Tilta

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Viestit
 • vastauksena käyttäjälle: Kuka minä olen? #1833
  Tilta
  Keskustelija

  Hei Mindi
  Kiitos kirjavinkistä, löytyy nimittäin itseltäkin. Aikanaan kun sen hankin, totesin sen jotenkin ahdistavaksi silloiseen mielentilaani ja unohdin sen tuonne hyllyyn. Nykyisin on kyllä vaikeuksia keskittyä lukemiseen, mutta pitänee vaan yrittää. Näyttää olevan vielä tehtäväkirjakin kyseiseen opukseen, oletko Mindi sitä käyttänyt?

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kuka minä olen? #1824
  Tilta
  Keskustelija

  Hei puuntakaa! Itsellä oli samoja vaikeuksia jokin aika sitten. Edellämainittuja kursseja olisi kiva käydä, mutta ei ole varaa 🙁 Sain vinkin mielenterveystalo.fi:n ilmaisista kursseista. Ihan asiaa tuli ja paljon hyvää ajateltavaa! Kyseiset sivut ovat osa terveyskyla.fi:n ’taloja’. Kannattaa tutustua, siellä on myös nettiterapiaa, joihin voi osallistua, kunhan saa vaikka terveyskeskuslääkärin lähetteen.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Turvattomuuden tunne #1384
  Tilta
  Keskustelija

  Todella tuttua mulle! Koko elämäni ajan olen ihmetellyt, miksi tuntuu siltä, miltä tuntuu. Miksi parisuhteeni ovat olleet lähes samoin kuin Annika5858 kirjoitti edellä. Olen jo pian 60v, erosin yli 4 vuotta sitten ja takana on yli 20v kestänyt avioliitto, jonka jälkeen opettelin tuntemaan itseäni ja sieltähän se löytyi lapsuudesta, nämä tunteiden synnyt. Nyt kun tunnen itseäni paremmin, olen päättänyt olla itsevarmempi (vaikeaa!) ja tehdä, kuten itse haluan enkä yritä olla kuten toiset haluavat minun olevan! Pitääpä tutustua Eevi Minkkisen tuotantoon!

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Milloin ihminen on liian vanha kehittymään, oppimaan uutta… #1383
  Tilta
  Keskustelija

  Olen edellisen kirjoittajaa, Vanttua, vuoden vanhempi ja mielestäni ihminen ei ole koskaan ’valmis’ eli niin kauan kuin intoa piisaa, kaikkea kannattaa kokeilla ja harrastaa 😀 Itse asun yksin ja välillä mieliala laskee niin, että tuntuu kaikki olevan turhaa eikä mikään kiinnosta, mutta pari vuotta itseeni tutustuneena tiedän, että se menee ohi aikanaan. Yksinäisyys on pahinta, joten käyn kansalaisopiston ryhmissä, mikä milloinkin kiinnostaa. Opiston Mindfulness-ryhmän avulla itsetuntemukseni on kohentunut, mf tarkoittaakin hyväksyvää tietoista läsnäoloa, joten hyväksyn kulloisenkin mielentilan tietoisesti 😉

  3
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Oletko kova murehtimaan? #1256
  Tilta
  Keskustelija

  Omasta kokemuksesta voin kertoa; olen ollut kova vatvomaan asioita, menneitä ja tulevia. Se stressaa ihmistä ja syö voimavaroja, häiritsee unta jne. Menneille ei voi mitään, tulevasta ei vielä voi tietää, joten pitää keskittyä tähän hetkeen 🙂 Hyväksyvä tietoinen läsnäolo, se auttaa pysymään tässä hetkessä. Harjoitteita löytyy kyllä ympäri nettiä 🙂

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Hieman asiaa arvoista #1187
  Tilta
  Keskustelija

  Huh, tästä olen ’kärsinyt’ koko ikäni: perheeni oli ihan tavallinen, äiti toimistotöissä ja isä ratikkakuski. Keskikoulussa paras kaverini oli talkkarin tytär, mutta äitini on pohtinut mulle, ’miksi olet sellaisen kanssa, mikset ole sen lääkärin tyttären kanssa’! En ole koskaan ymmärtänyt tätä. Kun perustin itse perheen, asuttiin vanhassa 100-vuotiaassa maatilakeskuksessa, vanhassa navetassa harrastetilat ja muuta itseä kiinnostavaa. Äidin mielestä asuttiin mökillä. Kyllä sieppasi se arvostelu. Äitini on aina hävennyt maalaisia juuriaan ja yrittänyt näyttää ’paremmalta’ kuin on. Häpeän tunne on ollut vahvana elämässäni koko ajan, vielä nytkin (59v) yritän olla oma itseni, mutta häpen sitä, mikä olen. Paremmin menee kuitenkin, kuin mitä pari vuotta sitten: olen työstänyt elettyä ja koettua, en ole koskaan yrittänyt näyttää muulta, mitä olen, on siis päivittäistä taistelua oikeudesta olla oma itsensä. En oikein tiedä, mihin kuulun, kun minusta tuntuu,että ihmiset saavat toisenlaisen kuvan, kuin mitä sisäisesti tunnen. Mielenkiinnon kohteeni ovat toisten mielestä outoja, etten kehtaa niistä enää kellekään oikein puhua. Ihmeesti olen pystynyt vastustamaan ihmisten arvottamista ulkoisten puitteiden mukaan. Työtön tai miljonääri, minulle samanarvoinen ihminen, luonne ratkaisee 🙂

  0
  like
  3
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Miltä yksinäisyys tuntuu? #1068
  Tilta
  Keskustelija

  Yksinäisyys… enää ei ole ns. ystäviä, vain tuttavia, joiden kanssa ei halua puhua kovin henkilökohtaisista asioista. Kovasti haluaisin tehdä jotain käsilläni, kuten vuosia sitten. Ei vaan saa aikaiseksi, vaikka kuinka yrittää. Puhelin soi, kun lapset tai vanha äitini soittaa, hyvin harvoin joku toinen on siellä toisessa luurissa. Tuntuu kuin ei kuuluisi mihinkään. En tunne läheistenkään kanssa oloani hyväksi, olen vilkas luonteeltani ja innostun herkästi, eivätkä he tunnu hyväksyvän sellaista luonteenpiirrettä. Tuntuu, että olen jo elämäni ’ehtoopuolella’, vuoden päästä on 60v mittarissa, joten ei kannata enää mitään yrittääkään.

  3
  like
  0
  love
  1
  haha
  0
  wow
  14
  sad
  2
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mietteitä yksinolosta #1021
  Tilta
  Keskustelija

  Kesä mennyt yksin ollessa. Ilmatkin olleet niin kuumat, että olen ollut yksin kotona, pakolliset kauppareissut on tehty. Paljon helpompi olo kuin jos vertaa kesään 2017. Itsetuntemus on parantanut yksinään olemista, vaikka mieluummin olisin minäkin jutustellut jonkun toisen kanssa. 23-vuotinen avioliitto päättyi 2014, ero oli helpotus. Pahempaa oli yksinäisyys liitossa kuin näin omillaan asuminen. Odottelen vaan, että tulisi syyskuu ja kansalaisopiston kurssit pääsevät alkamaan, siellä tapaa ainakin jonkun ihmisen, jonka kanssa voi hetken jutella.
  Hennamari kirjoitti: ”Ja kaikkein pahimmalta tuntuu sitten kun joku vielä sanoo ettei saisi tuntea yksinäisyyden tunnetta kun on yksin.” Tähän toteaisin, että ihminen ei pysty hallitsemaan tunteitaan niin, että voisi sulkea yksinäisyyden tunteen pois! Sehän on inhimillistä, että on tunteet. Olen opetellut tunnistamaan näitä ’tunteiden vivahteita’, joskus todella ärsyyntyneenä voin todeta, että ’jaahas, herra kiukku tuli’, mutta kun sen tietää, että se tunne myös menee ohi, niin sen kestää. Yksinäisyyden tunnekin menee ohi, kunhan en jää sitä vatvomaan, yritän kuunnella musiikkia tai tehdä jotain muuta, mikä on kiinnostavaa. Tärkeää on kuulemma huomata tunne ja hyväksyä se! Kovasti odotan syksyn mindfulness tuntien alkamista!

  2
  like
  0
  love
  1
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kun motivaatio loppuu kesken projektin #958
  Tilta
  Keskustelija

  Hei Jenskamoi
  Olen itselläni huomannut monta kertaa samanlaista ’jumittumista’, ja selvinnyt, kun otan yhden osan kerrallaan, enkä katso kokonaisuutta. Monta kertaa olen lapsianikin (vielä aikuisinakin) kannustanut ottamaan asiat pienissä osissa 🙂 Pienempikin juttu onnistuu, kun palottelee osiin! Itselläni muutto edessä ja olen pitkään jo suunnitellut, miten sen teen, niin ei yhtään stressaa. Tuntuu, että tutut stressaa enemmän mun puolesta, kyselevät jatkuvasti miltä tuntuu iso urakka edessä 😀 Suosittelen lukemaan Ronnie Grandellin kirjan Irti itsekritiikistä! Siinä yksi osio käsittelee ’vitkuttelua’ 😉 On ihan ominaista meillä ihmisillä!
  Hyvää juhannusta!

  • tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 10 kuukautta sitten Tilta.
  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mistä tiedän mitkä ovat vahvuuksiani!? #944
  Tilta
  Keskustelija

  Minäkin olen miettinyt vahvuuksiani ja päätynyt lähes samoihin, mitä Maikki edellä kirjoitti 🙂 Kauppaopiston rämmin minäkin läpi ja konttoritöissä olin muutaman vuoden. Sitten työllisyyskurssilla ohjelmoijaksi ja niitä töitä tein pitkään. Viimeiset 15v on mennyt ’hukkaan’, kun en ole töihin enää pystynyt. Unohdin itseni, kun laitoin energiat perheen hyväksi. Itsetunto meni lähes nolliin, enkä uskonut omiin kykyihini enää. Nyt 4 viimeisen vuoden aikana olen elänyt melkein vaan itselleni, kun lapset ovat aikuisia, ja otin avioeron. ’Kädentöitäkin’ olen pystynyt tekemään jonkin verran, keskittyminen vaan on vielä hukassa, ideoita kyllä löytyy. Sanotaanhan, että ’hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty’? Ikää on minullakin melkein 60v. Omille lapsilleni olen yrittänyt korostaa, että kaikkea kannattaa kokeilla, jos vähänkin löytyy kiinnostusta johonkin aiheeseen! Kyllä ne vahvuudet sieltä tulee esille, kun ei arkaile 🙂

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mietteitä yksinolosta #804
  Tilta
  Keskustelija

  Mulle yksin oleminen on ollut todella ahdistavaa koko ikäni. No, kuluneen vuoden aikana on selvinnyt syyt tähän tunteeseen ja ne asiat on käyty läpi, niin nyt ei ole enää mitään ongelmaa. Yksinäiseksi tunnen kyllä itseni, ei ole kuin omat lapset, joiden kanssa välillä juttelen, kun poikkeavat käymään. Ystäviä ei ole, harrasteryhmissä taas syksyllä ’pääsen juttelemaan’. Ihmisillä ei tunnu olevan koskaan aikaa, kun kyselen kuulumisia. Eli yksinoloa on vaan kestettävä 😉 Nuorempana matkustelin jonkin verran, nyt on pari matkaa tehneenä tullut todetuksi, ettei enää kiinnosta yksin lähteä minnekään.

  1
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  1
  sad
  2
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Kysy Sannalta unelmien toteuttamisesta #765
  Tilta
  Keskustelija

  Itselläni on samanlaisia ajatuksia, mitä Anuliini1975 edellä kirjoitti. Olen työstänyt elämääni ’uuteen muotoon’ ahkerasti vuoden verran, ikää on jo lähes 60v. Tuntuu todella vaikealta luottaa ihmisiin, koska elämän aikana on saanut kuulla niin paljon negatiivista itsestä. Olen uskonut, mitä minusta on sanottu, enkä enää tiedä, mikä on omaa itseäni. Ostin Unelmakarttakirjan vuosi sitten, mutta en ole saanut sitä työstettyä. Kuten Anuliini1975, minäkään en osaa ajatella mitään anteeksiantoa, koska tapahtuneita asioita ei voi muuttaa, yritän elää tässä ja nyt 🙂 Ei anteeksianto muuta itseäni mitenkään, siitä olen puhunut useammankin henkilön kanssa.

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Mistä sinä unelmoit? #645
  Tilta
  Keskustelija

  Elämästä ilman yksinäisyyden tunnetta!

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Sosiaalinen ahdistuneisuus #604
  Tilta
  Keskustelija

  Mari, itselläni ollut samoja tuntemuksia koko elämän ajan. Vuosi sitten tutustuin tunnelukkoihin, kun ihmettelin, mikä tämä tunne voi olla. Siitä alkoi matka itseeni 🙂 Itsekseni en pystynyt tunnelukkoja purkamaan ja etsinkin sitten hyvän terapeutin, jolta olen saanut todella paljon apua. Omat oudot tuntemukseni kumpuavat lapsuuden kokemuksista, sitä en itse osannut yhdistää, koska en lapsuudesta mitään muistanut. Mindfulness (tietoinen läsnäolo) on myös auttanut ja harjoituksia teen joka päivä. Headsted.fi-sivuston ’Selätä henkisen hyvinvoinnin haasteet ja elä täyttä elämää’ ohjelmilla on ollut myös suuri vaikutus! Myös täältä ’Hidasta elämää’ -sivuilta löytyy todella paljon hyviä ja kannustavia juttuja 🙂 esim. Tunteet tarttuvat – Suojaa itseäsi uuvuttavilta kohtaamisilta -kirjoitus.

  • tätä vastausta muokkasi 3 vuotta sitten Tilta.
  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
  vastauksena käyttäjälle: Henkinen tasapaino kriisissä #598
  Tilta
  Keskustelija

  Totta Hanneko! Tietoisen läsnäolon harjoittaminen auttaa elämässä. Teen päivittäin harjoituksia, vaikka bussissa istuessa tai puistossa kulkiessa 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  0
  like
  0
  love
  0
  haha
  0
  wow
  0
  sad
  0
  angry
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)