Sanna

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Mikä on sinun voimalauseesi? #1022
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Jo teininä löysin kiinalaisen sananlaskun, joka on minusta tosi vapauttava:

  MIKÄÄN EI OLE NIIN TÄRKEÄÄ KUIN PUUTARHAN HOITO, EIKÄ SEKÄÄN OLE NIIN TÄRKEÄÄ.

  <3

  4
  like
  2
  love
  5
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  1
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Ketä sinä haluaisit kiittää juuri nyt? #860
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Hsluan kiittää Hidasta elämää -lukijoita siitä, että tällainen sivusto on olemassa. Ilman lukijoita ei olisi pitkään tekijöitä ? Yhdessä olemme enemmän ja yhdessä voimme paremmin ?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #799
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Olisko sinun mahdollista mennä ryhmiin, kuten ehdotin Sulpukallekin? Kirjoitin hänelle: ”Mulla aikoinaan auttoi kamalasti, kun oli samanhenkistä porukkaa ympärillä. Saatiin oppia, mutta ennen kaikkea vaihdettiin ajatuksia ja vahvistettiin toinen toisiamme.” Sinun on hyvä olla mahdollisimman paljon sellaisessa seurassa, että saat vahvistusta sille, minkä tiedät oikeaksi sinulle. Kun saat vähän vahvistusta samanhenkisiltä ihmisiltä, vahvistut myös olemaan ajatustesi ja kokemustesi kanssa niiden edessä, jotka epäilevät ja lyttäävät. Jokainen reagoi omien pelkojensa pohjalta. Jos sinua pelottaa vielä vähän itseäkin liikaa, muiden pelko ”syö” sinut. Kun löydät hieman vahvistusta ja luottamusta, voit toimia, vaikka vähän pelottakin. Muut eläköön sitten oman pelkonsa kanssa siinä kohtaa 😀

  Olen seurannut somessa esim. Sanni Olasvuorta sekä Kirsi Kesäniemeä. Voisit ehkä kysellä, onko muilla ollut samantyyppisiä kokemuksia, ja miten ovat niistä päässeet eteenpäin. Kirsi vetää esimerkiksi kurssejakin, olen itsekin menossa toukokuussa yhdelle hänen kurssilleen.

  Kun löydät rohkeuden itsestäsi, muut voivat mutista, mutta ne eivät estä sinua <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #798
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Oletko tehnyt mielikuvaharjoituksia ja kirjoitellut tunteen kanssa toivetilannetta auki? Joskus kun on isoista asioista kyse, ”odotus” tuntuu ikuisuudelta. Mutta olen kokenut, että odotus onkin kasvua ja valmistautumista kohti sitä suurta toivetta. Kärsivällisyys, selkeä fokus mutta väljät odotukset ja elämän ilo <3 Ja elämä yllättää – ei välttämättä silloin, kun itse haluaa, mutta silloin kun kaikki on valmista sille.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #797
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Moikka! Oletko käynyt ryhmissä/koulutuksissa, joissa voisi olla samanhenkisiä ihmisiä? Mulla aikoinaan auttoi kamalasti, kun oli samanhenkistä porukkaa ympärillä. Saatiin oppia, mutta ennen kaikkea vaihdettiin ajatuksia ja vahvistettiin toinen toisiamme.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #796
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Haaveilu, unelmointi… Ei sanalla niin väliä, kunhan seuraat sitä, mistä sydämesi iloitsee.

  Ihana kuulla, että oman näköinen elämä on löytynyt – siinäpä varmasti iso unelma hyvin kiteytettynä <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #795
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Oman kokemukseni mukaan unelmointi ja se, että asiat alkavat vähitellen muuttua konkreettiseksi, lisää luottamusta elämään. Eli juuri sitä, mikä puuttuu, kun on ollut rankka vaihe elämässä. Kun on ollut rankkaa ja ehkä on pitänyt vaan selviytyä, kannattaa huomioida, ettei lähde suorittamaan unelmia. Tärkeintä on löytää se tunne, jota haluaa kokea, ja lähteä vahvistamaan sitä tunnetta ihan tavallisessa elämässä – jo silloin, kun unelma ei ole vielä toteutunut. Mieti, mistä pienistä jutuista tuo tunne tulee, ja lisää sitä elämääsi. Unelmakarttakirjassa on myös paljon voimaannuttavia harjoituksia, jos haluat enemmän työstää.

  Rankan jakson jälkeen on tosi tärkeää löytää se oma juttu, joka saa sydämen iloitsemaan <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #794
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Ensin sinun on varmasti hyvä tulla tietoiseksi siitä, kuka sinussa puhuu? Kuka on se, joka on pitänyt luovaa työtä tai kirjoittamista höpöhöpönä? Eli keneltä tai mistä olet uskomuksen napannut? Ja milloin uskomus on syntynyt? Kun pääset tästä kartalle, voit kiittää uskomuksesta, joka on yrittänyt sinua tähän saakka palvella, ja vaikka sanoa ääneen, että ”en enää tätä tarvitse”. Sitten voit vielä kertoa, mitä tarvitset eli mikä on parempi uskomus rajoittavan tilalle.

  Sen jälkeen ehdottaisin, että teet seuraavaa: Piirrä paperille portaat, joiden päässä on jotain sinulle positiivista, esim. valoa. Joka kerta kun kirjoitat, kirjoita yhdelle portaalle, miksi kirjoittaminen on sinulle tärkeää ja tekee sinulle hyvää. Kirjoita myös ”kiitos”. Kun olet päässyt ”valoon”, kirjoita kuvaan, mitä olet saanut aikaiseksi ja miltä se sinusta tuntuu. Jatka portaita seuraavalle paperille. Jatka, kunnes kirja on valmis <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #771
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Sanon samaa sinulle kuin Anuliinille: unohtaminen ja anteeksianto ovat eri asioita, ja niiden välistä eroa kannattaa mietiskellä.

  Kun sinulla on valmiina Unelmakarttakirja, suosittelisin tekemään sen harjoituksen, jossa läheisiltä pyydetään hyviä asioita itsestä. Ensimmäinen kysymys on, otatko vastaan sen hyvän, mitä sinulle sanotaan? Tuo harjoitus on monelle juuri tästä syystä vaikea – kun ei tiedä, miten vastaanottaa itsestä hyviä sanoja. Mutta se on niin tärkeää! Moni sanoo, että itku on tullut, kun on uskaltanut ja saanut kuulla itsestä ihania asioita.

  Suosittelisin myös kirjoittamaan joka ilta muistikirjaan kolme hyvää asiaa sinusta (joka päivä eri). On hyvä saada vahvistettua omaa sisäistä puhetta positiivisemmaksi <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #770
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Itse teen näin, kun olen väsynyt tai kärsimätön ”odottamaan”: Tuo unelmasi mieleesi vahvasti (kirjoittamalla, kuvittelemalla tai vaikka leikkaamalla kuvia lehdistä). Sitten tunnista tunne, jota tunnet, kun ajattelet, että unelmasi on toteutunut. Mieti, mistä kaikesta tällä hetkellä elämässäsi tulee tuo sama tunne (esim. jos kaipaa vapautta, voi lähteä metsään haahuilemaan tai fillaroimaan tukka hulmuten – mutta sinun täytyy löytää juuri sinulle se oikea tunne ja oikea otiminta). Sitten ala tuomaan niitä hetkiä elämääsi enemmän – siinä missä olet, sillä mitä sinulla nyt on. Ehdotan myös kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Kiitollisuus auttaa näkemään enemmän mahdollisuuksia.

  Lohduttaudun itse usein myös ajatuksella, että mikään ei ole lopullista. Kaikella on mahdollisuus muuttua. Kun itse on valmis, ja kun maailma on valmis. Odottaminenkin on elämää, kun pyrkii tekemään siitä hyvää, sisäinen vääntö loppuu – pettymys korvautuu luottamuksella. Luottamuksella on valtavan suuri voima saada asioita eteenpäin.

  Kun alat luottaa, mieli alkaa toimimaan eri tavoin: se näkee esteiden sijaan mahdollisuuksia. (Tosin tähän vaikuttaa myös se, että on nukkunut riittävästi ja osaa pudottaa tarpeen mukaan stressitasoja.)

  Kun on keskellä kaikkea eikä vielä tiedä niistä ihanista asioista, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, on vaikeampi nähdä, että kaikki tulee menemään tosi hyvin lopulta. Jälkeenpäin on helpompi nähdä asioita selkeämmin.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #769
  Sanna
  Ylläpitäjä

  Aloitan vastaamaan lopusta alkuun 🙂 Se, että otat anteeksiannon puheeksi, tarkoittaa ehkä sitä, että juuri se on ytimessä. Näkisin kuitenkin niin, että unohtaminen ja anteeksianto ovat eri asia. Ihminen ei unohda kokemuksiaan, mutta se, rajoittavatko ne elämää ja valintoja tulevaisuudessa, on toinen asia. Anteeksianto on mielestäni sitä, että vapauttaa itsensä ihmisestä ja tilanteesta siten, että ei anna menneisyyden ihmisten ohjata ajatuksiasi tai päätöksiäsi. Anteeksianto tehdään ennen kaikkea itsen vuoksi, itse vapauttamiseksi, oman sisäisen rauhan löytämiseksi.

  Sisäinen rauha auttaa myös hahmottamaan omaa vahvuutta ja löytämään luottamusta elämään.

  Sinä olet ainoa maailman ihmisistä, joka voi toteuttaa sinun unelmasi <3 Sen vuoksi olet juuri täydellinen ihminen toteuttamaan suurimman unelmasi <3

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)