoittaminen varsinkin auttaa huonoilla hetkillä ja samalla on mahdollista saada uusia ystäviä. Kirjekavereita löytyy esim. sosiaalisena median kirjeenvaihtoryhmistä.

  Toivottavasti tästä on jotain iloa sinulle. Muuten voimia ja parempaa kesän jatkoa ❤️💚

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  Samavain
  Keskustelija

  Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä – ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen.

  -Nuuskamuikkunen

  Tämän olen kirjoittanut moneenin onnittelukorttiin. Sanoma toimisi tietysti paremmin, jos lahja on esimerkiksi lahjoitus hyväntekeväisyyteen, mutta kummilapset eivät varmaan lapsina olisi niin paljon arvostanut niitä.

  5
  like
  2
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  Samavain
  Keskustelija

  Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.

  – Muumipappa ja meri

  2
  like
  3
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Ahdistavan olotilan saaminen pois #1781
  Samavain
  Keskustelija

  Olen samaa mieltä muiden kanssa, että keskusteluapu on tärkeää. Monesti ongelmien syyt ovat jossain paljon syvemmällä ja kauempana kuin kuvittelemmekaan, omat vanhempani eivät osanneet (tai osaa edelleenkään) käsitellä vaikeita tunteita ja olen itse joutunut ammattilaisten kanssa ja yksin opettelemaan niiden kohtaamista ja käsittelyä. Vaikeinta se on sillon kun ahdistus on päällä.
  Muista kuitenkin käydä ulkona joka päivä vaikka ahdistaisi, tätä painotettiin paljon kun kärsin työuupumuksesta. Voit tehdä pienen lenkin, mutta sen ei tarvitse olla mitään tavoitteellista hikilenkkiä. Itse olen saanut myös apua rentoutumisharjoituksista, niitä löytyy hyviä esim. Youtubesta, itse seuraan siellä Kuparikettua.
  raha-asioihin voit saada apua esirkiksi kunnan velkaneuvojalta. Koska heille on yleensä järkyttävän pitkät jonot, voisiko ihan internetistä löytyä apua? Parempi on yrittää etsiä apua ja tietoa, jotta et jää toivottomuuden tilaan sen asian kanssa.
  ja muista ettei ahdistuksen kanssa ole pakko elää. Tunteet krtovat titysti aina jostain, mutta niillä on myös tapana jäädä päälle vaikka niiden alkuperäinen tarkoitus olisi jo poistunut. Hyvä apu voisi olla tällaisten tutkimiseen hyvinkin suosittu Tunne lukkosi -kirja.
  Voimia sinulle ja toivottavasti pääset eteenpäin. Nauti varsinkin pienistä onnistumisista, saat niitä kyllä <3

  2
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1764
  Samavain
  Keskustelija

  Saako kortisonivodetta käyttää, jos käyttää ashwagandhaa?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Katkeruus ja kateus #1758
  Samavain
  Keskustelija

  Onko sinun mahdollista päästä keskustelemaan esimerkiksi psykologin kanssa?Nykyään kunnilla on monesti matalan kynnyksen paikkoja ja tietysti olisi hyvä selvittää asia jos sillä on suuremmat juuret kuin miltä alunperin vaikuttaa. Onko katkeruutta muissa asioissa? Se saattaa tietysti eri elämäntilanteissa nostaa päätään, mutta ihanne tilanteessa sitä ei ole. Tietysti on hyvä ettei se kuluttaisi sinua itsesi tai vaikuttaisi ihmissuhteisiisi.

  Itse olen aiemmin vuosia sitten tuntenut samoin. Nyt onneksi pystyn olemaan muiden puolesta onnellinen vaikka omaa lasta ei kuulu. Olen sisäistänyt etteivät ne ole minun lapsiani.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  1
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1757
  Samavain
  Keskustelija

  Olen tässä ketjussa jo pariin otteeseen kysellyt, mutta jatketaan koska tilanne on muuttunut. Myöskin unohdin koko tuotteen, enkä siis ole sitä käyttänyt, mutta ehkä nyt voisi olla hyvä aika.
  Minulla siis alkoi syksyllä kiputilat hermovauriosta, ne ovat korjaantuneet jo. Olen saanut myös hyvin voimakkaita vatsaoireita todennäköisesti pitkän kipulääkekuurin vuoksi, niihin ei löytynyt fyysistä syytä ja onneksi vatsakivut ovat pääosin hellittäneet. Kipuni on kroonistunut ja kärsin aistiherkkyydestä, myös lihasjännityksistä ja lievästä pahoinvoinnista joka johtuu erityisesti lihasten jännittymisestä. Myöskin keskittymiskykyni on olematon. Pystyn nukkumaan ihan hyvin, mutta olen todella väsynyt ja kaikki tekeminen uuvuttaa. En enää syö mitään lääkkeitä ja lääkärit ovat toipumiseeni tyytyväisiä vaikka ihan maalilinjalla ei hetkeen vielä olla. Olen huolissani kehon stressistä, sitä pitäisi purkaa tehokkaasti. Itse hoitona nyt tehdään esim. rentoutuksia, kävelyä ja voimavarojen mukaan mukavaa tekemistä.
  Olisiko nyt aika ashwagandhakuurille? Voiko siitä tulla jotain sivuvaikutuksia, esim. voimistaa nyt olevia oireita? Onkojotain muuta mitä olisi hyvä huomioida?
  Ravintolisinä käytän tällä hetkellä magnesiumia ja maitohappobakteereja.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy fytonomilta Ashwagandhasta #1702
  Samavain
  Keskustelija

  Minulla on paha hermosärky, syön siihen Vimovoa ja tarvittaessa parasetamolia. Vaiva itsessään aiheuttaa paljon muutakin kuin kipua, kuten huomaimausta, tinnitystä, puutumista jne. Miten ashwagandha voisi auttaa tällaisessa tilanteessa?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Lahja tuoreella sinkulle #1699
  Samavain
  Keskustelija

  Jotta voisin rakastaa tuntuu ehkä tähän tilanteeseen liian rajulta. Suhteessa oli paljon henkistä väkivaltaa ja myös fyysisen uhkaa. Taitaa mennä vielä hetki ennen kuin lahjan saaja on valmis tälle kirjalle. Minusta näyttää siltä, että hänen kannattaa käydä tunteita vielä läpi ja tilanteen tasaannuttua on tälle kirjalle parempi aika.
  Sinä selviät kyllä voisi olla tähön tilanteeseen sopivampi. Alkuun sisällysluetteloa katsoessani mietin onkohan tämä nuorelle (ja vielä vähän naiville) ihmiselle sopiva, mutta ensimmäisten lukujen jälkeen näyttäisi olevan hänelle todella osuvia otsikoita.

  0
  like
  1
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Lahja tuoreella sinkulle #1692
  Samavain
  Keskustelija

  ?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)